• چهارشنبه / ۱۱ مرداد ۱۴۰۲ / ۱۰:۱۳
  • دسته‌بندی: کرمانشاه
  • کد خبر: 1402051106706
  • خبرنگار : 50182

بازید رییس جهاد دانشگاهی از مجتمع نوآوری پارک علم و فناوری کرمانشاه

بازید رییس جهاد دانشگاهی از مجتمع نوآوری پارک علم و فناوری کرمانشاه

ایسنا/کرمانشاه یک سوله که با چند دیوار به چند بخش مجزا تقسیم شده، این تمام چیزی است که در نگاه اول می بینی، اما لابلای همین اتاقک های آجری محصولاتی تولید می شود که یک دنیا دانش پای آنها صرف شده، محصولاتی که خیلی از آنها کشور را از واردات بی نیاز کرده و حالا کمک حال اقتصاد استان شده اند و در کنارش، چرخ زندگی ده‌ها خانواده را می گردانند.

اینجا "مجتمع نوآوری پارک علم و فناوری کرمانشاه" است، جایی که این محصولات ارزشمند به همت جوانان همین دیار تولید می شوند.

به گزارش ایسنا، این مجتمع و ۲۱ شرکت دانش بنیان و فناوری که در آن مستقر هستند، میزبان رییس جهاد دانشگاهی شدند تا ضمن تشریح فعالیت هایشان، مشکلات و خواسته هایشان را هم مطرح کنند.

به گزارش ایسنا دکتر حسن مسلمی نایینی در سفر خود به استان کرمانشاه امروز با حضور در مجتمع نوآوری پارک علم و فناوری کرمانشاه از نزدیک در جریان روند کار شرکت های دانش بنیان و واحدهای فناور مستقر در این مجتمع قرار گرفت.

اولین شرکتی که میزبان رییس جهاد دانشگاهی شد شرکت مهر فناوران تابش بود  که در حوزه مشاغل خانگی نقش کلیدی داشته و در حوزه ساخت ادوات مورد نیاز این مشاغل فعالیت دارد.

این شرکت که حالا هشت سالی است تحت حمایت پارک علم و فناوری کرمانشاه قرار گرفته هشت مدل دستگاه مورد نیاز مشاغل خانگی از جمله دستگاه نخ ریسی، حلاجی، جوجه کشی، نساجی و کلاف کُن را تولید می کند.

این دستگاه ها حالا نه تنها در خانه های روستاییان و حاشیه نشینان کرمانشاه جای خود را بازکرده، بلکه مرزهای ایران را هم در نوردیده و به خانه های زنان افغانستانی و تاجیکستانی نیز راه پیدا کرده است.

رویا چهری مدیرعامل این شرکت که همراه همسرش این شرکت را مدیریت می کند، از تولید سالانه هزاران دستگاه ادوات مشاغل خانگی خبر می دهد و می گوید: طی مدت فعالیتی که داشته ایم تنها ۸۰۰۰ دستگاه نخ ریسی را به فروش رسانده ایم.

او می گوید: این دستگاه ها در مدل های مختلف تولید می شوند و قیمت آنها نسبت به نمونه های خارجی بسیار پایین تر است.

واحد بعدی که از چند سال پیش تحت حمایت های پارک علم و فناوری کرمانشاه قرار گرفته شرکت "نیکو تراش آروین" است. واحدی که دانش بنیان شده و در زمینه تولید ماشین آلات و تجهیزات صنعتی فعالیت می کند.

این واحد صنعتی که ۱۰ نفر را مشغول به کار کرده دستگاه تراش فلز و چوب تولید می کند که در بسیاری از کارخانجات صنعتی قابل استفاده است.

شرکت "شیلر صنعت دالاهو" که حالا دو سالی است در پارک علم و فناوری کرمانشاه پذیرش شده میزبان بعدی رییس جهاد دانشگاهی است، شرکتی که در زمینه تولید دستگاه های کارنده نخود و هِد برداشت نخود فعالیت دارد.

ایرج یاوری مدیرعامل این شرکت که از اساتید دانشگاه است و حالا به اینجا آمده تا آموخته های علمی خود را به محصول تبدیل کند.

او که از برخی شرکت های خارجی هم پیشنهاد کار داشته، اما ترجیح داده در کنار جوانان کشور خود به کار و فعالیت ادامه داده و همراه با آنان گامی برای رفع مشکلات وطن بردارد.

او در تشریح محصول تولیدی خود به اهمیت آن برای راحتی کار نخودکاران اشاره می کند و می گوید: کاشت و برداشت نخود کار بسیار دشواری است و اگر فقط ۱۵ کارگر از صبح تا غروب کار کنند، نهایتا کار برداشت نخود در یک هکتار را انجام می‌دهند، اما با استفاده از این دستگاه روزانه کار برداشت در ۱۵ هکتار از اراضی نخود انجام می شود.

یاوری می گوید: دستگاه هِد برداشت نخود که یک دستگاه کاربردی برای نخودکاران است روی کمباین سوار شده و به راحتی و با کمترین زحمات اراضی نخود را برداشت می کند که با توجه به استراتژیک بودن محصول نخود برای کشور، دستگاهی مهم و کاربردی محسوب می‌شود.

شرکت بعدی، شرکت "جهان باطری" است. شرکتی که حالا گردش مالی آن به تنها در عرضه دو محصول به ۲۵ میلیارد تومان در سال می رسد.

شرکتی که چهار مدل باتری به همراه شارژر و تستر باتری تولید می کند و حالا توانسته بخش خوبی از نیاز کشور در زمینه انواع باتری را پوشش دهد.

باتری های تولیدی این شرکت در خودروها و دستگاه های مختلف از موتورسیکلت گرفته تا دوربین های مداربسته کاربرد دارند و همین اهمیت کار این شرکت را دوچندان کرده است.

بازید رییس جهاد دانشگاهی از مجتمع نوآوری پارک علم و فناوری کرمانشاه

این شرکت در کنار رفع نیاز داخل توانسته درسال گذشته پنج میلیارد تومان هم صادرات داشته و ارزآوری برای کشور داشته باشد و حالا ۱۷ نفر بصورت ثابت در آن مشغول کار هستند.

شرکت دیگری که میزبان حسن نایینی و تیم همراه شد شرکت "دانش زیست دریا" است. شرکتی که چهار سال است تحت حمایت پارک علم و فناوری کرمانشاه قرار داشته و حالا توانسته با تولید یک نوع نمک، آب معمولی را به آب دریا تبدیل کند.

اگر ۳۵ گرم از این نوع نمک به یک لیوان آب معمولی اضافه شود، آبی با خواص و ویژگی های آب دریا و اقیانوس به دست می آید، آبی که می تواند در تولید ماهیان آب شور، جلبک و مرجان به کار رود.

در ادامه این بازدید، با حضور رییس جهاد دانشگاهی در یکی از شرکت های حوزه ICT ، فرناز خامین مدیر مرکز رشد ICT جهاد دانشگاهی کرمانشاه به تشریح فعالیت این مرکز و شرکت های تحت حمایت آن پرداخت.

او گفت:  در حال حاضر ۱۱۴ شرکت زیرمجموعه مرکز رشد ICT قرار دارند که ۵۰ شرکت در مرحله پیش رشد و ۶۴ شرکت هم در مرحله رشد و پارکی قرار دارند.

او تعداد شرکت های دانش بنیان این مرکز را ۱۶ شرکت اعلام کرد.

خامین اولویت امسال مرکز رشد ICT را "گیم و انیمیشن" و "هوش مصنوعی" عنوان و تصریح کرد: قرار است تجهیزات کاملی شامل ۱۵ استیشن حرفه ای را از پارک "فاوا" دریافت کنیم که این تجهیزات کرمانشاه را به هاب گیم و انیمیشن غرب کشور تبدیل می کند.

فرشید محبی مدیر مرکز رشد جامع جهاد دانشگاهی کرمانشاه هم در این بازدید به تشریح بخشی از فعالیتهای این مرکز پرداخت و از حمایت این مرکز از ۱۳۵ هسته و واحد فناور خبر داد.

بازید رییس جهاد دانشگاهی از مجتمع نوآوری پارک علم و فناوری کرمانشاه


دکتر حسن مسلمی نایینی رییس جهاد دانشگاهی هم در این بازدید پس از اطلاع از دستاوردهای این شرکت ها و شنیدن موفقیت های آنها، با تاکید بر لزوم حمایت های هرچه بیشتر از این شرکت ها گفت: جهاد دانشگاهی رسالت خود را حمایت از شرکت های دانش بنیان و واحدهای فناور می داند، چرا که معتقدیم رشد و توسعه این شرکت ها در نهایت موجب کاهش وابستگی کشور و رشد و شکوفایی اقتصاد آن می شود. 

وی گفت: اقتصاد دانش بنیان نیاز امروز کشور است و قطعا توسعه و حمایت از شرکت های دانش بنیان گام مهمی در تحقق این اقتصاد و حرکت به سمت و سوی آن خواهد بود.

وی افزود: علاوه بر این، توسعه فعالیت های این شرکت ها به ترویج امید در جامعه، بویژه در میان جوانان کمک می کند.

در مجتمع نوآوری پارک علم و فناوری کرمانشاه در مجموع ۲۱ شرکت فناور و دانش بنیان مستقر هستند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha