• چهارشنبه / ۲۵ مرداد ۱۴۰۲ / ۱۹:۰۱
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1402052516312
  • خبرنگار : 50569

معاون مرکز رسیدگی به امور مساجد خراسان تشریح کرد

برنامه‌های مرکز رسیدگی به امور مساجد خراسان رضوی در هفته جهانی مسجد

برنامه‌های مرکز رسیدگی به امور مساجد خراسان رضوی در هفته جهانی مسجد

ایسنا/خراسان رضوی معاون فرهنگی اجتماعی مرکز رسیدگی به امور مساجد خراسان به تشریح برنامه‌های این نهاد در هفته جهانی مسجد پرداخت.

حجت‌الاسلام والمسلمین امیرحسین احمدنیا امروز ۲۵ مردادماه، در نشست خبری برنامه‌های روز جهانی مساجد که با حضور اصحاب رسانه در محل دفتر مرکز رسیدگی به امور مساجد خراسان برگزار شد، اظهار کرد: علت نامگذاری این روز این است که در روز ۲۱ آگوست ۱۹۶۹ میلادی مصادف با ۳۰ مرداد ۱۳۴۸ مسجدالاقصی، قبله اول مسلمانان جهان توسط رژیم صهونیستی به آتش کشیده شد و پس از گذشت چند سال در راستای مبارزه با صهیونیسم به پیشنهاد جمهوری اسلامی ایران و تصویب اعضای سازمان کنفرانس اسلامی در سی‌امین نشست این سازمان، ۳۰ مردادماه به عنوان روز جهانی مسجد نامگذاری شد.

وی روز جهانی مسجد را فرصتی برای معرفی جایگاه و شأن مسجد در اندیشه و حکمرانی جمهوری اسلامی دانست و گفت: مقام معظم رهبری در مورد این روز می‌فرمایند که روز مسجد اساساً یک روز انقلابی است و با این نگاه به روز مسجد نگاه کنید و حرکت را در این مسیر قرار دهید.

معاون فرهنگی و اجتماعی مرکز رسیدگی به امور مساجد خراسان گفت: با توجه به این فرمایش رهبر معظم انقلاب، امسال تصمیم گرفتیم که در هفته جهانی مسجد همانند سال‌های گذشته ویژه برنامه‌های مختلفی را در مرکز رسیدگی به امور مساجد استان‌های خراسان و سطح محلات مشهد و شهرستان‌ها داشته باشیم.

مسجد مرکز ستاد اسلام است

احمدنیا بیان کرد: امام راحل در ابتدای انقلاب فرمود که خیال نکنید حال که انقلاب ما پیروز شده است کار ما با مساجد تمام شده است. همچنین در جای دیگر فرمود که مسجد محلی است که از آن باید امور اداره شود و در جایی دیگر نیز فرموده‌ است مسجد و مرکز ستاد اسلام اگر تقویت شود ترسی از دشمن نداشته باشید. به نوعی در نگاه ایشان مسجد مرکز ستاد اسلام است.

وی تصریح کرد: رهبر معظم انقلاب اسلامی نیز در طول سال‌های متمادی فرمایشاتی در خصوص ساحت مسجد داشته‌اند. پیش از انقلاب اسلامی ایشان در مشهد یکی از موفق‌ترین ائمه جماعات تاریخ ایران اسلامی در مسجد کرامت و امام حسن مجتبی(ع) بودند. ایشان می‌فرمایند که مسجد می‌تواند محور تمام فعالیت‌های فرهنگی و اجتماعی و پایگاه همه کارهای نیک، انسان‌سازی، خودسازی، مقابله با دشمن، زمینه‌سازی برای ایجاد تمدن نوین اسلامی و بصیرت‌افزایی افراد باشد و در جای دیگر نیز می‌فرمایند که مسجد باید هسته مقاومت باشد. البته که از این دست فرمایشات در گفتمان امامین انقلاب وجود دارد و همواره نقش و جایگاهی همه جانبه برای مسجد قائل هستند.

اجرای طرح‌های ویژه مساجد استان در هفته جهانی مسجد

دبیر اجرایی «مساجد مأمور» استان‌های خراسان گفت: به همین منظور ۲ طرح ویژه‌ نمایشگاه «مسجد شایسته» و «مسجد مأمور» را  در هفته جهانی مسجد طراحی کرده‌ایم. برگزاری نمایشگاه «مسجد شایسته» که برگرفته از فرمایش رهبر معظم انقلاب اسلامی مبنی بر اینکه «اگر مسجد کیفیت شایسته خود را بیابد، هزینه‌های مادی و معنوی بسیاری از دوش جامعه اسلامی، مردم و مسئولین برداشته خواهد شد»، است.

احمدنیا بیان کرد: رهبر معظم انقلاب امسال در دیدار با روحانیون و مبلغین حوزه‌های علمیه دغدغه‌ای را که سال‌های گذشته بارها به آن اشاره کرده بودند، مجدداً تکرار کردند و فرمودند «آبادانی و برقرار بودن مساجد در طول شبانه روز». این در حالی است که در سال ۹۵ در دیدار با ائمه جماعات استان تهران فرموده بودند که مساجد باید برقرار باشند، یعنی هر ۳ وعده نماز را داشته باشد و در طول روز هم درب مسجد باز باشد و امسال فرمودند که مسجد باید محل رفت و آمد دائمی مردم باشد.

وی گفت: فرمایش ایشان امسال این بود که آباد کردن و زنده نگاه داشتن مساجد یکی از کارهای واجب است. لذا در تیرماه سال جاری طرحی را در مرکز رسیدگی به امور مساجد استان‌های خراسان طرح عنوان «مسجد مأمور» را طراحی کردیم که این طرح با تمسک به این فرمایش ایشان که مفسر قرآن و رهبر معظم انقلاب هستند و با تمسک به آیه «إِنَّمَا یَعْمُرُ مَسَاجِدَ اللّهِ مَنْ آمَنَ بِاللّهِ وَالْیَوْمِ الآخِرِ وَأَقَامَ الصَّلاَةَ وَآتَی الزَّکَاةَ وَلَمْ یَخْشَ إِلاَّ اللّهَ فَعَسَی أُوْلَـئِکَ أَن یَکُونُواْ مِنَ الْمُهْتَدِینَ» نگاشته شده است.

معاون فرهنگی و اجتماعی مرکز رسیدگی به امور مساجد خراسان هدف اصلی این طرح‌ها را جامه عمل پوشانیدن به درخواست و مطالبه مقام معظم رهبری و امام راحل دانست و افزود: در واقع در نظر داشتیم تا با این کار در آینده نزدیک بتوانیم مساجدی داشته باشیم که در طول روز درب آن‌ها باز باشد و علاوه بر اعمال عبادی در عرصه نهادی، خدمت‌رسانی و برنامه‌ای، برنامه‌های پایداری در طول روز داشته باشند.

احمدنیا اظهار کرد: امروز ۱۱۰ مسجد در مشهد برای این طرح در نظر گرفته شده که این تعداد به عنوان نمونه آزمایشی ما برای اجرای این طرح خواهد بود. در راستای اجرای طرح «مسجد مأمور» اهدافی را دنبال می‌کنیم که می‌توان به مجموعه اهدافی چون اجرای امر و مطالبه رهبر معظم انقلاب اسلامی در راستای فعال بودن مساجد، جاذبه آفرینی با برنامه‌ریزی برای تشویق جوانان به انجام اعمال عبادی و اجتناب از گناهان، تحقق مسجد تراز انقلاب اسلامی، تحقق امر مسجدمحوری در انجام فعالیت‌های فرهنگی و اجتماعی و تحقق محله اسلامی مسجدمحور با حاکمیت فرهنگ اسلامی و قرآنی در محل اشاره کرد.

وی ادامه داد: همچنین بازگشت مساجد به کارکردهای اصیل خود و تبدیل شدن به قلب تپنده جامعه اسلامی و زمینه‌سازی در راستای جامعه‌پردازی دینی با محوریت مساجد و ایجاد نهادهای خدمت‌رسان در عرصه‌های مختلف فکری، دینی، تربیتی، اجتماعی، سیاسی و البته بسترسازی تحقق تمدن نوین اسلامی را می‌توان از دیگر اهداف اجرای این طرح بیان کرد.

دبیر اجرایی مساجد مأمور استان‌های خراسان با بیان اینکه ۱۹ تشکل در مساجد خراسان رضوی داریم که به صورت مسجد محور در حال فعالیت هستند، اظهار کرد: این در حالی است که مساجد مأمور استان باید حداقل ۱۰ تشکل از این میان را به صورت فعال داشته باشند که می‌توان به تشکل‌هایی چون پایگاه‌های بسیج برادر و خواهر، پایگاه ازدواج آسان و فرزندآوری، مرکز نیکوکاری و توانمندسازی و کارآفرینی، اشاره کرد.

احمدنیا ادامه داد: همچنین شورای امر به معروف و نهی از منکر مسجد محور در سطح محله، شورای حل اختلاف مسجد محور و دارالتحفیظ به صورت تخصصی با حمایت آستان قدس رضوی، مهدکودک‌های قرآنی، پایگاه‌های قرآنی به عنوان یکی از مطالبات جدی رهبر معظم انقلاب اسلامی، کانون فرهنگی و هنری مساجد با حمایت اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی و هیات‌های مذهبی مسجد محور است را می‌توان از دیگر تشکل‌های فعال اشاره کرد.

وی بیان کرد: به عنوان مثال در تفاهم با دادگستری خراسان رضوی امروز بیش از ۵۰۰ شورای حل اختلاف مسجد محور در استان داریم، در تفاهم با کمیته امداد امام خمینی(ره) بیش از ۴۰۰ مرکز نیکوکاری، توانمندسازی و کارآفرینی در مساجد خراسان رضوی و در تفاهم با اداره کل اوقاف و امور خیریه استان نیز ۱۰۵ پایگاه ازدواج آسان و فرزندآوری در مشهد و ۸ پایگاه نیز در شهرستان‌های استان داریم.

معاون فرهنگی و اجتماعی مرکز رسیدگی به امور مساجد خراسان با اشاره به برنامه‌های انتقادی و پیشنهادی به مساجد مأمور در طول روز بیان کرد: در کنار امام جماعت یک طلبه خواهر و یک طلبه برادر به صورت مستمر در طول روز در این مساجد مستقر خواهند شد و مسئولیت برنامه‌هایی که در طول روز در مساجد برنامه‌ریزی می‌شود را بر عهده خواهند داشت.

احمدنیا گفت: دوره‌های مختلف سبک زندگی، طرح خانواده متعالی، جلسات تفسیر قرآن، نهج‌البلاغه، صحیفه سجادیه و عیون اخبارالرضا(ع)، نشست‌های سیاسی و بصیرتی مستمر، دوره‌های مهارت تخصصی و احکام شرعی اصناف، برگزاری طرح محافل نور، حلقه‌های صالحین، میز خدمت با حضور فرماندار، نمایندگان مجلس، مسئولین قوه قضائیه، اعضاهای شورای شهر و شهرداری، اجرای طرح پیوند مدرسه و مسجد، پخش و نقد فیلم، جهاد علمی و برگزاری کلاس‌های تقویتی برای دانش‌آموزان، کلاس‌های مختلف قرآنی، زبان خارجه، کانون‌های تخصصی خدمت و کلاس‌ها و دوره‌های تخصصی ورزشی از جمله برنامه‌هایی است که در قالب این طرح در مساجد استان برنامه‌ریزی و اجرا خواهد شد.

وی در خصوص تعداد مساجدی که به پایگاه‌های قرآنی تبدیل شده‌اند، بیان کرد: با کمک از متخصصین قرآنی در عرصه قرآن، طرحی را تحت عنوان «تبیان» که هر مسجد تبدیل به پایگاه قرآنی شود را برگزار کردیم. در حال حاضر ۱۱۰ دارالتحفیظ و حدود ۱۳۰ مهدالرضا(ع) و مهدکودک قرآنی در مشهد فعال هستند و مجموع پایگاه‌های قرآنی در مشهد نیز به بیش از ۴۰۰ مسجد می‌رسد و علاوه بر این نیز در هر شهرستان استان حداقل یک مسجد وجود دارد که پایگاه ویژه قرآنی است.

احمدنیا اظهار کرد: در دهه پایانی ماه صفر در سال گذشته برنامه‌های جاماندگان اربعین حسینی را در روز اربعین با محوریت مساجد مشهد داشتیم و طرح هم محله‌ امام رضا(ع) را در ادامه این دهه برگزار کردیم، به گونه‌ای که در سال گذشته ۴۰ موکب مسجدی در خیابان امام رضا(ع) مشهد برپا شد که از ساعت ۶ صبح الی ۲۰ شب به زائرین و مجاورین خدمت‌رسانی می‌کردند.

دبیر اجرایی مساجد مأمور استان‌های خراسان بیان کرد: این تجربه خوبی بود که امسال با وسعت بیشتری این کار را انجام دهیم، امسال هم در روز اربعین حسینی مصادف با ۱۵ شهریورماه در خیابان امام رضا(ع) حدفاصل میدان ۱۵خرداد تا حرم مطهر رضوی از ساعت ۸ صبح تا ۲۰شب برنامه جاماندگان اربعین حسینی را خواهیم داشت.

احمدنیا افزود: در این برنامه ۵۵ غرفه به مساجد اختصاص دارد و تعداد زیادی از غرفه‌ها را نیز هیات‌های مذهبی و سایر تشکل‌های مردمی برپا خواهند کرد. برنامه دیگری که همواره مورد توجه ماست، اسکان زائرینی است که در این ایام به مشهد سفر می‌کنند.

وی اظهار کرد: در سال گذشته طرح هم محله‌ای امام رضا(ع) را داشتیم که این طرح در عرصه‌های خدمت‌رسانی به مردم در راستای اسکان رایگان در منازل، حسینیه‌ها، مساجد و مدارس علمیه بود، حمل‌ونقل رایگان، نذر خدمت و مهارت و موکب داری بود که خوشبختانه توانستیم در دهه پایانی صفر سال گذشته به بیش از ۸۰ هزار نفر اسکان رایگان دهیم.

معاون فرهنگی و اجتماعی مرکز رسیدگی به امور مساجد خراسان تأکید کرد: امیدواریم که امسال به کمک امام رضا(ع) به صورت گسترده‌تر در خدمت زائران و مجاوران امام رضا(ع) در ایام دهه پایانی صفر باشیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha