• چهارشنبه / ۱ شهریور ۱۴۰۲ / ۲۲:۳۶
  • دسته‌بندی: همدان
  • کد خبر: 1402060100795
  • خبرنگار : 50035

استاندار همدان خبر داد؛

افتتاح و کلنگ‌زنی ۱۱۷۹ پروژه در همدان/ پیگیری تأمین خوراک پتروشیمی هگمتانه

افتتاح و کلنگ‌زنی ۱۱۷۹ پروژه در همدان/ پیگیری تأمین خوراک پتروشیمی هگمتانه

ایسنا/همدان استاندار همدان اعلام کرد: در مجموع در هفته دولت ۱۱۷۹ پروژه در سطح استان با اعتبار ۵۶ هزار و ۵۳۰ میلیارد تومان افتتاح و کلنگ‌زنی خواهد شد.

علیرضا قاسمی‌فرزاد، شامگاه چهارشنبه یکم شهریور در جمع خبرنگاران، با بیان اینکه قرار است در هفته دولت امسال در شهرستان‌های مختلف ۱۰۰۴ پروژه را مورد بهره‌برداری و افتتاح قرار دهیم، افزود: در شهرستان همدان ۱۴۶ پروژه، ملایر ۲۵۴ پروژه، تویسرکان ۶۵ پروژه، اسدآباد ۸۷ پروژه، بهار ۷۳ پروژه، کبودراهنگ ۱۰۴ پروژه، رزن ۱۱۳ پروژه، درگزین ۵۷ پروژه و یک پروژه استانی افتتاح خواهد شد.

وی با بیان اینکه برای افتتاح این پروژه‌ها ۱۶ هزار و ۵۵۵ میلیارد و ۷۹۷ میلیون تومان اعتبار هزینه شده است، ادامه داد: ۱۷۵ پروژه نیز به تفکیک‌ در همدان ۲۸ پروژه، ملایر ۲۹ پروژه، نهاوند سه پروژه، تویسرکان هفت پروژه، اسدآباد ۱۵ پروژه،  بهار ۳۱ پروژه، رزن ۱۸ پروژه، فامنین ۱۳ پروژه و درگزین ۱۱ پروژه با اعتباری افزون بر ۳۹ هزار و ۹۷۰ میلیارد تومان کلنگ‌زنی خواهد شد.

قاسمی‌فرزاد با بیان اینکه در مجموع در هفته دولت ۱۱۷۹ پروژه با اعتبار ۵۶ هزار و ۵۳۰ میلیارد تومان افتتاح و کلنگ‌زنی خواهد شد، خاطرنشان کرد: در چهار مناسبت هفته دولت و دهه فجر دو سال گذشته ۲۷۱۰ مورد افتتاح و ۴۳۱ مورد کلنگ‌زنی پروژه در مجموع با اعتبار ۱۱ هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان داشتیم.

وی در ادامه به اقدامات انجام شده در طول دو سال گذشته اشاره کرد و گفت: در حوزه عمرانی، پروژه تأمین آب از سد تالوار با پیشرفت ۳۲ درصد ۱۷ سال بر زمین مانده بود که با مبلغ ۵۰۰ میلیارد تومان اقدامات تکمیلی آن انجام و ایستگاه پمپاژ و تصفیه‌خانه نیز احداث شد و در حال حاضر ۱۰۰۰ لیتر در ثانیه آب به همراه برداشت از چاه و سد انتقال می‌یابد.

تا پایان تابستان انتقال آب به همدان به ۱۸۰۰ لیتر در ثانیه می‌رسد

استاندار همدان بیان کرد: تصفیه‌خانه شیخی جان الان در حال فعالیت است. البته قدرت تصفیه ۱۸۰۰ لیتر فراهم شده اما در حال حاضر بین ۸۰۰ تا ۱۰۰۰ لیتر در ثانیه انتقال می‌یابد و در روزهای آینده به ۱۲۰۰ لیتر در ثانیه و تا پایان تابستان به ۱۸۰۰ لیتر در ثانیه خواهد رسید.

وی با اشاره گلوبال بودن اعتبار این پروژه مطرح کرد: بیش از ۱۵۰۰ میلیارد تومان برای پروژه انتقال آب به همدان هزینه شده و مبالغی هم برای اقدامات تکمیلی لازم است.

قاسمی‌فرزاد افزود: تابلو برق‌های تعبیه شده در تصفیه‌خانه باید جابه‌جا و سوئیچ‌هایش نصب شود و انتقال آب با برق سراسری انجام گیرد، چراکه هم‌اکنون با دیزل ژنراتور در حال انجام است و بعد از اتصال به شبکه سراسری شود پمپاژ آب به ۱۸۰۰ لیتر خواهد شد.

افزایش مصرف آب در همدان

قاسمی‌فرزاد با گلایه از افزایش مصرف آب در سال‌جاری به نسبت سال گذشته مطرح کرد: میزان اوج مصرف آب در سال گذشته ۲۰۰۰ لیتر در ثانیه بود اما امسال به ۲۰۵۰ لیتر در ثانیه رسیده است.

وی با اشاره به اعطای پاداش به کم‌مصرف‌ها اظهار کرد: از ۱۴۵ کیلومتر آب پمپاژ و تصفیه می شود بنابراین باید صرفه‌جویی صورت گیرد، به نظر این میزان افزایش طبیعی نیست بنابراین دستور بررسی صادر شده است.

استاندار همدان با بیان اینکه در حال حاضر ۲۳۵۰ لیتر در ثانیه آب تأمین می‌شود، خاطرنشان کرد: پارسال ذخیره سد اکباتان زیر یک میلیون مکعب آب بود اما خوشبختانه در حال حاضر به ۷.۵ میلیون مترمکعب رسیده است.

قاسمی‌فرزاد در ادامه بیان کرد: در بحث الحاق زمین، در ۲۸ شهر زمین مورد نیاز برای احداث مسکن تأمین شده است و در بعضی شهرها در هفته دولت واگذاری انجام می‌شود.

وی ادامه داد: در خرداد امسال کلنگ ۱۲ هزار واحد مسکن طرح نهضت ملی مسکن در شهر همدان زده شد و در مقیاس ۳۵۰۰ واحد اقدامات و پیشرفت خوبی صورت گرفته است در ضمن در راستای اجرای طرح نهضت ملی مسکن شهرک جدید اکباتانا نیز در دستور کار قرار گرفته است.

وی یادآور شد: برای ساخت مسکن ملی در همدان، منابع بانکی در حال تخصیص است به‌ طوریکه ۵۵۰ میلیون تومان برای هر واحد درنظر گرفته می‌شود در ضمن بحث واریز وجه از سوی متقاضیان حتما صورت گیرد تا پیشرفت کار با مشکل مواجه نشود.

استاندار همدان به پروژهایی که اعتبار سفر ریاست جمهوری به آن‌ها تخصیص یافته، شامل تکمیل بیمارستان اکباتان، چهارخطه کردن مسیر همدان- علیصدر و راه آهن همدان، ایستگاه راه‌آهن همدان، کنارگذر غربی همدان به نام سیدجمال و مرکز جامع سرطان اشاره کرد و یادآور شد: طرح جامع شهر همدان نیز بعد از شش سال بلاتکلیفی تعیین تکلیف شد.

وی به حضور کارشناس یونسکو در همدان و آغاز بررسی اقدامات انجام شده برای ثبت جهانی هگمتانه اشاره و مطرح کرد: راه‌اندازی پنجره واحد برای صدور پروانه ساختمانی نیز انجام شده و تأمین آب شرب ۱۶۰ روستا توسط قرارگاه امام حسن مجتبی(ع) انجام خواهد شد و برای آبرسانی به ۲۰۰ روستای دیگر تفاهم‌نامه سه ساله خواهیم داشت.

وی به اقدامات انجام شده در حوزه اقتصادی نیز اشاره کرد و گفت: پیگیری تعیین تکلیف و واگذاری ۵۶ واحد تولیدی تحت تملک بانکی که منجر به واگذاری ۲۱ واحد برای احیاء و راه‌اندازی مجدد شد، امکان‌سنجی ۹ سرمایه‌گذاری خارجی انجام شده و شروع مطالعات ۱۲ فرصت سرمایه گذاری دیگر را نیز داشتیم در ضمن راه‌اندازی سامانه "کار اینجا" و سامانه "ناظر" برای ثبت تخلفات بازار اجاره بهای مسکن و نحوه پرداخت حق کمیسیون مشاور املاک نیز انجام شده است.

وی یادآور شد: در ضمن برای جلوگیری از تعدد و تنوع قیمت سامانه "ناظر" برای نخستین‌بار در کشور در استان راه‌اندازی شده است و ۴۹ اتحادیه شهر همدان کالاها و خدماتشان را در سامانه بارگذاری کرده و مردم می‌توانند با نصب آن یا با مراجعه به وب‌سایت از قیمت مصوب محصولات مطلع شوند و در صورت مغایرت ثبت شکایت داشته باشند.

وی ادامه داد: ایجاد بازارچه محصولات کشاورزی از مزرعه تا سفره، تحقق ۱۱۰ درصدی سهمیه اشتغال در سال گذشته و ۴۷ درصدی در سال‌جاری، تشکیل جلسه برای ایجاد شهرک خورشیدی، احیای ۱۵۲ واحد راکد چندین ساله در سال گذشته و امسال، جذب ۱۰۷.۸ میلیون دلار سرمایه‌گذار خارجی برای پنج پروژه، رونمایی از تغییر الگوی کشت، افزایش ۴۳ درصدی صادرات به مبلغ ۹۵ میلیون دلار و ایجاد ۱۸۵ هکتار گلخانه و تغییر کاربری اراضی و در مجموع احداث ۲۴۰ هکتار گلخانه از دیگر اقدامات انجام شده است.

مشکل تأمین خوراک پتروشیمی هگمتانه رفع می‌شود

استاندار همدان در پاسخ به سوال خبرنگار ایسنا مبنی بر اینکه پتروشیمی هگمتانه در ورطه ورشکستگی به علت عدم تأمین خوراک قرار دارد، توضیح داد: بحث پتروشیمی هگمتانه جزو موضوعاتی است که از بدو ورود به استان و با توجه به اینکه مسبوق به سابقه بوده، در دستور کار قرار گرفت، چندین جلسه با وزیر نفت داشتیم و مذاکره با مدیران کردیم اما در حقیقت این مجموعه خوراک مصوب ندارد و جزو مجموعه‌هایی بوده که خودش باید خوراک مورد نیازش را از بورس تهیه و تأمین کند که سازوکاری دارد.

وی افزود: وزیر نفت هم توصیه و تأکید بر تأمین خوراک پتروشیمی داشت، البته مقادیری خوراک تأمین شد و آخرین بار هم قول تأمین خوراک داده شده است اما چون محصول تولیدی این مجموعه برای تهیه محصولات پزشکی است که شاید مثل و مانندی در کشور ندارد، می‌تواند ما را از واردات این محصول بی‌نیاز می‌کند، پیگیر هستیم و توافقاتی با مجموعه پتروشیمی کشور و وزارت نفت داشتیم و خود سرمایه‌گذار حاضر است با ورود شرکت‌های بزرگی چون خلیج‌فارس و مارون تأمین خوراک از طرف آنها و تغییر و تبدیل توسط هگمتانه انجام گیرد و درصدی در سود شراکت کنند و خوش بین هستیم که این موضوع محقق شود.

پیگیری قضایی واگذاری کارخانه کیوان

قاسمی‌فرزاد در پاسخ به سوال خبرنگار ایسنا درباره آخرین وضعیت کارخانه کیوان گفت: پروسه و فرآیند طولانی واگذاری کارخانه کیوان در مجموعه شرکت خصوصی‌سازی در حال طی شدن است که در مجموعه دولت و دستگاه قضایی دنبال می‌شود. متأسفانه مالک عزم و اراده جدی برای راه‌اندازی این کارخانه نداشته و ندارد بنابراین از طریق مراجع قضایی و سازمان خصوصی‌سازی پیگیری‌ها انجام می‌گیرد.

استاندار همدان در ادامه با اشاره به خرید ۴۰۶ هزار تن گندم تا امروز که رشد ۳۳ درصدی نسبت به سال گذشته که ۳۱۷ هزار تن خریداری شده بود، داشته است، یادآور شد: باید نزدیک به ۷۰۰۰ میلیارد تومان به گندمکاران پرداخت کنیم که به توالی برداشت، سازمان جهادکشاورزی پرداخت می‌کند.

ایجاد خط پروازی برای عتبات

وی درباره وضعیت فرودگاه همدان تصریح کرد: به علت عدم استقبال و نامنظم بودن خدمات ایرلاین‌ها اقدامی نشده و باید چاره اساسی کنیم، با افراد سرمایه‌گذار متعددی صحبت شده که ایرلاین یا شرکت هواپیمایی ایجاد کنیم، کارها در حال انجام است.

استاندار همدان ادامه داد: در رابطه با پرواز عتبات صحبت‌هایی با ایران ایر شده تا پروازهایی به همدان اختصاص دهند که برای اربعین آمادگی نداشتند اما برای عتبات خط پروازی برقرار خواهیم کرد و قول آن را از مدیرعامل ایران ایر در زمان پرواز حجاج گرفتیم.

قاسمی‌فرزاد درباره چهارخطه کردن مسیر همدان- گل تپه- علیصدر بیان کرد: محور غارعلیصدر با ۷۲ کیلومتر از نظر ترابری مورد نیاز اول استان است به طوریکه تنها پروژه‌ای بود که با وجود هیچ پیشرفتی در سفر ریاست جمهوری برایش اعتبار درنظر گرفته شد. برای اجرا پروژه به مناقصه گذاشته شد اما استقبالی صورت نمی‌گرفت تا اینکه سرانجام پیمانکار تعیین و عملیات اجرایی آن در فاز اول به طول ۳۲.۵ کیلومتر آغاز شد که ۱۲.۵ کیلومتر به بهره‌برداری خواهد رسید.

وی با بیان اینکه از محل سفر ریاست جمهوری ۳۰۰ میلیارد تومان اعتبار برای این پروژه درنظر گرفته شده که ۵۰ میلیارد آن تخصیص یافته است، اضافه کرد: فاز یک پروژه ۹۰۰ میلیارد تومان اعتبار می‌خواهد که یک سوم از محل سفر و مابقی از سوی راه و شهرسازی تأمین می‌شود.

تخصیص ۴۰۰ میلیارد اعتبار برای کنارگذر غربی همدان

استاندار همدان درباره کنارگذر غربی به نام سیدجمال مطرح کرد: ۴۰۰ میلیارد تومان از سفر ریاست جمهوری برای این پروژه تأمین اعتبار شده و پیمانکار فعال است، ۱۸.۵ کیلومتر آسفالت شده و برای هشت کیلومتر هم در حال توافق با مالکان آن منطقه هستند.

وی درباره پرونده ثبت جهانی هگمتانه نیز توضیح داد: طی سال گذشته اقدامات لازم انجام گرفت و امسال به جد پیگیر امور بودیم به طوریکه در سیما و منظر، در بحث زدودن آلاینده‌ها، همسان‌سازی و پاکسازی معابر پیرامون منظر اقداماتی صورت گرفت و بحث ساختمان‌های مجاور و چشم انداز طبقات اضافی برداشته و جمع آوری آسفالت انجام شد و الحاقات زائد مسجد جامع هم رفع و مغازه‌های تجاری هم جابه‌جا خواهند شد و امیدواریم با جلب نظر کارشناس یونسکو ثبت جهانی اتفاق بیفتد.

قاسمی‌فرزاد درباره نحوه پرداخت تسهیلات ازدواج و فرزندآوری بیان کرد: به علت محدودیت و کاهش منابع بانکی ضرب آهنگ پرداخت تسهیلات در کل کشور کم شده اما بانک‌ها در استان همدان موظف هستند بعد از ۲۰ روز از تشکیل پرونده، تسهیلات ازدواج و فرزندآوری را پرداخت کنند به طوریکه با وجود تعداد زیاد درخواست‌ها، سرعت پرداختی‌ها افزایش یافته و افراد در صف انتظار در بسیاری از بانک‌ها صفر شده است‌.

قطار همدان- تهران سریع‌السیر می‌شود

وی درباره سریع‌السیر شدن قطار همدان- تهران مطرح کرد: در لایحه بودجه سال ۱۴۰۲ این طرح ابلاغ شده و مطالعات آن در حال انجام است به طوریکه سه خط در اولویت برقی کردن هستند که یکی از آنها خط همدان- تهران است و در دستور وزارت راه قرار دارد.

رشد سه دهم درصدی نرخ اشتغال در همدان

استاندار همدان با بیان اینکه نرخ مشارکت اقتصادی رشد ۲.۵ درصدی و نرخ اشتغال رشد سه دهم درصدی داشته است، مطرح کرد: در گذشته نرخ بیکاری در استان به علت آمار اشتباه مثبت شده بود و از ۷.۱ درصد به ۹.۳ درصد رسیده بود که رشد ۲.۲ درصدی را نشان می‌داد اما در مرکز آمار واقعی‌سازی آمار صورت گرفت.

تعهد اسکان و تغذیه را در جشنواره تئاتر کودک داریم

وی درباره اینکه گفته می‌شود همدان از جشنواره بین‌المللی تئاتر کودک و نوجوان حمایت نمی‌کند، گفت: اعتبار مشخصی در این رابطه به ما داده نمی‌شود و ما تنها وظیفه نظارتی، حمایتی و کنترلی داریم. هر چند اسکان و تغذیه میهمان را برعهده گرفتیم اما از ما پول نقد درخواست کردند. با وزیر ارشاد در این زمینه صحبت خواهم کرد. البته او سال گذشته قول مساعد داد.

وی با بیان اینکه بخشی از بدهی سال گذشته برگزاری جشنواره هنوز هم باقی مانده است، ادامه داد: هر کسی به شما گفت همدان مشارکت و همکاری در برگزاری جشنواره ندارد، نپذیرید. ما تعهد اسکان و تغذیه می‌دهیم و تشریک مساعی و همراهی داریم، آن‌ها هم باید با کیفیت مطلوب برنامه را اجرا کنند. در واقع اشکالاتی در اجرا دارند که می‌خواهند گردن همدان بیفتد.

وی به دو ابر پروژه همدان شامل انتقال آب از سدتالوار و بیمارستان کودکان اکباتان اشاره کرد که قرار است با حضور استاندار افتتاح شوند و یادآور شد: رئیس جمهور معمولا برای افتتاح پروژه‌های با پیشرفت بالای ۵۰ درصد به هر استان سفر می‌کند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha