• شنبه / ۴ شهریور ۱۴۰۲ / ۱۵:۱۳
  • دسته‌بندی: سمنان
  • کد خبر: 1402060402349
  • خبرنگار : 50233

فربه‌ شدن صنعت عامل روند صعودی مصرف گاز در سمنان/ مازوت سوزی کارخانه‌های سیمان در فصل ناترازی

فربه‌ شدن صنعت عامل روند صعودی مصرف گاز در سمنان/ مازوت سوزی کارخانه‌های سیمان در فصل ناترازی

ایسنا/سمنان مدیرعامل شرکت گاز استان سمنان از فربه‌تر شدن بخش صنعت و تولید در استان به عنوان مهمترین عامل افزایش مصرف گاز در این استان طی چند سال اخیر نام برد.

سیدجواد حقیقت‌حسینی ۴ شهریور در جمع خبرنگاران از سمنان به عنوان استانی صنعتی نام برد و اظهار کرد: خوشبختانه عمده انرژی و خصوصا گاز مصرفی در این استان صرف تولید می‌شود.

وی از سهم بیش از ۷۰ درصدی نیروگاه‌ها و واحدهای صنعتی-تولیدی از گاز مصرفی این استان خبر داد و افزود: تنها ۲۵ درصد از گاز مصرفی استان در بخش خانگی مصرف می‌شود. سهم سایر بخش‌ها نظیر بخش تجاری و...نیز پنج درصد است.

مدیرعامل شرکت گاز استان سمنان در پاسخ به پرسش ایسنا در ارتباط با روند صعودی گاز مصرفی طی یک دهه اخیر گفت: همانطور که اشاره شد تنها در یک سال اخیر بیش از ۴۰۰ واحد صنعتی و تولیدی در سطح استان گازرسانی شدند و این روند در چند اخیر نیز تداوم داشته و گاز استان به سمت بخش صنعت و تولید سوق داده شده است.

وی به استقرار قریب به ۴۰۰۰واحد صنعتی و تولیدی در استان اشاره و تصریح کرد: بعد از بخش خانگی که تامین گاز آنها در اولویت قرار داشته صنایع کوچک و میانی در استان نیز در اولویت گازرسانی بودند و کمترین محدودیت مصرف را حتی در دوران پیک برای این بخش‌ها داشتیم.

حقیقت‌حسینی از سمنان به عنوان استانی سبز در حوزه شهری نام برد و گفت: از نظر مناطق روستایی نیز استان سمنان میانگین برخورداری روستاهای استان از نعمت گاز بیشتر از میانگین کشوری است و در حال حاضر ۹۱درصد روستاییان استان نیز از این سوخت سالم بهره مند هستند و لذا استان سمنان در بخش روستایی نیز در آستانه تبدیل شدن به استان سبز قرار دارد.

با بیان این‌که در حال حاضر، ۱۰۰ درصد جمعیت شهری و ۹۱ درصد جمعیت روستایی استان از نعمت گاز طبیعی بهره مند هستند، اضافه کرد: ۸ پروژه گازرسانی روستایی دیگر تا پایان سال ۱۴۰۲ به بهره‌برداری می‌رسد، که با اجرایی شدن این پروژه‌های در دست احداث، ضریب نفوذ گاز در روستاهای استان به ۹۲ درصد خواهد رسید.

وی از وجود ۴۶۲ روستا در استان خبر داد و اظهار کرد: براساس دستورالعمل‌های ملی ۳۹۵ روستا از این روستاها قابلیت گازرسانی داشتند که تاکنون ۲۹۶ روستا از نعمت گاز برخوردار شدند.

وی از بهره‌مندی ۱۰ روستای استان از نعمت گاز در طول خدمت دولت سیزدهم خبر داد و گفت: علاوه بر این در دولت آیت الله رییسی ۴۰۰واحد صنعتی تولیدی استان نیز با اعتباری ۱۵۰ میلیارد تومانی گازدار شدند.

مدیرعامل شرکت گاز استان با بیان اینکه در حال حاضر عملیات گازرسانی به 9 روستای استان با اعتباری 50 میلیارد تومانی در حال اجراست خاطرنشان کرد: علاوه بر این ، پروژه گازرسانی به پنج روستای استان سمنان نیز در مرحله پیمان‌سپاری است که در صورت تامین اعتبار 70 میلیارد تومانی آن فر|آیند پروژه آغاز می شود.

وی از تلاش برای تامین اعتبار برای گازرسانی به ۱۵ روستای دیگر استان خبر داد و تصریح کرد: گازرسانی به ۸ روستای دیگر استان نیز در مرحله اخذ مجوز قرار دارد.

بهره‎برداری و کلنگ‌زنی ۵ پروژه گازرسانی در هفته دولت

وی از بهره‎برداری و کلنگ‌زنی ۴ پروژه گازرسانی روستایی و واحدهای تولیدی و کشاورزی در سطح استان خبر داد و گفت: این پروژه‌ها با اعتباری بالغ بر ۳۹۲ میلیارد ریال طی هفته دولت افتتاح و کلنگ‌زنی می‌شود.

مدیرعامل شرکت گاز استان سمنان ادامه داد: در هفته دولت با سرمایه گذاری مبلغ ۱۷۹ میلیارد ریال، پروژه گازرسانی به روستاهای ایج، جوین، امامزاده عبداله و امامزاده زید از توابع شهرستان سرخه به بهره‌برداری می‌رسد و مردم این ۴ روستا از نعمت گاز طبیعی برخوردار می‌شوند.

وی با اشاره به سهم ۷۰ درصدی گاز استان در بخش نیروگاه و صنعت افزود: طی هفته دولت از پروژه گازرسانی به واحدهای صنعتی، تولیدی و کشاورزی در سطح شهرستان‌های گرمسار، آرادان، شاهرود و میامی نیز با اعتباری بالغ بر ۷۳ میلیارد ریال بهره‌برداری خواهد شد.

وی از کلنگ‌زنی دو پروژه گازرسانی در هفته دولت خبر داد و اظهار کرد: همزمان با هفته دولت عملیات اجرایی و توسعه گازرسانی به ۴ واحد مصوبه شورای اقتصاد در سطح شهرستان گرمسار آغاز می‌شود

حقیقت حسینی با بیان اینکه یکی از مهمترین سیاست های دولت سیزدهم در این دو ساله توزیع عادلانه انرژی بوده افزود: توجه به بخش صنعت و تولید با هدف کمک به این بخش با تامین سوخت و انرژی مورد نیاز، دیگر سیاست مهم دولت در این بخش است.

عدم سرمایه‌گذاری چند ساله در صنایع بالادستی عامل ناترازی گازی در کشور

مدیرعامل شرکت گاز استان سمنان مهمترین دلیل ناترازی گازی در کشور را عدم سرمایه گذاری در صنایع بالادستی این صنعت ارزیابی کرد.

حقیقت حسینی اضافه کرد: متاسفانه طی سال های گذشته سرمایه گذاری چندانی در صنایع بالادستی حوزه نفت و گاز، احداث پالایشگاه های گازی و...صورت نگرفته و همین سبب شده که در دو سال اخیر با افزایش ناترازی در این صنعت روبرو باشیم.

وی با اشاره به ناترازی روزانه ۳۰۰ میلیون مترمکعب گاز در کشور از وجود حداقل محدودیت در بخش خانگی و صنایع خرد در استان خبر داد و افزود:  براساس دستورالعمل ها، محدودیت نخست در بحث گاز در استان مربوط به نیروگاه ها است که بیشترین مصرف را در این بخش دارند و بعد از آن کارخانه های سیمان و در مرحله سوم صنایع پرمصرف با محدودیت روبرو شدند.

وی با بیان اینکه در دوران پیک مصرف نیز هیچگاه شیر گاز شهرک صنعتی ها را نبسته ایم، ادامه داد: البته براساس دستورالعمل ها در آن مقطع از واحدهای پرمصرف تعهد کاهش مصرف اخذ شده است.

مصرف مازوت در کارخانه های سیمان در فصل ناترازی گاز

وی گفت: در مجموع طی سال گذشته ۱۰ تا ۱۵ میلیون مترمکعب صرفه جویی از این بخش در استان داشتیم که این رقم در مقایسه با رقم گاز مصرفی استان رقم زیادی نیست.

وی در پاسخ به پرسشی در ارتباط با استفاده از سوخت مازوت در واحدهای تولیدی و صنعتی به دلیل قطعی گاز گفت: در فصل ناترازی گاز، کارخانه های سیمان از مازوت و نیروگاه ها نیز از سوخت گازوئیل استفاده کردند.

 انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha