• سه‌شنبه / ۱۸ مهر ۱۴۰۲ / ۰۹:۲۶
  • دسته‌بندی: اصفهان
  • کد خبر: 1402071812024
  • منبع : نمایندگی دانشگاه اصفهان

نبود ایمنی، ایستگاه پایانی سرنوشت کارگران‌ اردستان

نبود ایمنی، ایستگاه پایانی سرنوشت کارگران‌ اردستان

ایسنا/اصفهان تاوان یک لحظه غفلت، پایانی دردناک در از دست دادن جان‌هایی است که قربانی نبود ایمنی می‌شوند.

سالی نیست که کارگران شهرستان اردستان در محل کار دچار حوادث تلخ و مرگبار نشوند، حوادثی که بیشتر به دلیل عدم رعایت ایمنی از سوی کارگران یا کارفرمایان رخ می‌دهد.

در سال‌های اخیر حوادث ناشی از کار در واحدهای صنعتی شهرستان اردستان به میزان قابل توجهی افزایش یافته و بیشتر کارگران به دلخراش‌ترین حالت ممکن جان خود را از دست داده‌اند. گاه با ترکیدن کپسول در کارخانه فولاد، گاه با گیر کردن لباس کارگر در دستگاه پرس و گاه با یک بی‌توجهی در معدن شن و سنگ. همه این حوادث در شرایطی حادث شده که اردستان به‌عنوان یک شهرستان صنعتی مطرح نبوده است.

در قانون، ایمنی کارگران یکی از مهم‌ترین موضوعات مورد اشاره است، اما چرایی اجرا نشدن این قوانین و رخداد حوادث دلخراش بیشتر به ترس از کارفرمایان و عدم اعتراض به نبود ایمنی در محل کار باز می‌گردد.

کارگران به دلیل ترس از اخراج، کم شدن حقوق یا حتی تنبیه به نبود ایمنی گلایه و اعتراض نداشته و حتی این موضوعات را به دستگاه‌های متولی منعکس نکرده و همین نواقص در موارد بسیاری بلای جانشان شده است.

کارفرمایان اهمیتی به ایمنی نیروی کار نمی‌دهند

رئیس اداره تعاون کار و رفاه اجتماعی شهرستان اردستان در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: برابر ماده ۹۱ قانون کار، کارفرمایان موظفند برای تأمین حفاظت و سلامت کارگران در محیط کار، وسایل و امکانات لازم ایمنی را تهیه کرده و در اختیار آنها قرار دهند.

وحید نقوی افزود: کارگران نیز ملزم به استفاده و نگهداری مناسب از تجهیزات محافظتی و بهداشت فردی و رعایت دستورالعمل‌های مربوطه در محیط کاری خود هستند.

وی با بیان اینکه از ابتدای سال جاری تاکنون ۳۵۰ مورد بازرسی از واحدهای صنعتی و غیرصنعتی انجام شده است، گفت: در بازرسی‌های انجام شده به این نتیجه رسیدیم که کارفرمایان آن اهمیتی که باید به حوزه ایمنی نیروی کار بدهند، نمی‌دهند.

رئیس اداره تعاون کار و رفاه اجتماعی شهرستان اردستان بر لزوم برگزاری دوره‌های آموزشی و آگاه‌سازی در واحدهای صنعتی و صنف‌های پرخطر تاکید کرد و گفت: بیشترین حوادثی که در شهرستان اردستان اتفاق افتاده در واحدهای صنعتی فلزی و صنایع ساختمانی بوده است.

کارگران تمایلی به استفاده از لوازم ایمنی ندارند

نقوی تأکید کرد: در حال برنامه‌ریزی هستیم تا واحدهای صنفی و صنعتی برگزاری دوره‌های ایمنی در محل کار را برای نیروهای خود اجباری کنند. البته در بسیاری از بازرسی‌هایی که انجام شده با وجود اینکه کارفرما تجهیزات ایمنی را در اختیار نیروهای کار قرار داده، ولی کارگران تمایلی به استفاده از لوازم و حتی لباس و کفش ایمنی ندارند.

وی آمار حادثه‌های منجر به فوت در واحدهای صنعتی و دیگر صنوف شهرستان را افزایشی عنوان و اظهار کرد: از ابتدای سال جاری تاکنون چهار حادثه شاخص در واحدهای صنعتی شهرستان اتفاق افتاده که دو مورد آن منجر به فوت کارگر شده است.

رئیس اداره تعاون کار و رفاه اجتماعی شهرستان اردستان با بیان اینکه یکی از کمبودهای اداره تعاون، نداشتن نیروی ثابت بازرس کار است، گفت: زمانی که نیروی بازرس کار سه روز در هفته در اداره حضور داشته باشد، یکی از پیامدهای منفی آن عدم بازرسی منظم و جدی از واحدهای صنعتی خواهد بود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha