• پنجشنبه / ۲۷ مهر ۱۴۰۲ / ۱۶:۴۲
  • دسته‌بندی: همدان
  • کد خبر: 1402072719628
  • خبرنگار : 50590

یک استاد دانشگاه:

هویت شهر همدان کم شده است

هویت شهر همدان کم شده است

ایسنا/همدان عضو هیأت علمی دانشگاه بوعلی‌سینا گفت: مدیریت شهری باید با همکاری مردم رقم بخورد، همدان یکی از قدیمی ترین شهرهای ایران و جهان است و در برابر جنگ ها و حملات متعدد تاب آورده اما امروز با نگاه اشتباه بافت ارزشمند قدیمی در حال تخریب است و هویت شهر همدان به معنای اصلی کم و کمتر شده است.

دکتر حسن سجادزاده پنجشنبه ۲۷ مهر در همایش مدیریت شهری و دانشگاه اثرگذار در شهر همدان، اظهار کرد: زمانی که به اندازه امروز دستگاه های متنوع اداری وجود نداشت، شهر وجود داشت اما امروز به آرمان شهر نرسیده ایم و حال شهر خوب نیست چراکه مانند کالا یا به عبارتی خوابگاه دیده می شود در حالیکه باید با رویکرد انسان‌محور به آن بنگریم و شهرفروشی نکنیم.

وی افزود: مدیریت شهری باید با همکاری مردم رقم بخورد، همدان یکی از قدیمی ترین شهرهای ایران و جهان است و در برابر جنگ ها و حملات متعدد تاب آورده اما امروز با نگاه اشتباه بافت ارزشمند قدیمی در حال تخریب است و هویت شهر همدان به معنای اصلی کم و کمتر شده است.

سجادزاده با بیان اینکه دانشگاه به وجود آمده تا در مشکلات مدیریت شهری کمک کننده باشد، تصریح کرد: این سوال همیشه وجود دارد که چرا آنطور که باید تعامل بین مدیریت شهری و دانشگاه اتفاق نیفتاده؟ وجود این همه دانشگاه چه مشکلی را می خواهد حل کند؟

وی توضیح داد:‌پیوند خوب و مؤثری باید بین دانشگاه و مدیریت شهری رقم بخورد تا هویت شهر به خطر نیفتد، پژوهش های دانشگاه در راستای حل مشکلات مدیریت شهری و پاسخگوی تقاضاهای شهر باشد.

این استاد دانشگاه با بیان اینکه خدمات دانشگاه با مدیریت شهری می‌تواند شهر را پویا کند، خاطرنشان کرد: انتخاب سوژه ها و موضوعات پایان نامه ها و رساله ها در راستای حل مشکلات شهر، کمک در بودجه ریزی براساس شاخص های علمی، ارائه مدل های بومی و زمینه ای در راستای توسعه پایدار و نظارت عالی بر تهیه و اجرای برنامه های راهبردی می تواند کمک شایانی در مدیریت شهری داشته باشد.

‌وی تصریح کرد: حمل و نقل عمومی و توسعه حمل و نقل محور، برنامه ساختمان های سبز، توسعه توریسم و درآمدهای پایدار، مشوق های تراکمی و تهیه مسکن و رویکرهای محله محور است.

سجادزاده با بیان اینکه خلاء برخی رشته‌ها چون برنامه ریزی گردشگری، رشته محیط زیست شهری، رشته جغرافیای شهری، بازآفرینی شهری و حقوق ثبت اسناد و املاک در دانشگاه‌های همدان دیده می شود، افزود: دانشگاه باید در داخل شهر تأسیس شود تا با عوامل شهری ارتباط برقرار کند اما متأسفانه در دانشگاه های ما به دنبال مدرک گرایی هستند و خارج از شهر حصاری می کشیم و اسمش را دانشگاه می گذاریم و این فاصله بین دانشگاه و جامعه باعث دوری صنعت و اقتصاد و افزایش روزافزون دلالان می شود.

عضو هیأت علمی دانشگاه بوعلی‌سینا خاطرنشان کرد: بازارهای قدیمی یک دانشگاه بودند به طوریکه بازار تنها برای خرید نبود بلکه رویدادهای مختلف اتفاق می افتد و رونق خوبی بین اقتصاد و دانشگاه وجود داشت‌.

وی با بیان اینکه مدل شهر دانشگاه نیاز است، گفت: باید پیوند محکمی بین فضای آموزشی و بازار به وجود آید به طوریکه امروزه از آن غافل شده ایم و بازار از فضای آموزشی جداست.

سجادزاده بیان کرد: مدل شهر دانش یا شهر دانشگاه حد و مرز نمی شناسد و دانشگاه محور همه چیز است، از طریق توسعه دانش مدیریت شهری اتفاق می افتد اما مدلی که کمتر سرمایه گذاری شده، هوش کسب و کار است.

انتهای پیام 

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha