• یکشنبه / ۳۰ مهر ۱۴۰۲ / ۱۳:۲۴
  • دسته‌بندی: گیلان
  • کد خبر: 1402073021470
  • خبرنگار : 50646

مدیرکل حفاظت محیط زیست گیلان:

ریشه‌کنی گیاه مهاجم سنبل آبی به مشارکت اجتماعی نیاز دارد

ریشه‌کنی گیاه مهاجم سنبل آبی به مشارکت اجتماعی نیاز دارد

ایسنا/گیلان مدیرکل حفاظت محیط زیست گیلان با بیان اینکه جمع‌آوری گیاه مهاجم سنبل آبی به تنهایی توسط محیط زیست امکان‌پذیر نیست، تاکید کرد: مشارکت اجتماعی و همکاری تمام ارگان‌ها و دستگاه‌ها برای ریشه‌کنی سنبل آبی نیاز است.

حمزه عشوری در گفت وگو با ایسنا، با بیان اینکه تاکید سازمان حفاظت محیط زیست در استفاده از ظرفیت جوامع محلی جهت جمع‌آوری گیاه مهاجم سنبل آبی در تالاب‌های گیلان است، اظهار کرد: باید از ظرفیت و مشارکت مردم با یک برنامه زمان‌بندی شده در حوزه‌های مختلف تالاب‌ها استفاده کنیم.

وی افزود: جامعه هدفی که می‌تواند به محیط زیست کمک کند محدود است، ما نمی‌توانیم از کسانی که در زمینه تالاب کار نکرده‌اند، استفاده کنیم؛ این مهم خطرات خاص خود را دارد و باید کسانی که سال‌ها زندگی خودشان را برای تالاب گذاشته‌اند و آشنایی کامل دارند، در این زمینه مشارکت داشته باشند.

عشوری با بیان اینکه این مهم تنها وظیفه سازمان و اداره کل حفاظت محیط زیست نیست، تصریح کرد: طبق قانون کمک به احیای تالاب وظیفه عمومی است.

وی با اشاره به اینکه برای اولین بار گیاه مهاجم سنبل آبی در سال ۹۰ در تالاب عینک رشت و سپس در سال ۹۴ در تالاب انزلی مشاهده شد، خاطرنشان کرد: زنگ هشدار این موضوع توسط یکی از کارشناسان اداره کل حفاظت محیط زیست گیلان اعلام و با ورود محیط بانان با اعتبار حداقلی که برای تامین سوخت هزینه گردید، بیش از ۱۲۰ هکتار پاکسازی شد.

ریشه‌کنی گیاه مهاجم سنبل آبی به مشارکت اجتماعی نیاز دارد

مدیرکل حفاظت محیط زیست گیلان با بیان اینکه در یک دوره جمع آوری گیاه سنبل آبی رها شد، عنوان کرد: این وقفه سبب گسترش این گیاه شد.

عشوری با بیان اینکه اداره کل حفاظت محیط زیست گیلان در حد توان خود برای مبارزه با گیاه مهاجم سنبل آبی تلاش می‌کند، افزود: براساس برنامه پیش‌بینی شده با مشارکت مردم قصد داریم اتفاقات خوبی را رقم بزنیم و به زودی فراخوان لازم اطلاع‌رسانی می‌شود.

وی از تامین اعتبار دولتی برای مبارزه با گونه مهاجم سنبل آبی در سال جاری خبر داد و گفت: در تلاش هستیم تا اعتبار بیشتری جذب شود و در کنار پیمانکاران در اجرای این طرح مشارکت می‌کنیم.

مدیرکل حفاظت محیط زیست گیلان با تاکید بر اینکه اگر کسی به دنبال کمک و مبارزه با این گیاه مهاجم باشد، قطعا با محیط زیست همکاری می‌کند، اضافه کرد: بسیج سازندگی از ظرفیت افراد بومی استفاده کرد و اتفاقات خوبی رخ داد و اگر اعتبارات لازم به این بخش تزریق شود، اقدامات خوبی در این زمینه صورت می‌گیرد.

ریشه‌کنی گیاه مهاجم سنبل آبی به مشارکت اجتماعی نیاز دارد

عشوری ادامه داد: در حوزه صومعه‌سرا نیز اتفاق خوبی روی داده و درصدد هستیم که با اولویت‌بندی و برنامه مشخص جمع‌آوری گونه مهاجم سنبل آبی را انجام دهیم و برنامه جمع‌آوری در محدوده خمام نیز در دستور کار قرار دارد.

وی درباره برنامه‌ معدوم‌سازی گیاه سنبل آبی نیز، یادآور شد: فاصله حداقلی استاندارد و جایگاه مناسب باید جانمایی شود و پس از آن معدوم‌سازی کار سختی نخواهد بود؛ برنامه جمع‌آوری سنبل آبی، مشارکت جوامع محلی و جانمایی و معدوم‌سازی توسط متخصصان محیط زیست در دست تدوین است.

این مقام مسئول درباره دلایل انتشار گونه مهاجم سنبل آبی در استان نیز، گفت: این گیاه اولین بار در تالاب عینک رشت مشاهده شد که احتمالا از طریق کانال‌های آبی در سایر نقاط استان انتشار یافت و دلیل مهم دیگر که باعث گسترش در بسیاری از نقاط شده جابجایی صورت گرفته توسط انسان است.

ریشه‌کنی گیاه مهاجم سنبل آبی به مشارکت اجتماعی نیاز دارد

مدیرکل حفاظت محیط زیست گیلان با تاکید بر اینکه در تمام برنامه‌های حفاظتی مشارکت مردم امری ضروری است، اضافه کرد: دغدغه اصلی جلوگیری از روند انتشار این گونه با توجه به اقلیم گیلان است و باید زمان طلایی جمع‌آوری این گونه را رعایت کنیم تا پاکسازی به درستی انجام شود؛ متاسفانه برخی از نقاط بعد از جمع‌آوری، مجددا درگیر می‌شود که مشارکت اجتماعی در جلوگیری از انتشار الزامی است.

وی مبارزه و جلوگیری از صید غیرمجاز، شکار غیرمجاز پرندگان، جلوگیری از قطع درختان و تصرف اراضی، ممانعت از آتش سوزی اراضی و بسیاری از امور دیگر را از وظایف محیط بانان برشمرد و افزود: با وجود این حجم کاری باید مسئولیت اجتماعی در افراد مختلف وجود داشته باشد و این مهم به دغدغه تبدیل شود.

عشوری با بیان اینکه جمع‌آوری به تنهایی توسط محیط زیست امکان پذیر نیست، تاکید کرد: مشارکت اجتماعی و همکاری تمام ارگان‌ها و دستگاه‌ها برای ریشه‌کنی سنبل آبی نیاز است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha