• دوشنبه / ۱ آبان ۱۴۰۲ / ۱۲:۱۲
  • دسته‌بندی: همدان
  • کد خبر: 1402080100360
  • خبرنگار : 50037

از کارخانه کاغذ سنگی اسدآباد چه خبر؟

از کارخانه کاغذ سنگی اسدآباد چه خبر؟

ایسنا/همدان از هشت سال گذشته بحث احداث بزرگترین کارخانه کاغذ سنگی «stonepaper» کشور در اسدآباد با توجه به وجود سنگ‌ها و معادن غنی این منطقه مطرح بود و از همان زمان مسئولان تحقق این طرح صنعتی بزرگ را یک جهش و شتاب بزرگ در صنعت شهرستان می‌دانستند.

بالاخره احداث و ساخت پروژه کارخانه تولید کاغذ از سنگ آهک و پلی‌اتیلن اسدآباد به عنوان یک طرح سبز دوستدار محیط زیست و یکی از مهمترین کارخانه‌های تولید کاغذ سطح کشور و استان همدان از حدود سه سال پیش توسط سرمایه‌گذار بخش خصوصی آغاز شد.

در اواسط سال گذشته سرمایه‌گذار این طرح بزرگ صنعتی در گفت‌وگو با ایسنا، از افتتاح و بهره‌برداری این پروژه در دهه فجر سال ۱۴۰۱ خبر داد و گفت: طبق پیش‌بینی انجام شده برای تکمیل طرح به صرف هزینه‌ای افزون بر ۴۵۰ میلیارد تومان نیاز خواهد بود.

به گزارش ایسنا، با گذشت هشت ماه از این وعده، باخبر شدیم این طرح از زمان آغاز روند اجرایی خود تاکنون از پیشرفت فیزیکی چندانی برخوردار نبوده و به صورت نیمه‌فعال باقی مانده است. همین امر موجب شد تا پیگیر وضعیت این پروژه بزرگ صنعتی کشور شویم.

پیشرفت ۱۰ درصدی پروژه کارخانه تولید کاغذ از سنگ

مدیر شهرک صنعتی اسدآباد در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به پروژه نیمه‌کاره کارخانه تولید کاغذ سنگ آهک و پلی‌اتیلن اظهار کرد: احداث و ساخت کارخانه تولید کاغذ سنگ آهک از پلی‌اتیلن در شهرک صنعتی شهرستان از حدود سه سال پیش توسط سرمایه‌گذار بخش خصوصی به نام شرکت برسم لعل شروع شده و با توجه به روند لاک‌پشتی عملیات اجرایی آن تاکنون تنها ۱۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشته است.

سجاد رضایی با بیان اینکه عملیات اجرایی این پروژه طی این مدت سه سال گذشته به صورت مقطعی فعال و سپس غیرفعال می‌شود، افزود: در صورتی‌که پروژه فوق مطابق با مفاد قرارداد، پیشرفت فیزیکی لازم را نداشته باشد، قرارداد فسخ و سرمایه‌گذار طرح خلع ید و زمین توسط شهرک صنعتی از وی بازپس گرفته خواهد شد البته این موضوع با تشخیص دادگاه خواهد بود.

وی خاطرنشان کرد: در حال حاضر در شهرک صنعتی ۹۲ هکتاری شهرستان اسدآباد ۲۱ واحد کارخانه تولیدی و صنعتی وجود دارد که ۱۶ واحد فعال است ضمن اینکه علاوه بر کارخانه تولید کاغذ دو واحد دیگر هم شامل کارخانه سبدبافی و کارخانه شیره‌خرما نیز در دست اجراست.

رضایی با اشاره به پیشرفت فیزیکی ۹۰ درصدی کارخانه سبدبافی شهرک صنعتی شهرستان تصریح کرد: احداث کارخانه تولید شیره‌خرما شهرک صنعتی اسدآباد به پایان رسیده و در مرحله افتتاح و بهره‌برداری است.

سرمایه‌گذار مجدد به دنبال دریافت مجوز برای ادامه روند کار است 

سرپرست اداره صنعت، معدن و تجارت شهرستان اسدآباد هم در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: در حال حاضر سرمایه‌گذار کارخانه تولید کاغذ سنگ آهک و پلی‌اتیلن مجدداً به دنبال دریافت مجوزهای خود برای ادامه روند عملیات اجرایی احداث این پروژه است.

مهدی نوری با بیان اینکه وقتی طی یک‌سال کاری انجام نشود جواز مورد نظر خود به خود باطل خواهد شد، افزود: مدتی است از زمان مجوز سرمایه‌گذار پروژه کارخانه تولید کاغذ شهرستان گذشته و  وی باید نسبت به تمدید و دریافت مجوز مجدد اقدام کند که در همین رابطه پیگیر این امر مهم است.

وی با اشاره به اینکه در حال حاضر این پروژه کمتر از ۱۰ درصد دارای پیشرفت فیزیکی بوده و تنها فونداسیون طرح و احداث چند پایه آن انجام گرفته شده است، تصریح کرد: در رابطه با این موضوع که مدیر شهرک‌صنعتی شهرستان اظهار کردند اگر با چنین روندی پیشرفت کار ادامه یابد، سرمایه‌گذار خلع ید و زمین مورد نظر در شهرک از وی بازپس‌گیری خواهد شد، باید بگویم که این قرارداد بین سرمایه‌گذار با شهرک صنعتی بوده و اینکه چه تصمیماتی بگیرند نیز با شهرک است.

نوری با بیان اینکه اتفاقات خوبی برای تسریع در روند عملیات اجرایی پروژه نیمه‌کاره کارخانه تولید کاغذ از سنگ آهک و پلی‌اتیلن اسدآباد با پیگیری مجدد سرمایه‌گذار برای تمدید مجوز در راه است، ادامه داد: به طور قطع اگر سرمایه‌گذار اینگونه با اراده به دنبال تمدید و دریافت مجدد مجوز خود برای ادامه روند این پروژه باشد، کارهای خود و نیز قرارداد خود با شهرک‌صنعتی را نیز مجدد سامان خواهد بخشید و قضیه به بحث فسخ قرارداد شهرک با سرمایه‌گذار نخواهد رسید و چنین اتفاقی نخواهد افتاد.

وی گفت: در این رابطه اراده سرمایه‌گذار از نقش مؤثری در این امر برخوردار است و اگر این‌گونه با پیگیری لازم به دنبال کار این پروژه صنعتی بزرگ باشد، اتفاقات خوبی برای فعال شدن پروژه با شتاب بیشتر برای تکمیل توسط سرمایه‌گذار خواهد افتاد.

نوری افزود: بهره‌برداری از چنین کارخانه‌ای در منطقه از نقش مؤثری در کاهش بیکاری نیروی انسانی فعال شهرستان برخودار خواهد بود و موجب ترغیب و تشویق استقرار و سرمایه‌گذاری سرمایه‌گذاران بیشتر در این شهرستان در زمینه‌های صنعتی مختلفی می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: بر خلاف کاغذهای سلولزی، تجزیه‌پذیری و قابل بازیافت بودن کاغذ سنگی، تولید شدن کاغذ سنگی بدون مصرف قطره‌ای آب، ضدآب بودن، آلوده نکردن محیط زیست، مقاوم و ماندگاری بالا، بهداشتی بودن و زیبایی منحصربفرد را از قابلیت‌ها و ویژگی‌های کاغذ سنگی می‌توان برشمرد.

علت کُندی ساخت پروژه رسیدگی به مشکلات کارخانه فرومنگنزم بود

سرمایه‌گذار واحد تولیدی کاغذ سنگی اسدآباد هم در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: علت کُندی روند ساخت پروژه حل مشکلات کارخانه فرومنگنز این شهرستان بود و طی این مدت پیگیر حل مشکلات این واحد صنعتی خود بودم.

حسین اسکویی با بیان اینکه در احداث کارخانه بزرگ‌ صنعتی کاغذ تمامی هزینه‌ها و اعتبارات از محل آورده شخصی خود بوده و از هیچ‌گونه تسهیلات بانکی استفاده نکرده‌ام، افزود: در حال حاضر مجدد برای ادامه روند عملیات اجرایی این پروژه پیگیر تمدید مجوز هستم و علت کُندی روند عملیات اجرایی پروژه علت خاصی به غیر از حل پاره‌ای از مشکلات کارخانه فرومنگنز نبوده است.

وی با بیان اینکه احداث این کارخانه با ظرفیت ۲۰ هزار تن برای ۲۰۰ نفر از جوانان منطقه اشتغال به همراه خواهد داشت، گفت: کارخانه کاغذ سنگی شهرستان شامل ۶ خط تولید در سه فاز است.

به گزارش ایسنا، امیدواریم هر چه سریع‌تر شاهد شتاب گرفتن عملیات اجرایی این پروژه نیمه‌تعطیل مهم اقتصادی و دوستدار طبیعت نمادی از صنایع سبز توسط سرمایه‌گذار برای افتتاح و بهره‌برداری باشیم و با افتتاح و بهره برداری از چنین طرح صنعتی در کنار ایجاد فرصت‌های شغلی مناسب برای جوانان، بخشی از نیاز کشور نیز در وابستگی به دیگر کشورها مرتفع شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha