• پنجشنبه / ۴ آبان ۱۴۰۲ / ۱۳:۰۶
  • دسته‌بندی: مرکزی
  • کد خبر: 1402080403015
  • خبرنگار : 50210

امکان همکاری بهزیستی استان مرکزی و جهاد دانشگاهی جهت توسعه غربالگری برای کاهش معلولان

امکان همکاری بهزیستی استان مرکزی و جهاد دانشگاهی جهت توسعه غربالگری برای کاهش معلولان

ایسنا/مرکزی مدیرکل بهزیستی استان مرکزی گفت: با توسعه فعالیت های غربالگری و ژنتیک می توان از تولد نوزادان معلول جلوگیری کرد.

حسین آبادی در بازدید از مجتمع درمانی جهاد دانشگاهی استان مرکزی، با اشاره به فعالیت های گسترده جهاد دانشگاهی در عرصه های مختلف، اظهار کرد: جهاد دانشگاهی به مجموعه کاملی در استان تبدیل شده و تمامی خدمات درمانی مرتبط با ناباروری از آزمایش تا معاینه، مشاوره و درمان را به مردم ارائه می دهد.

وی با بیان اینکه فعالیت های این مجموعه نقش پررنگی در مباحث پیشگیری دارد و این اقدامات قابل تقدیر است، گفت: تا پیش از بازدید از مجموعه، انتظار این حجم فعالیت اثربخش نمی رود، اما پس از بازدید فعالیت های کاملا طبقه بندی شده را شاهد هستیم که تا با کمک تجهیزات به روز خدمات درمانی کاملا کیفی را ارائه می کند.

حسین آبادی تصریح کرد: یکی از معاونت ها و بخش های تخصصی و مهم بهزیستی، معاونت پیشگیری است، سازمان بهزیستی در حوزه سلامت اجتماعی و پیشگیری و توانبخشی فعال است و اعتقاد داریم اگر در حوزه پیشگیری از معلولیت با حداقل هزینه وارد شویم، می توان بسیاری از هزینه های سنگین ناشی از معلولیت در آینده را کنترل کرد و بار عظیم فشار وارده به سازمان های حمایت گر را نیز کاهش داد.

وی با بیان اینکه انواع معلولیت جسمی و ذهنی، حرکتی و نابینایی را می توان قبل از تولد مدیریت کرد، افزود: امروز به کمک مراکز پیشگیری و غربالگری، تولد نوزادان دارای معلولیت به حداقل رسیده است و بیشترین معلولیت های حسی و حرکتی مربوط به تصادفات و سقوط از ارتفاع است که قطعا با مشاوره، آموزش و آگاهی بخشی می توان این معلولیت را کاهش داد، البته با ایمن سازی جاده ها، محیط کار و ... می توان از بروز معلولیت ها جلوگیری کرد و جامعه ای سالم را رقم زد.

مدیرکل بهزیستی استان مرکزی با اشاره به آزمایشگاه ژنتیک جهاد دانشگاهی، اظهار کرد: مسلما با توجه به فعالیت این مرکز و فعالیت در حوزه غربالگری، نباید شاهد تولد نوزاد دارای مشکلات ژنتیک باشیم و می توان با عقد یک تفاهم نامه با جهاد دانشگاهی، موضوع هزینه غربالگری که شاید منجر به عدم مراجعه زوجین و والدین بی بضاعت شود، را حل کرد تا از تولد نوزاد نارس و معلول جلوگیری شود.

وی تاکید کرد: سازمان بهزیستی به اشکال مختلف در صدد تقبل هزینه های این آزمایشات است، در حال حاضر با سه آزمایشگاه تفاهم نامه همکاری دارد و می توان این ارتباطات را با مجموعه جهاد دانشگاهی استان مرکزی توسعه داد و حتی این نهاد می توان افراد بی بضاعت را جهت دریافت کمک به بهزیستی ارجاع دهد تا پوشش بیمه ای و هزینه ای برای آنها لحاظ شود.

حسین آبادی با بیان اینکه هزینه و حمایت در حوزه ژنتیک در واقع سرمایه گذاری برای کشور است، گفت: این امر بار بزرگی از روی دوش سازمان بهزیستی و دیگر سازمانهای حمایتی بر می دارد، یکی از مهمترین محورهای کاری سازمان بهزیستی، حوزه توانبخشی است و امروز ۱۱۹ هزار نفر دارای معلولیت تحت پوشش بهزیستی استان مرکزی است که مربوط به سالهای گذشته هستند و در سال های جدید با توجه به رشد علمی نباید تولد نوزاد دارای معلولیت رقم بخورد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha