• پنجشنبه / ۱۸ آبان ۱۴۰۲ / ۱۷:۲۰
  • دسته‌بندی: کرمانشاه
  • کد خبر: 1402081813398
  • منبع : نمایندگی کرمانشاه

دبیر قرارگاه ملی مبارزه با مفاسد اقتصادی:

مبارزه با مفاسد اقتصای باید به یک اولویت اصلی تبدیل شود

مبارزه با مفاسد اقتصای باید به یک اولویت اصلی تبدیل شود

ایسنا/کرمانشاه دبیر قرارگاه ملی مبارزه با مفاسد اقتصادی گفت: در موضوع مبارزه با فساد باید یک اجماع کلی در کشور شکل گرفته و به یک اولویت اصلی تبدیل شود.

داوود گودرزی، عصر امروز(۱۸ آبان) در نشست منطقه‌ای مبارزه با مفاسد اقتصادی که با حضور استانهای کرمانشاه، کردستان، ایلام، همدان و لرستان به میزبانی کرمانشاه برگزار شد، با تاکید بر لزوم مبارزه با مفاسد اقتصادی، عنوان کرد: باید ظرف یکی دو سال آینده روند گسترش فساد را متوقف و سپس کاهشی کنیم که این امر نیز به یک عزم جدی نیاز دارد.

گودرزی ایجاد فساد اقتصادی را نتیجه مناسبات غلط بین بخش خصوصی و بخش دولتی دانست و افزود: بخش خصوصی(فعالین اقتصادی) در مراجعه به بخش دولتی دنبال این است که آموزش سریعتر و سهل‌تر انجام شود و در این بین ممکن است مناسبات غلطی شکل گیرد که فسادزا باشد. در این بین دستگاه‌های نظارتی، قضایی و امنیتی که باید بر این مناسبات نظارت داشته باشند، ممکن است یا این نظارت را به درستی انجام ندهند و یا اینکه خودشان هم وارد این مناسبات غلط شوند و آنگاه است که در ارتباطات ناسالم بین این سه ضلع، پرونده‌های فساد چند هزار میلیاردی و دانه درشت شکل می گیرد.

وی افزود: در پرونده های فساد بزرگ از قاچاق کالا و ارز گرفته تا زمین خواری و فرارهای بزرگ مالیاتی و ابربدهکاران بانکی، معمولاً این سه ضلع در کنار هم قرار گرفته و مناسبات غلطی را شکل داده‌اند. 

وی با بیان اینکه فساد اقتصادی اعتماد عمومی را از بین برده، سرمایه اجتماعی را کم می کند و موجب نارضایتی مردم می شود، گفت: متاسفانه در زمینه فساد اقتصادی در کشور وضعیت خوبی نداریم و حجم مفاسد اقتصادی بیش از آن چیزی است که می بینیم، لذا باید در زمینه مبارزه با فساد به طور جدی ورود کنیم.

گودرزی ادامه داد: در موضوع مبارزه با فساد باید یک اجماع کلی شکل گرفته و به یک اولویت تبدیل شود تا بتوانیم رشد فساد را متوقف کرده و سپس آن را کاهش دهیم، در غیر اینصورت هیچ کاری در کشور به سامان نمی رسد.

دبیر قرارگاه ملی مبارزه با مفاسد اقتصادی با بیان اینکه برای مبارزه با فساد باید عزم خود را جزم کنیم، عنوان کرد: راه مبارزه با فساد، پیشگیری است و باید امکان و زمینه وقوع فساد را از بین ببریم. برای پیشگیری از فساد هم باید نکاتی را مد نظر قرار داد و الزاماتی را فراهم آورد.

وی شفافیت را برای پیشگیری از فساد ضروری دانست و گفت: به دولت ارائه داده ایم که در چه بخش هایی عدم شفافیت وجود دارد و می‌تواند فسادزا باشد و باید این عدم شفافیت از بین برود.

وی رفع تعارض منافع را نیز برای پیشگیری از فساد ضروری دانست و گفت: متاسفانه در برخی بخش ها زمینه برای فساد وجود دارد که باید از بین برود. نباید شرایطی وجود داشته باشد که برخی مدیران به راحتی بتوانند سوء استفاده کنند و باید این شرایط اصلاح شود.

گودرزی به موضوع نظارت ها هم اشاره کرد و گفت: عمده نظارت ها در کشور ما انسان محور است و از دیگر ظرفیت ها کمتر استفاده کرده‌ایم. مدل نظارت را باید اصلاح کرد و از شیوه های جدی نظارتی هم بهره بگیریم.

وی با اشاره به ازدیاد قوانین در کشور، گفت: گاهاً این قوانین در تضاد با هم بوده و همین زمینه فساد را ایجاد می‌کند که باید در این زمینه هم بازنگری صورت گیرد.

وی بر لزوم پاسخگو کردن مدیران هم تاکید کرد و گفت: مدیریت در کشور ما از راحت ترین و بی دردسرترین کارها است و مدیران پاسخگوی عملکرد خود نیستند. اگر بتوایم مدیران را پاسخگو کنیم بخش زیادی از مسائل کشور حل می شود.

گودرزی الکترونیکی کردن کارها را نیز در پیشگیری از فساد مؤثر دانست و گفت: باید نقش انسانی را در مراودات اداری و تجاری که گاهاً فسادزا است تا حد ممکن کاهش دهیم. به عنوان نمونه این امر تا حد زیادی موجب کاهش جعل، اخذ رشوه و تبانی خواهد شد.

وی مبارزه سریع و قاطع دستگاه قضایی با مفاسد اقتصادی را نیز در پیشگیری از این مفاسد بسیار مؤثر دانست.

وی به نقش سیستم فرهنگی و تربیتی در پیشگیری از فساد هم اشاره کرد و گفت: سیستم آموزش و تربیتی ما باید به گونه‌ای باشد که انسانهای اهل کار و تلاش، صادق، پاکدست و فسادستیز تربیت کند که البته این کاری بلندمدت است.

دبیر قرارگاه ملی مبارزه با مفاسد اقتصادی عنوان کرد: در مجموع اگر یک جبهه منسجم و هوشمند مبارزه با فساد شکل بگیرد، می توان یک مبارزه مؤثر با مفاسد اقتصادی را شاهد بود. کما اینکه کارهای خوبی هم تاکنون انجام و بسیاری از خصوصی سازی های غلط و زمین خواری ها برگردانده شده و رویه های غلط اصلاح شده است. البته در این حوزه باید جریان علمی و نخبگانی کشور هم بیشتر ورود کنند.

وی گفت: در قرارگاه ملی مبارزه با مفاسد اقتصادی هشت میز تخصصی را در حوزه هایی که عمده مفاسد را در آنها داشته ایم، نظیر میز انرژی، مالیات، گمرک، زمین خواری، قاچاق کالا و... راه اندازی کرده و عزم جدی در زمینه مبارزه با مفاسد داریم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha