• چهارشنبه / ۲۴ آبان ۱۴۰۲ / ۱۹:۳۸
  • دسته‌بندی: گیلان
  • کد خبر: 1402082418158
  • خبرنگار : 50040

/رویش جنگل، در امتداد جنبش جنگل/

میهن دوستی سردار جنگل، الگوی ما برای حفاظت از منابع طبیعی باشد

میهن دوستی سردار جنگل، الگوی ما برای حفاظت از منابع طبیعی باشد

ایسنا/گیلان سرپرست منابع طبیعی گیلان گفت: یکی از نمادهای مذهبی و انقلابی و ظلم ستیزانه و میهن پرستانه گیلان و ایران شهید میرزا کوچک خان است و می توانیم از این ظرفیت فرهنگی برای حفاظت از منابع طبیعی کشور استفاده کنیم.

سید مازیار رضوی در گفت و گو با ایسنا، با بیان اینکه در دنیا برای نجات منابع طبیعی، تجارت کربن در قالب کاشت درخت را دنبال می کنند، گفت: کشور ما ایران نیز بر اساس کنوانسیون ها و معاهده های بین المللی جهت مقابله با تغییر اقلیم متعهد به کاشت یک میلیارد درخت طی چهار سال شده است.

وی با اشاره به تاکید رهبر انقلاب مبنی بر کاشت سالانه سه درخت توسط هر ایرانی، افزود: در راستای دستور رئیس جمهور به وزارت جهاد کشاورزی، کاشت یک میلیارد درخت را در کنار حفاظت و احیا و توسعه جنگل ها دنبال می کنیم.

سرپرست اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری گیلان سهم استان از این یک میلیارد درخت را ۳۲ میلیون دانست و تاکید کرد: مکلف به کاشت سالانه هشت میلیون درخت هستیم.

رضوی با بیان اینکه طرح ملی کاشت یک میلیارد درخت امسال آغاز می شود، اظهار کرد: با همت رسانه و مطالبه طبیعت دوستان و اهالی فرهنگ و ادب استان گیلان پیشنهاد شده ۱۱ آذرماه، مصادف با سالروز شهادت میرزا کوچک خان جنگلی به عنوان نقطه آغاز طرح سراسری درختکاری انتخاب شود.

وی با اشاره به نقش مشارکت مردم در حفاظت و احیای منابع طبیعی، متذکر شد: امروز دنیا به این نتیجه رسیده که مشارکت مردم تنها راه نجات منابع طبیعی است و بدون مشارکت، خیلی از کارها موفق نمی شود لذا برای طرح کاشت یک میلیارد درخت از مشارکت مردم استفاده خواهیم کرد؛ علاوه بر درختکاری مردم در اراضی تحت مالکیت خودشان، اقدام به اخذ توافقنامه با ارگان های دولتی جهت درختکاری کردیم.

سرپرست منابع طبیعی گیلان زراعت چوب را یکی از برنامه های مهم سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری در کنار توسعه و حفاظت از جنگل ها دانست و بیان کرد: گیلان مقام اول زراعت چوب را در کشور دارد که ظرفیت بسیار خوبی برای توسعه جنگل هاست.

وی افزود: ما هم‌اکنون ۸ نهالستان فعال دولتی و ۳۴ نهالستان خصوصی در سطح استان گیلان داریم که چهار میلیون و چهارصد هزار در نهالستان دولتی و هشت میلیون ظرفیت تولید نهال در نهالستان‌های خصوصی در مجموع حدود ۱۲میلیون و پانصد هزار و ۹۵ درصد تولیدات در بخش خصوصی صنوبر است.

رضوی با بیان اینکه عمده نهال های تولید شده در نهالستان ها گونه های بومی هیرکانی و جنگلی است، تاکید کرد: در فرهنگ و آیین و باورهای مذهبی ما نماد و نشانه بسیار وجود دارد که از آنها برای انجام کارهای مهم و بزرگ الهام می گیریم؛ قطعا یکی از نمادهای مذهبی و انقلابی و ظلم ستیزانه و میهن پرستانه گیلان و ایران، شهید میرزا کوچک خان جنگلی است و می توانیم از این ظرفیت فرهنگی برای حفاظت از منابع طبیعی کشور استفاده کنیم.

وی با اشاره به وجود الگوهای فرهنگی فراوان در خطه گیلان و لزوم تبلیغ درختکاری با بهره گیری از این الگوها، گفت: رسانه ها اهمیت جنگل و درختکاری را نهادینه کنند تا روز به روز شاهد توسعه منابع طبیعی باشیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha