• شنبه / ۱۸ آذر ۱۴۰۲ / ۱۴:۴۰
  • دسته‌بندی: خراسان جنوبی
  • کد خبر: 1402091812750
  • خبرنگار : 50026

معاون سازمان انرژی اتمی مطرح کرد؛

ورود سازمان انرژی هسته‌ای برای سالم‌سازی محصولات مزیت‌دار خراسان جنوبی

ورود سازمان انرژی هسته‌ای برای سالم‌سازی محصولات مزیت‌دار خراسان جنوبی

ایسنا/خراسان جنوبی معاون سازمان انرژی اتمی از ورود سازمان انرژی هسته‌ای برای سالم‌سازی محصولات مزیت دار خراسان جنوبی خبر داد.

سید پژمان شیرمردی، امروز شنبه ۱۸ آذر در جمع اعضای هیئت مدیره شرکت سهامی زراعی نیمبلوک شهرستان قاینات گفت: در گام اول به دنبال ارتقای امنیت غذایی هستیم که از مسیر سلامت غذایی گذر می‌کند و بر اقتصاد هر منطقه نیز اثرگذار است.

وی افزود: در برخی نگاه‌ها گمان بر این است که انرژی اتمی و هسته‌ای فقط تولید برق یا غنی سازی بوده یا از دیدگاه غربی‌ها دنبال مسائل نظامی هستیم اما امروز نگاه اصلی به حوزه سلامت است.

معاون سازمان انرژی اتمی عنوان کرد: یک بُعد سلامت که انرژی اتمی بر آن تمرکز کرده مربوط به داروها و درمان بیماری‌های مختلف همچون سرطان است لذا امروز با استفاده از داروهای هسته‌ای بیماری هایی تشخیص داده می شود که با هیچ ابزاری قابل تشخیص نیست.

وی ادامه داد: برخی عفونت‌های بیمارستانی نیز ناشی از استریل نشدن کالاهای مصرفی است در صورتی که اگر زمان تولید این وسایل از پرتودهی استفاده شود استریل شده و زمانی که در بدن فرد قرار گیرد مشکلی ایجاد نخواهد شد.

شیرمردی با اشاره به اینکه یکی از مشکلات حوزه محیط زیست مسئله ریزگردهاست گفت: در این حوزه نیز ماده‌ای به نام هیدرومالچ تولید شده که ترکیبی از چند پلیمر و گیاه است که وقتی روی خاک قرار می گیرد اجازه حرکت خاک را نمی دهد و به صورت آزمایشی در اطراف دریاچه ارومیه اجرایی شده است حتی بذری هم در این ماده به کار گرفته که محیط را سبز می کند.

وی با تاکید بر اینکه انرژی هسته ای با توجه به فرمایشات مقام معظم رهبری باید برای استفاده مردم کاربردی شود افزود: همین زعفران، زرشک و عناب خراسان جنوبی امروز درگیر آفت است که مشکلاتی در صادرات دارد و در حوزه فروش هم گرفتار مباحث واسطه‌گری و دلالی می شود لذا کشاورزان سودی چندانی از دسترنج خود ندارند.

معاون سازمان انرژی اتمی عنوان کرد: در حوزه کشاورزی یکی از مهمترین حلقه های زنجیره تامین کالاهای ارزشمند بخش انرژی هسته ای است زیرا اگر بهترین محصول همانند زعفران را داشته باشیم ولی میکروب یا سم داشته باشد علیرغم ارزشمند بودن زحمات کشاورزان اما نمی‌توانیم به آن افتخار کنیم لذا در حوزه بازار باید محصول ارگانیک و بار میکروبی کم داشته باشیم.

وی با اشاره به صادرات ۹۰ درصد پسته به اروپا گفت: این موفقیت به خاطر آن بوده که از سم استفاده نمی‌شود اما چطور باید بپذیریم که جمهوری اسلامی ایران که تا ۱۰ سال گذشته بزرگترین تولید کننده پسته دنیا بوده امروز، پسته از اروپا برگشت داده می‌شود.

شیرمردی تصریح کرد: ما نتوانسته‌ایم محصولات کشاورزی خود را مدیریت کنیم، محصولات منطقه خراسان جنوبی به ویژه زعفران قاینات به عنوان برند جمهوری اسلامی شناخته می شوند.

وی افزود: برای محصول زرشک، زعفران و عناب خراسان جنوبی به عنوان پیوست اگر کاری کنیم که محصولات ما با افتخار به خارج صادر شود، یکی از موفقیت‌های بزرگ است که با هم‌افزایی مسئولان انجام‌پذیر خواهد بود چرا که نگاه ما به منطقه ملی است نه منطقه‌ای تا گامی برای نظام جمهوری اسلامی برداریم.

معاون سازمان انرژی اتمی افزود: در دولت نگاه به بخش هسته‌ای بیشتر حل مسئله است، امروز مسئله از نگاه مردم حل مشکلات کشاورزی و یا امنیت غذایی از بُعد انسان و دام است.

سلمان اسحاقی،رئیس مجمع نمایندگان خراسان جنوبی در مجلس شورای اسلامی  نیز در این نشست با اشاره به اینکه قاینات در خراسان جنوبی به عنوان قطب کشاورزی شناخته می‌شود گفت: زعفران قاینات از لحاظ کیفی حرف اول را در دنیا می‌زند و بزرگترین باغ زرشک جهان در روستای افین شهرستان زیرکوه است.

اسحاقی خاطرنشان کرد: هدف ما این است که در زمینه مباحث علمی با استفاده از پرتودهی در محصولات کشاورزی منطقه از لحاظ کمی هم جز برترین‌های دنیا باشیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha