• دوشنبه / ۲۰ آذر ۱۴۰۲ / ۰۸:۲۴
  • دسته‌بندی: مازندران
  • کد خبر: 1402092014019
  • خبرنگار : 50593

"شاطرگنبد" شاهد قرن نهم هجری در ساری

"شاطرگنبد" شاهد قرن نهم هجری در ساری

ایسنا/مازندران آثار تاریخی نه تنها شاهدانی از گذشته‌ی یک جامعه محسوب می‌شوند، بلکه دارای ارزش‌های فرهنگی، هنری و تاریخی نیز هستند. حفظ این آثار می‌تواند به جلوگیری از فراموشی تاریخ و ارتقاء افتخارات یک جامعه کمک کند.

بازسازی صحیح آثار تاریخی می‌تواند به رونق گردشگری در مناطق تاریخی کمک کند. هدف اصلی این عملیات، حفظ و نگهداری ارث تاریخی و همچنین تأمین ارزش‌های آینده است.

آثار تاریخی نمادهایی از فرهنگ و تمدن یک جامعه هستند که ارتباط بین نسل‌های مختلف را برقرار می‌کنند. حفظ این آثار، به ما امکان می‌دهد تا از دستورات گذشته یاد بگیریم و با آگاهی از تجربیات گذشته، به آینده روشن‌تری نگاه کنیم.

"شاطرگنبد" شاهد قرن نهم هجری در ساری

استان مازندران دارای٢۶٠٠ بنای تاریخی حفاظتی است که ٨٠٠ بنای آن به ثبت رسیده است.

"شاطرگنبد" شاهد قرن نهم هجری در ساری

میراث تاریخی، خزانه‌ای از داستان‌ها، اندیشه‌ها و دستاوردهای انسانی است که تاریخ را به نسل‌های آینده منتقل می‌کند، مرمت آثار تاریخی نقشی اساسی در ترمیم اثرات قبل تاریخ دارد "شاطر گنبد" یکی از آثار تاریخی در شهرستان ساری است که در حال مرمت است.  

"شاطرگنبد" شاهد قرن نهم هجری در ساری

این بنا مربوط به قرن نهم هجری قمری برابر با عصر تیموریان است که در یک کیلومتری جنوب مرکز مازندران قرار دارد که در سال ١٣۶۴ به ثبت ملی رسید.

"شاطرگنبد" شاهد قرن نهم هجری در ساری

به گفته سرپرست معاونت میراث فرهنگی مازندران در سال ١٣٧٠ با تصمیم کارشناسان میراث فرهنگی وقت، بازسازی غیر اصولی بنای تاریخی "شاطرگنبد" انجام شد و متاسفانه دیوارهای بنای ۶٠٠ ساله این گنبد با سیمان معمولی به اصطلاح ترمیم شد. اما این سیمان‌کشی موجب خسارات بیشتر به این بنا شد آن هم به دلیل وجود زمین‌های کشاورزی و به تبع آن وجود آب در اطراف بنا که موجب دریافت رطوبت بسیار زیاد دیواره‌ها از زمین می‌شد؛ موجب صدمه به این بنا تاریخی شده بود.

"شاطرگنبد" شاهد قرن نهم هجری در ساری

محسن باستانی با بیان اینکه با تصمیم‌گیری مجدد سازمان میرات فرهنگی در سال ١٣٩٨ این بنا مجدد در برنامه بازسازی قرار گرفت، افزود: با جدا کردن اندود سیمانی نامناسب، گچ بتا و پلیمری که به نوعی ضد آب است جهت جلوگیری از نفوذ آب به بنا برروی دیواره‌های آجری کشیده شد و علاوه بر ایجاد عایق رطوبتی به شکل گذشته خود نزدیک شده است و مرمت آن در حال اتمام است.

"شاطرگنبد" شاهد قرن نهم هجری در ساری

 این مسئول تصریح کرد: اخیرا عکسی در فضای مجازی با عنوان بازسازی غیر اصولی این بنا نشر داده شد که خلاف واقع است و مرمت بر پایه همان شکل قدیمی که داشته در حال انجام است.

"شاطرگنبد" شاهد قرن نهم هجری در ساری

معاون میراث فرهنگی مازندران، یکی از معضلات اساسی بناهای تاریخی استان را کمبود بودجه برای خرید املاکی دانست که در آن بناهای تاریخی قرار دارد و یا در اطراف بناهای تاریخی واقع شده است، گفت: لازم است همانند خیرین مدرسه ساز که برای فرهنگ و علم دانش کودکان این مرز و بوم هزینه می‌کنند، برای بقای  تمدن و اصالت ایرانی نیز کمک حال باشند تا این بناهای ملی به کمک مردم و دولت حفظ شود.

"شاطرگنبد" شاهد قرن نهم هجری در ساری

ساری مرکز مازندران در شمال ایران، بزرگ‌ترین و پرجمعیت‌ترین شهر استان است. به مردم اهل ساری، سارَوی گفته می‌شود. همچنین این شهر با بیش از ۶۰۰۰ سال قدمت، جزء قدیمی‌ترین شهرهای ایران است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha