به گزارش ایسنا، سید عباس صالحی -رئیس دانشگاه مذاهب اسلامی- صبح امروز دوشنبه (۲۰آذرماه) در آیین نکوداشت نیم قرن خدمات علمی، ادبی و تقریبی محمد علی آذر شب -محقق، مترجم و ادیب برجسته معاصر- که با حضور شخصیت های دینی و علمی در دانشگاه بین المللی مذاهب اسلامی برگزار شد با تبریک هفته پژوهش اظهار کرد: سبب تخلف و تفرق مسلمین از دغدغههای استاد آذر شب در پژوهشهایشان بود.
وی به فعالیتهای تقریبی استاد آذرشب اشاره و اظهار کرد: آقای آذرشب در سه حوزه تقریب قومی، مذهبی و تمدنی فعال بودند و تلاش زیادی داشتند بین ایران و جوامع عربی پل بزنند و کدورات و سوء تفاهمات را برطرف کنند.
صالحی افزود: استاد آذرشب تلاش کرد نشان دهد ایرانیان در زبان و فرهنگ عربی چقد مؤثر بودند. آن استاد حلقه وصلی بین زبان، فرهنگ و ادبیات ایرانی و عربی هستند و بین این دو پل معرفتی و قلبی زدند و برای تقریب بین اهل سنت و تشیع کارهای فراوانی انجام دادند. ایشان همچنین بین تمدن و فرهنگ پل زد و در حوزه تقریب فرهنگی، تودهای و ترویجی نیز فعال بود.
رئیس دانشگاه مذاهب اسلامی یادآور شد: ویژگی دیگر استاد آذرشب توجه به تاریخ نگاری تقریب است و عرصههای مختلفی را در این حوزه دنبال کرد و به مطالعه و ترجمه اسناد و رجال تقریبی توجه ویژهای داشت.
وی افزود: تنوع نقشهای تقریبی گسترده از دیگر ویژگیهای استاد آذرشب است. ما مثل ایشان را کم داریم، در حوزه آموزشی استاد و دغدغه تقریب را در تدریس خود نیز دنبال میکرد و در مراکز مختلف سفیر تقریب بودند. استاد آذرشب تقریب را در ذیل قومی، مذهبی و تمدنی با هم پیش بردند و این ویژگی برجسته ایشان است.
به گفته صالحی، استاد محمد علی آذرشب به تاریخنگاری تقریب هم بسیار توجه داشت.
انتهای پیام
نظرات