• چهارشنبه / ۲۲ آذر ۱۴۰۲ / ۰۸:۲۶
  • دسته‌بندی: قم
  • کد خبر: 1402092215839
  • خبرنگار : 50455

آیت‌الله کعبی:

جهاددانشگاهی ظرفیت بزرگ تمدن‌سازی است

جهاددانشگاهی ظرفیت بزرگ تمدن‌سازی است

ایسنا/قم عضو هیئت رئیسه مجلس خبرگان رهبری گفت: ظرفیت انقلابی و تحولی جهاددانشگاهی که با روحیه انقلابی و جهادی همراه است، می‌تواند ظرفیت بزرگی برای تمدن سازی باشد؛ جهاد دانشگاهی می‌تواند با روحیه جهادی و علمی تحول را در وزارتخانه در دست بگیرد، چراکه جهاد تبدیل ضعف به قدرت و تهدید به فرصت است.

آیت‌الله کعبی، عضو هیئت رئیسه مجلس خبرگان رهبری در دیدار حسن مسلمی نائینی، رئیس جهاددانشگاهی و هیئت همراه که شب گذشته ۲۱ آذرماه انجام شد، با بیان اینکه جهاددانشگاهی یک نهاد انقلابی است، اظهار کرد: ظرفیت انقلابی و تحولی جهاددانشگاهی همراه با روحیه انقلابی و جهادی، ظرفیت بزرگی برای تمدن‌سازی است و یکی از اهداف بحث وحدت حوزه و دانشگاه که امام (ره) مطرح کردند، تلاش برای تحقق آرمان مشترک تمدن‌سازی است.

مؤلفه‌های تمدن‌سازی

وی تمدن‌سازی را دارای چند مؤلفه دانست و تصریح کرد: مؤلفه اصلی این حوزه تمدن است که رهبر معظم انقلاب ۳۵ سال است تلاش می‌کنند این مؤلفه عملیاتی شود؛ مؤلفه بعدی علم و فناوری است که محور اصلی آن دانشگاهیان هستند؛ معدل رشد علمی کشور بالاست و این مهم باید به عنوان اولویت در دهه پنجم انقلاب مورد توجه باشد.

عضو هیئت رئیسه مجلس خبرگان رهبری افزود: رهبری در بیانیه گام دوم انقلاب هفت راهبرد داشتند که اولین آن علم و پژوهش است و اولین انتظار از دانشگاه‌ها بود. جهاددانشگاهی و از جمله پژوهشگاه رویان نیز در راستای بیانیه گام دوم انقلاب، دستاوردهای خوبی در حوزه درمان ناباروری، ساخت ربات‌هایی با هوش مصنوعی، نخستی سانان، حوزه علوم انسانی و فرهنگی داشتند.

وی مقاومت و اقتدار کشور را دیگر مولفه تمدن سازی خواند و گفت: اگر این مؤلفه‌ها نباشد از لحاظ پیشرفت علم و فناوری به ما اجازه نمی‌دهند به جایی برسیم؛ باید بتوانیم عقلانیت و معنویت را با هم جلب کنیم و روحیه انقلابی نیز حفظ شود؛ جهاد دانشگاهی می‌تواند با روحیه جهادی و علمی تحول را در وزارتخانه در دست بگیرد، چراکه جهاد تبدیل ضعف به قدرت و تهدید به فرصت است.

عضو هیئت رئیسه مجلس خبرگان رهبری مولفه بعدی جهاد دانشگاهی را تلاش در جهت تحقق منافع عمومی دانست و بیان کرد: این تلاش در مقیاس عمومی، امنیت و انسجام ملی، و پیشرفت کشور و خودکفایی است و مولفه بعدی جهاد دشمن ستیزی و تضعیف دشمن و حرکت در مسیر مقابله با برنامه‌های دشمن است.

جهاددانشگاهی در درمان ناباروری، به مشورت فقهی توجه کند

کعبی با اشاره به اینکه باید ابتکار عمل را در مقابله با دشمن در دست بگیریم و اینکه تمامی این حرکت‌ها باید تحت راهبردها و خط، ولی فقیه باشد و جهاددانشگاهی کوشش کند فرمان، ولی فقیه را عملیاتی کند، اظهار کرد: در حوزه سلول‌های بنیادی، ناباروری و هوش مصنوعی خطوط قرمز شرعی رعایت شود، باید در این خصوص مشورت فقهی گرفته شود و با استفتائات پیش رفت.

وی بر کاربردی‌سازی علوم نیز تاکید و تصریح کرد: در حوزه‌های علوم مهندسی، علوم انسانی این مقوله بسیار مهم بوده و به معنی پر کردن شکاف‌ها است که نوآوری حرف اول را در این حوزه می‌زند و جهاد دانشگاهی از همکاری معاونت علمی ریاست جمهوری و پارک‌های علم و فناوری استفاده کرده و از ایده‌های نوآورانه حمایت کند. همچنین بانکی برای این ایده‌ها تهیه کنید، چراکه تمام این موضوعات به حل مسئله تبدیل می‌شود.

جهاددانشگاهی از روزمرگی پرهیز کند

کعبی بر توسعه محوری، تاکید کرد و گفت این موضوع باید تبدیل به منظومه‌ای فکری شود، یکی از مشکلات کشور بیکاری است و باید به اقتصاد دانش بنیان و پارک‌های علم و فناوری توجه شود.باید مشورت شغلی و نظارت بر مقوله استعدادیابی مورد توجه نهادهایی مانند جهاددانشگاهی قرار گیرد.

وی بهره‌مندی از علوم انسانی در حل مسائل را مورد توجه قرار داد و بیان کرد: صدها مسئله در کشور داریم که مربوط به حوزه علوم انسانی است که باید به حوزه آموزش توجه کنیم؛ جهاددانشگاهی ظرفیت‌های خود را به دولت در عرصه‌های مختلف عرضه کند. با کارآمد سازی، امیدآفرینی شکل می‌گیرد و رها کردن پروژه‌های نیمه‌کاره باعث هدررفت بیت‌المال شده و آسیب‌زا است.

عضو هیئت رئیسه مجلس خبرگان رهبری یادآور شد: جهاددانشگاهی باید بر ماموریت محوری خود تمرکز کرده و از روزمرگی پرهیز کند. ضمن اینکه با بسیج و بخش‌های مختلف دانشگاه تعامل داشته باشد و از همه ظرفیت‌ها با روحیه جهادی تحول‌گرایی استفاده کرده و به جوانان اهمیت دهد.

به گزارش ایسنا، هم‌زمان با سفر رئیس جهاددانشگاهی به استان قم، گردهمایی رؤوسای واحدهای سازمانی جهاددانشگاهی، ۲۲ و ۲۳ آذرماه، در قم برگزار می‌شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha