• دوشنبه / ۲۷ آذر ۱۴۰۲ / ۲۳:۵۶
  • دسته‌بندی: آذربایجان شرقی
  • کد خبر: 1402092719460
  • خبرنگار : 50256

رئیس دانشگاه:

دانشگاه تبریز دارای ۲ دانشمند ۰.۱ درصد برتر جهان است

دانشگاه تبریز دارای ۲ دانشمند ۰.۱ درصد برتر جهان است

ایسنا/آذربایجان شرقی رئیس دانشگاه تبریز با اشاره به آخرین رتبه بندی انجام گرفته در حیطه دانشمندان برتر جهان سال ۲۰۲۳، گفت: این دانشگاه دارای دو دانشمند ۰.۱ درصد جهان است. این در حالی است که دانشگاه صنعتی شریف حتی یک دانشمند در این سطح ندارد.

صفر نصرالله زاده در نشست پرسش و پاسخ دانشجویی «آرمان خواه» که با حضور سعید جلیلی، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام و شورای عالی امنیت ملی در دانشگاه تبریز برگزار شد، اظهار کرد: دانشگاه تبریز یکی از دانشگاه‌های بزرگ و تاثیرگذار در منطقه و در سطح ملی و بین المللی است. این دانشگاه جزو ۱۴ دانشگاه برتر کشور بوده و میراث دار ارزشمند دانشگاه بین المللی ربع رشیدی است که در بیش از هفت قرن پیش در تبریز تشکیل شده است.

به گزارش ایسنا، وی افزود: دانشگاه تبریز با بیش از ۲۰ دانشکده، پردیس بین المللی ارس، پردیس خودگردان تبریز، پردیس نوآوری و فناوری با بیش از ۱۱۰ واحد فناور و شرکت دانش بنیان و چند مرکز پژوهشی در حال فعالیت است.

وی ادامه داد: دانشگاه تبریز چون نگینی بر تارک شمالغرب کشور می‌درخشد و بعد از استقرار دولت انقلابی، دانشگاه جهش بسیار خوبی در زمینه‌های مختلف داشته است.

نصرالله زاده گفت: دانشگاه تبریز بر اساس آخرین رتبه بندی بین المللی شانگهای، توانسته ۲۰۰ پله صعود کند، در حالی که سایر دانشگاه‌های کشور یا رشدی نداشته و یا تنزل داشتند. در رتبه بندی تایمز نیز ۱۰۰ پله صعود کردیم و بین ۵۰۱ تا ۶۰۰ دانشگاه برتر دنیا و بین چهار تا هفت دانشگاه برتر کشور قرار گرفتیم.

وی افزود: سال گذشته نیز ۳۵۰ پله در بحث پژوهش در دنیا صعود داشتیم و در ایران رتبه اول و در دنیا در رتبه ۳۱۸ قرار گرفتیم.

وی اظهار کرد: بر اساس ارزیابی وزارت کشور و وزارت علوم نیز در زیست بوم فناوری، رتبه دوم کشور را به خود اختصاص داده و دو سال پیاپی است که به عنوان دانشگاه برتر در حمایت از پژوهش و فناوری شناخته شده‌ایم.

رئیس دانشگاه تبریز خاطرنشان کرد: در بحث ارتباط با صنعت جایگاهی نداشتیم اما حال بعد از دانشگاه تهران به رتبه پنجم در این حوزه رسیدیم.

وی افزود: تعداد ۲۵ دانشمند دو درصد برتر جهان و ۱۷ دانشمند یک درصد برتر جهان در سال ۲۰۲۳ در دانشگاه تبریز بوده که در مقایسه با تهران به عنوان نماد آموزش عالی کشور، رشد بهتری داشته است. به جز دانشگاه تربیت مدرس که یک دانشگاه تحصیلات تکمیلی است، در کشور به لحاظ سرانه مقالات نیز اول هستیم که جای افتخار دارد.

وی تاکید کرد: ویژگی مهم دیگر این دانشگاه نیز این است که به مشهدالشهدای دانشگاه‌های کشور معروف بوده و ۱۴۵ شهید دانشجو در دوران انقلاب و جنگ داشتیم که فقط ۲۲ نفر از بهترین دانشجویان ما که در حال تهیه سلاح و مهمات برای جبهه‌های جنگ بودند در تاریخ ۲۷ دی سال ۱۳۶۵ در اثر حمله دشمن بعثی در محل کارگاه دانشکده فنی دانشگاه به درجه رفیع شهادت نائل شدند.

نصرالله زاده در ادامه با بیان این‌که دانشگاه تبریز، ارزش و جایگاه بالایی در کشور دارد، اظهار کرد: باید عزت و احترام و شوکت این دانشگاه را حفظ کنیم. دانشگاه تبریز، افتخار استان و شمالغرب کشور است و همه باید در حفظ حرمت آن تلاش کنند و در مقابل برخی سیاسی کاری‌ها، جهت گیری‌ها و سوگیری‌ها، دانشگاه باید یک مکان سیاسی به معنای کشورداری و نه سیاست زدگی باشد و امیدواریم که دیگران هم در دام سیاست بازان نیفتند.

وی خاطرنشان کرد: ممکن است که در داخل دانشگاه، شخص بنده خلافی انجام دهد که قابل پیگیرد است اما همه ما وظیفه صیانت از دانشگاه تبریز به خاطر ویژگی‌هایش را داریم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۲-۰۹-۲۸ ۰۸:۰۸

دلم به تبریز میسوزد خدایا بزرگان این شهر سترگ کجا رفتند!؟

avatar
۱۴۰۲-۰۹-۲۹ ۱۲:۱۸

تبریز مهد علم و هنر و فرهنگ و تمدن بوده که بعد از ظهور پهلوی و البته ایرانشهری های در حاکمیت این دولت همیشه با تبریز و آذربایجان دشمنی کرده اند