• چهارشنبه / ۶ دی ۱۴۰۲ / ۱۴:۵۸
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1402100604193
  • خبرنگار : 50355

رئیس سازمان نظام پزشکی مشهد:

در روش‌های نوین پزشکی، پزشک بیماری را درمان نمی‌کند بلکه بیمار را درمان می‌کند

در روش‌های نوین پزشکی، پزشک بیماری را درمان نمی‌کند بلکه بیمار را درمان می‌کند

ایسنا/خراسان رضوی رئیس سازمان نظام پزشکی مشهد پزشکی شخص محور را یکی از مباحث به روز جامعه پزشکی دانست و گفت: در روشهای نوین پزشکی، پزشک بیماری را درمان نمی‌کند بلکه بیمار را درمان می‌کند و این دو موضوع کاملا متفاوت است.

علیرضا صداقت چهارشنبه ۶ دی ماه، در مراسم آغاز به کار کنگره کشوری «پزشکی شخص محور و رویکردهای نوین» که در مجتمع شهدای سلامت دانشگاه علوم پزشکی مشهد برگزار شد، عنوان کرد: بحث پزشکی شخص محور یکی از مباحث به روز جامعه پزشکی است. این رویکرد شاید یک نوع نگاه نو به درمان و به تشخیص بیماری است که در آینده نزدیک تقریبا تمام پزشکی را تحت الشعاع خود قرار خواهد داد و نگرش این روزهای جامعه پزشکی در کشور ما هم همین هست.

وی افزود: در روش‌های نوین پزشکی، پزشک بیماری را درمان نمی‌کند بلکه بیمار را درمان می‌کند و این دو موضوع کاملا متفاوت است؛ به عبارتی ما دیگر با یک پروتکل ثابت روبه‌رو نیستیم که اساس درمان باشد. اساس درمان توجه به ویژگی‌های فردی، پس‌زمینه ژنتیکی و وراثتی، مسائل روحی، اجتماعی، سبک زندگی و تغییرات زیستی بومی و محیطی بیمار است.

صداقت ادامه داد: تمام این موارد یک فرد را نسبت به دیگری متمایز می‌کند و قطعاً مبنای تشخیص پیشگیری و درمان هر بیماری برای هر فرد متفاوت با فرد دیگر خواهد بود. این اساس پزشکی شخص محور هست؛ یعنی پزشکان همیشه در پزشکی شخص محور بیمار را هدف درمان قرار می‌دهند.

رئیس سازمان نظام پزشکی مشهد افزود: بیماری برای افراد مختلف اتفاق می‌افتد ولی در هر فرد تظاهرات بالینی خودش را دارد. در هر فرد روش‌های درمانی متمایز و روش‌های تشخیصی متمایز خواهد داشت. در همین پاندمی کرونا شاهد بودیم که برخی بیماران با وجود ابتلا به کرونا مراحل درمانی را خیلی راحت‌تر طی می‌کردند، بهتر جواب می‌دادند و برای دیگری این اتفاق نمی‌افتاد و این واقعاً در بحث پزشکی پاسخی به جز پزشکی شخص محور ندارد.

صداقت خاطرنشان کرد: پزشکی شخص محور با توجه به اینکه درمان را اختصاصی می‌کند اثربخش‌تر نیز خواهد بود و این به کاهش هزینه‌های درمانی نظام سلامت خواهد انجامید.

وی گفت: امیدوارم رویکرد پزشکی شخص‌محور با این آموزش‌ها بیش از پیش مورد استفاده قرار گرفته و در طب بالینی فراگیر شود؛ چراکه همان طور که اشاره کردم هم به توفیق درمان کمک خواهد کرد و هم به کاهش هزینه‌های نظام سلامت منجر خواهد شود.

 صداقت با اشاره به اهمیت برگزاری چنین کنگره‌هایی بیان کرد: علم پزشکی با سرعت بسیار زیادی تغییر می‌کند و مرتب یافته‌های جدید به علم پزشکی وارد می‌شوند از این رو جامعه پزشکی باید برای توفیق در امر درمان و حفظ سلامت جامعه نسبت به این تغییرات آگاهی پیدا کرده و آموزش‌های روزآمد را دریافت کنند. کنگره‌هایی از این دست با هدف معرفی رویکردها و روش‌های نوین تشخیصی و درمانی بسیار ضروری است.

وی آموزش و پژوهش در عرصه پزشکی را بسیار مهم خواند و گفت: بهداشت و درمان و به طور کلی نظام سلامت ما موفق نخواهد بود اگر جامعه پزشکی به علم روز مجهز نباشد.

رئیس کنگره «پزشکی شخص‌محور و رویکردهای نوین» افزود: این روزها شاهدیم در بعضی از موارد درمان‌ها و موارد تشخیصی به طور کامل تغییر می‌کند، به همین دلیل معتقد هستم که آموزش و پژوهش حلقه‌ای است ناگسستنی در بحث نظام سلامت که برای اعتلای بهداشت و درمان باید جدی گرفته شود.

صداقت اظهار کرد: دانشگاه علوم پزشکی و نظام پزشکی دو نهاد متولی در حوزه روزآمد کردن پزشکان در زمینه‌ علوم روز پزشکی است،  این دو ارگان موظف به برگزاری دوره‌های بازآموزی ویژه‌ جامعه پزشکی هستند و تا کنون در این عرصه موفق بوده‌اند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha