• چهارشنبه / ۱۳ دی ۱۴۰۲ / ۱۱:۵۸
  • دسته‌بندی: اصفهان
  • کد خبر: 1402101308997
  • منبع : نمایندگی دانشگاه اصفهان

معاون پژوهشی دانشگاه اصفهان؛  

سبک مدیریتی کاظمی آشتیانی، نوعی قدرت نرم است

سبک مدیریتی کاظمی آشتیانی، نوعی قدرت نرم است

ایسنا/اصفهان معاون پژوهشی دانشگاه اصفهان گفت: سبک مدیریتی زنده یاد دکتر کاظمی آشتیانی، نوعی قدرت نرم است که جمهوری اسلامی ایران می‌تواند از آن پیروی کند و با این الگو دنیا را فتح کند. این سبک از مدیریت برگرفته از تعالیم قرآنی، مکتب اسلام، تشیع و ولایت پذیری افراد است.

هادی امیری، معاون پژوهشی دانشگاه اصفهان درباره آشنایی خود با زنده یاد دکتر کاظمی آشتیانی و در باب ویژگی‌های بارز او در گفت‌و گو با ایسنا، اظهار کرد: من در جهاد دانشگاهی، همکار شهید کاظمی آشتیانی بودم و از اینکه ایشان هم عضوی از جهاد دانشگاهی بودند، افتخار می‌کردیم.

وی در ادامه افزود: برای اینکه بتوانیم تمدن اسلامی را شکل دهیم باید برای حکمرانی و حکمروایی الگوهایی داشته باشیم. در الگوی حکمرانی بین انگیزه‌های مادی و انگیزه‌های معنوی یک نسبتی برقرار است. با توجه به نیازهای مادی انسان، این سؤال مطرح می‌شود که آیا فقط انگیزه‌های مادی است که انسان‌ها را به حرکت وا می‌دارد؟ در عالم علم نشان داده شده است که اینطور نیست و انسان‌ها انگیزه‌های دیگری هم دارند که بر اساس آن‌ها رفتارهای خود را بروز می‌دهند و در واقع، این یک امر فطری است که می‌توان در همه انسان‌ها آن را یافت.

معاون پژوهشی دانشگاه اصفهان، ادامه داد: حتی در دنیای غرب کسانی که اعتقادات مذهبی هم ندارند، احساسات غیرمادی خود را به نحوی بروزمی‌دهند، اما نکته مهمی که وجود دارد این است که بعضی از انسان‌ها وجود دارند که می‌توانند از ترکیب این انگیزه‌های معنوی با امکانات مادی معجزه خلق کنند، در این خصوص می‌توان گفت زنده یاد کاظمی آشتیانی مثال بارز معجزه الهی است.  

این عضو هیئت علمی دانشگاه اصفهان با تاکید بر اینکه سردار سلیمانی و مکتب او هم دقیقاً این مشخصه را داشتند، ادامه داد: از کسانی که با زنده یاد دکتر کاظمی آشتیانی کار می‌کردند سوال کنید ببینید آیا کسی از کار کردن با ایشان ناراحت بود؟ ممکن بود حقوق و امکانات کم باشد، اما سبک مدیریتی شهید کاظمی آشتیانی باعث می‌شد شما از یک، دو بسازید، یعنی امور حالت فردی نداشتند و حالت جمع پیدا می‌کردند و این باعث می‌شد که از امکانات محدود، ظرفیت‌های زیادی شکل بگیرد و توفیق‌های بسیاری نیز حاصل شود. به زعم بنده، این سبک مدیریتی می‌تواند تمدن ساز باشد، البته پشت بسیاری از این امور مدد الهی نیز وجود دارد.

امیری با اعتقاد بر اینکه افرادی که با چنین مدیری در مجموعه کار می‌کنند، به کار کردن افتخار می‌کنند، خاطرنشان کرد: حتی با وجود خستگی فیزیکی، اما فرد مایل است به کار کردن ادامه دهد و به تیمی که بر روی موضوعی کار می‌کنند، کمک کند تا آن تیم بتوانند مسئله را حل کند و به اهداف مقدسی که مد نظر دارند دست پیدا کنند.  

او با تاکید بر اینکه شهید کاظمی آشتیانی سمبل چنین مدیریتی است، یادآور شد: این سبک مدیریت، نوعی قدرت نرم است که جمهوری اسلامی ایران در الگوی حکمرانی و حکمروایی خود می‌تواند از آن پیروی کند و با این الگو دنیا را فتح کند. این سبک از مدیریت برگرفته از تعالیم قرآنی، مکتب اسلام، تشیع و ولایت پذیری افراد است که زنده یاد دکتر کاظمی آشتیانی را زبانزد خاص و عام کرده است.

امیری درباره سبک مدیریتی دکتر کاظمی آشتیانی، گفت: اگر ملاحظه کنید دوستانی که خاطراتشان را از این بزرگوار به صورت کتاب نوشته‌اند، به ویژگی‌های متمایز ایشان اشاره کرده‌اند. این سبک از مدیریت که انسان بتواند انگیزه‌های معنوی را در افراد زنده کند و در راستای یک هدف قرار دهد و این که انسان‌ها بتوانند با یکدیگر همکاری داشته باشند، از ویژگی‌های بارز ایشان بوده است.

معاون پژوهشی دانشگاه اصفهان ادامه داد: به ما ایرانی‌ها به اشتباه این نسبت را می‌دهند که ما نمی‌توانیم کار جمعی انجام دهیم و تنها در کار فردی موفق هستیم. اما من می‌خواهم بگویم که اینطور نیست، دکتر کاظمی آشتیانی، شهید سلیمانی و حادثه‌هایی که در جنگ تحمیلی رخ داد، نشان دادند که اینطور نیست و ما می‌توانیم با یکدیگر همکاری کنیم، اما این همکاری نیازمند افرادی است که مانند زنده یاد دکتر کاظمی آشتیانی افراد گروه را بر اساس انگیزه‌های غیر مادی کنار یکدیگر قرار دهند.  

امیری درباره نقش انگیزه‌های معنوی در دست یافتن به دستاوردهای مهم، گفت: بحث مادی مانند داشتن امکانات هم مهم است، چرا که بالاخره افراد متناسب با زحمتی که می‌کشند باید از ماحصل آنچه که بر روی آن کار می‌کنند بهره‌مند شوند، اما نکته‌ای که وجود دارد این است که اگر انگیزه افراد بر مبنای این محاسبات مادی باشد، دستاوردی مانند پژوهشگاه رویان حاصل نمی‌شود. اگر افراد بپذیرند که بر اساس انگیزه‌های معنوی کنار یکدیگر قرار بگیرند، هم کنش جمعی شکل می‌گیرد و هم از ماحصل آن کنش جمعی دستاوردهای مادی حاصل می‌شود. دکتر کاظمی آشتیانی نشان داد که ما نه تنها در کنش جمعی کم توفیق نیستیم، بلکه با یک سبک مدیریت دیگر می‌توانیم کنش جمعی را داشته باشیم، انگیزه‌های مادی را تهییج و تشویق کنیم و در حوزه‌های که در دنیا لبه دانش محسوب می‌شوند، به دستاورد برسیم.  

عضو هیئت علمی دانشگاه اصفهان همچنین به یکی دیگر از ویژگی‌های بارز زنده یاد کاظمی آشتیانی اشاره کرد و یادآور شد: نکته دیگری که در سبک رفتار وی وجود داشت، بحث تمرکز بر روی یک حوزه موضوعی مشخص است. می‌بینیم که بعضی از بزرگواران به علت تعدد موضوعاتی که می‌خواهند به آن‌ها بپردازند، توفیقاتشان کم می‌شود. در حالی که شما در سبک دکتر کاظمی آشتیانی پراکنده کاری نمی‌بینید. بر اساس آن دید وسیعی که ایشان داشتند، تمام انرژی خود را در حوزه سلول‌های بنیادی گذاشتند. زنده یاد کاظمی آشتیانی این توانایی را داشت که آدم‌ها را به ظرفیت خودشان برساند و به همین دلیل با کار جمعی، اتفاقاتی بزرگی مانند پژوهشگاه رویان رقم می‌خورد و در سلول‌های بنیادی گشایش بزرگی حاصل می‌شد.

امیری یادآور شد: اگر مدیران ما، به ویژه در حوزه علم و فناوری، بتوانند با افرادی که در این حوزه فعالیت می‌کنند، در کنار انگیزه‌های مادی، این کنش جمعی را شکل دهند، افراد به کار کردن با چنین فردی افتخار می‌کنند. دکتر کاظمی آشتیانی برای اهداف تیمش می‌جنگید و در برخی از جلسات برای گرفتن امکانات برای آن‌ها تلاش می‌کرد تا کار با شتاب بیشتری پیش برود. او به صورت جهادی تلاش می‌کرد و به دیگر سخن می‌توان گفت وی جهاد را در جهاددانشگاهی به منصه ظهور رساند.

معاون پژوهشی دانشگاه اصفهان با اشاره به روحیه جهادی افراد در پژوهشگاه رویان افزود: افراد در پژوهشگاه رویان به اندازه امکانات کار نمی‌کردند، بلکه فراتر از  امکانات کار می‌کردند و به همین دلیل وعده الهی هم محقق می‌شد؛ اگر با اخلاص در راه خدا جهاد کنید، خداوند متعال امدادهایی به شما می‌رساند که فکرش را هم نمی‌کنید. امیدوارم رئیس جهاد دانشگاهی و افرادی که در جهاد دانشگاهی مسئولیت دارند در حفظ و احیای روحیه جهادی در جهاد دانشگاهی کوشا باشند، چرا که این روحیه جهادی است که می‌تواند به همراه خود قدرت نرم بیاورد، محدودیت‌ها را برطرف و قلب‌ها را فتح کند و نتایجی به دست آوریم که قله‌های ترقی بشریت را در معنویت و رفاه فتح کنیم و ملتمان را به بهروزی و سعادت برسانیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha