• شنبه / ۳۰ دی ۱۴۰۲ / ۱۴:۱۸
  • دسته‌بندی: همدان
  • کد خبر: 1402103021234
  • خبرنگار : 50035

ترمز سرقت‌ در همدان کشیده شد

ترمز سرقت‌ در همدان کشیده شد

ایسنا/همدان فرمانده انتظامی استان همدان گفت: در نیمه اول سال رشد سرقت‌ها را داشتیم اما ترمزش کشیده شده و به شدت اُفت سرقت‌ها را طی دو، سه ماه گذشته داریم.

سردار سلمان امیری شنبه ۳۰ دی در جمع خبرنگاران، با اشاره به اینکه امروز به شدت نیازمند احساس امنیت هستیم به طوریکه امنیت در جامعه وجود دارد اما باید احساس امنیت ترمیم شود، اظهار کرد: احساس امنیت چند ضلع دارد؛ یکی رسانه، دیگری مردم و سوم نیروی انتظامی است.

وی با تأکید بر اینکه باید آگاه‌سازی و اطلاع‌رسانی به‌موقع و با تدبیر انجام گیرد تا بسیاری از مشکلات امنیتی رفع شود، یادآور شد: انعکاس و بیان انتظارات دوسویه مردم و مسئولان یکی از رسالت‌های مهم رسانه‌ها است که باید به آن توجه ویژه شود.

امیری با تأکید بر ترویج قانون‌مداری و هنجارمندی اجتماع توسط رسانه‌ها مطرح کرد: در بعضی حوزه‌ها احساس ضعف می‌کنیم، یعنی تعامل و همکاری مردم با نیروی انتظامی آنچنان که باید، نیست بنابراین این هنر رسانه‌هاست که در این امر وارد شوند و در تقویت آن نقش‌آفرینی کنند.

وی با طرح این سوال که به عنوان مثال چند درصد از موتورسواران از کلاه ایمنی استفاده می‌کنند؟ پاسخ داد: پلیس برای تحقق این امر مصر است اما راکب موتورسوار کوتاهی می‌کند در حالیکه با انجام این کار به امنیت جسمی خود کمک شایانی خواهد کرد. چرا تنها باید پلیس تذکر دهد؟ چرا نباید این موضوع به عنوان فرهنگ از سوی سایر افراد جامعه همچون معلمان، پزشکان، رسانه‌ها و ... ترویج شود؟

وی با بیان اینکه انتظام‌بخشی اجتماعی ابعاد مختلفی دارد، افزود: به عنوان مثال در سطح اجتماع دیده می‌شود که در پیاده‌رو ماشین و موتور پارک شده یا فرد با موتور در پیاده‌رو می‌راند، این موارد نیازمند ساماندهی است، برخورد از سوی پلیس انجام می‌گیرد اما چند درصد برخوردها باید سلبی و چند درصد ایجابی باشد؟ معتقدم باید ۲۰ درصد سلبی باشد اما واقعیت این است که در بسیاری از حوزه‌ها تنها دو ضلع پلیس و رسانه فعال است و مابقی متولیان همچون والدین نقش خود را به خوبی ایفا نمی‌کنند.

امنیت محصول مشارکت اجتماعی است

امیری با اشاره به اینکه امنیت محصول تعامل اجتماع است و مشارکت امنیت می‌آورد، تصریح کرد: تا مردم خودشان مشارکت نداشته باشند نمی‌توانیم مشکلات جامعه را کاهش دهیم. جرم یک پدیده اجتماعی است یعنی با گرد هم آمدن انسان‌ها خود به خود یکسری مشکلات و ناهنجاری‌ها تولید می‌شود بنابراین امنیت محصول مشارکت اجتماعی است.

وی با اشاره به اینکه هوشیاری و هشدار پلیسی و توجه به آن نقش مهمی در کاهش جرائم دارد، اظهار کرد: مردم باید حرف پلیس را به عنوان متولی امنیت اجتماعی پذیرا باشند.

فرمانده انتظامی استان همدان در بخش دیگری از سخنانش گفت: در ۹ ماهه امسال حدود ۸۶۸ هزار و ۷۴۷ مورد تماس با پلیس ۱۱۰ داشتیم که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته که ۸۴۵ هزار و ۲۸۱ مورد بود، ۷ درصد افزایش را نشان می‌دهد.

وی با بیان اینکه ۳۲۱ هزار و ۵۸۷ مورد از این تماس‌ها عملیاتی شده که تعداد تماس‌های عملیاتی پلیس در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته ۳ درصد افزایش یافته است، افزود: در ۹ ماهه امسال ۵۲۵ هزار و ۲۲۲ مورد راهنمایی و ارشاد داشتیم که در مقایسه با پارسال افزایش ۴ درصدی داشته است.

امیری با اشاره به اجرای ۱۷ هزار و ۳۶۳ مورد طرح‌های مختلف انتظامی در سطح استان در ۹ ماهه امسال یادآور شد: در حوزه پلیس پیشگیری، مطالبات زیادی از شهرداری و فرمانداری داریم تا در حوزه سرقت پلیس را کمک کنند. یکی از اولویت‌های سال‌جاری بحث سرقت است بنابراین جلسات متعددی با سازمان‌ها و نهادهای مختلف در این حوزه داشتیم.

وی با اشاره به اینکه طرح «امنیت محله‌محور» در سطح استان و کشور در حال پیگیری است، خاطرنشان کرد: در اجرای این طرح از ظرفیت معتمدان محلی، خیرین، افراد اثرگذار و ذی‌نفوذ در برقراری امنیت استفاده می‌کنیم.

دعوت پلیس از رسانه‌ها برای همکاری جهت اجرای طرح «امنیت محله‌محور»

امیری از اصحاب رسانه استان دعوت کرد که به عنوان معتمدان به کلانتری محل سکونتشان مراجعه و اعلام حضور کنید تا براساس اطلاعات و اخبار شما کار را به خوبی پیش ببریم به طوریکه طی سه چهار ماه گذشته براساس داده‌های معتمدمان کارهای بسیار خوبی انجام گرفته است.

وی ادامه داد: به عنوان مثال پاکسازی نقاط آلوده استان و به ویژه شهرستان همدان در سطح وسیعی در حال انجام بوده و پلیس مبارزه با موادمخدر عرصه را بر این افراد تنگ کرده‌ است، نمی‌گوییم شهر عاری از موادمخدر است، یکسری ملاحظات داریم به طوریکه ماده ۱۶ ظرفیت پذیرش این تعداد معتاد متجاهر را ندارد اما در حال تلاش برای جمع‌آوری این افراد از سطح جامعه هستیم و خوشبختانه وضعیت خیلی بهتر شده، هر چند با نقطه مطلوب هنوز فاصله داریم به طوریکه حضور حتی یک معتاد متجاهر در خیابان برای ما شکست محسوب می‌شود بنابراین تا موضوع ریشه‌کن نشود، مردم مطالبه به‌حق دارند و با جد پیگیر هستیم.

امیری در ادامه با اشاره به حضور متکدیان، افرادی که ضایعات جمع‌آوری می‌کنند و معتادان متجاهر در این عرصه، در سطوح مختلف جامعه، خاطرنشان کرد: رسانه‌ها باید مطالبه جمع‌آوری متکدیان را از بهزیستی داشته باشند، چرا باید در سطح جامعه‌ای که مردم رغبت به کمک به هم‌نوع دارند، متکدی باشد؟ مردم اگر نیازمند واقعی را ببیند حتماً کمک می‌کنند، حضور این افراد اعتماد مردم را زایل می‌کند.

وجود مواردی از فعالیت باندی متکدیان در همدان

وی با اشاره به اینکه مواردی از فعالیت باندی متکدیان در همدان وجود دارد البته همه اینگونه نیستند، اظهار کرد: این موارد جزو آسیب اجتماعی است و باید مطرح شود، همچنان که مطالبه ساماندهی کسانی‌که مجبور به فعالیت در حوزه جمع‌آوری ضایعات هستند، از شهرداری وجود دارد.

فرمانده انتظامی استان همدان در ادامه با اشاره به اینکه در نیمه اول سال رشد سرقت‌ها را داشتیم اما ترمزش کشیده شده و به شدت اُفت سرقت‌ها را طی دو، سه ماه گذشته داریم، اظهار کرد: سرجمع سرقت‌ها در ۹ ماهه امسال در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته ۴ درصد افزایش داشته و ۳۴ درصد رشد کشف را داریم در ضمن ۷ درصد هم آمار کشف منجر به وقوع افزایش یافته است.

وی با بیان اینکه پلیس پیشگیری، از روستاها گرفته تا شهرها مشغول کار هستند و پاکسازی تفرجگاه‌ها و بوستان‌ها، پاکسازی نقاط آلوده و اجرای طرح‌های مشترک با پلیس‌های تخصصی را انجام می‌دهند، یادآور شد: کارهای زمین‌مانده‌ای همچون افتتاح پاسگاه انتظامی بابانظر که مصوب غیرفعال بود و کلانتری ۲۱ استادان که سال‌های سال مصوب بود را به سرانجام رساندیم.

امیری با ابرازامیدواری از اینکه بتوانیم یک کلانتری هم در ابتدای سال آینده برای حل مشکلات اجتماعی دایر کنیم، اظهار کرد: دستگیری ۸۸۸۷ نفر مجروح را داشتیم که با احکام قضایی به ما ارجاع شده بود و توانستیم این تعداد را در سطح استان جمع کنیم در ضمن طرح منتظرین با پیشنهاد رئیس‌کل دادگستری در سطح کلانتری‌ها اجرا می‌شود که ۳۷۴۸ فقره پرونده در این طرح با وصول ۷۰ درصد به مصالحه رسیده است.

وی با بیان اینکه ۲۱۳ نفر از کارکنان پلیس به صورت هدفمند در بحث استانداردسازی رفتار با مردم و تعامل مناسب، آموزش‌های لازم را دیده‌اند و به جد پیگیر افزایش سطح رضایتمندی در حوزه‌های متعدد هستیم، مطرح کرد: با سامانه ۱۹۷، سامانه ارتباطی مردم با پلیس، ۶۷۲۵ مورد تماس به ثبت رسیده است که ۲ درصد کاهش شکایت، ۲۹ درصد افزایش پیشنهاد و درخواست ‌و ۳۷ درصد افزایش تقدیر و تشکر از فراجا داشتیم.

فرمانده انتظامی استان همدان در حوزه پلیس امنیت اقتصادی اعلام کرد: ستاد خبری پلیس امنیت اقتصادی با شماره ۰۹۶۳۰۰ در کشور راه‌اندازی شده است و هر موضوعی از فساد اقتصادی سراغ دارید، با تماس با این شماره اطلاع دهید تا پیگیری لازم صورت گیرد.

وی با بیان اینکه در ۹ ماهه امسال ۳۱۰ میلیارد تومان ارزش ریالی کالاهای مشکوفه بوده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۱۸ درصد افزایش داشته است، اضافه کرد: امسال ۸ درصد افزایش پرونده‌های بالای ۱۰۰ میلیون تومان را در استان داشتیم و تعداد کل پرونده‌های پلیس امنیت اقتصادی ۱۲ درصد افزایش و پرونده‌های بالای یک‌میلیارد تومان هم ۱۴۷ درصد رشد داشته است.

امیری با تأکید بر اینکه با گزارش‌های مردمی در حوزه‌های فساد اقتصادی رشد خوبی در تشکیل پرونده‌های بالای یک میلیارد تومان داشتیم، تصریح کرد: در زمینه کشفیات مهم هم اقدامات خوبی انجام شده است به طوریکه در زمینه زمین‌خواری، فرار مالیاتی و دریافت تسهیلات بانکی غیرمجاز حدود ۹۵ درصد افزایش نسبت به مدت مشابه سال گذشته داشتیم.

وی با اشاره به پلیس مبارزه با موادمخدر نیز اعلام کرد: در این حوزه کشف ۶ تن و ۸۳ کیلو انواع موادمخدر را در ۹ ماهه امسال داشتیم که ۳ درصد در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته افزایش داشته است.

امیری ادامه داد: انجام ۱۰ هزار و ۹۴۱ مورد اقدامات پلیسی را در حوزه‌های متعدد با ۲۳ درصد افزایش داشتیم. در ضمن انهدام ۴۱ باند قاچاق موادمخدر با ۳۲ درصد افزایش و دستگیری ۲۷۹۳ نفر قاچاقچی، توزیع‌کننده و خُرده‌فروش با ۱۲ درصد افزایش داشتیم که به مراجع قضایی معرفی شدند.

وی اضافه کرد: دستگیری ۸۱۸۹ نفر معتاد و نگهدارنده مواد و معرفی به مراکز ماده ۱۵ و ۱۶ را در این مدت با ۲۸ درصد افزایش داشتیم. در ضمن توقیف ۱۴۰ دستگاه خودرو، ۵۷ موتورسیکلت و تعدادی سلاح  از قاچاقچیان را نیز داشتیم.

انهدام ۴۶ باند فعال در امر سرقت

امیری در حوزه پلیس آگاهی نیز به شناسایی و انهدام ۴۶ باند فعال در امر سرقت، کشف ۶۳۸ فقره انواع سرقت و دستگیری ۱۱۴ نفر در این راستا و دستگیری ۴۳۴ نفر سارق حرفه‌ای و سابقه‌دار اشاره کرد و گفت: سرقت مسلحانه در سال‌جاری نداشتیم و تنها تعدادی سرقت به عنف داشتیم که ۹۵ درصد آن کشف شده است.

وی با اشاره به شناسایی و انهدام ۵۴ باند سارقان سیم برق و کشف ۶۲ فقره سرقت و دستگیری ۱۲ نفر در این راستا خاطرنشان کرد: مردم می‌توانند با شماره ۰۹۶۳۸۰ با پلیس فتا ارتباط بگیرند. در ضمن در حوزه پلیس فتا، مسدودسازی و ابطال بیش از ۱۹۰۰ کارت بانکی و عودت مبلغ ۹ میلیارد و ۱۲۵ میلیون تومان را داشتیم.

فرمانده انتظامی استان همدان افزود: همکاران ما پیش‌دستانه عمل کرده و فردی که اسکیمر انجام می‌داد را دستگیر کردند و در کارهای فنی متوجه شدند ۱۶۰۰ کارت را کپی کرده و آماده کلاهبرداری بود که بلافاصله به بانک‌ها اعلام و کارت‌ها سوزانده شد و بعد به طرفین اعلام کردیم که کارت جدید بگیرید و به رمز قبلی برنگردانند.

وی ادامه داد: همچنین در ۹ ماهه امسال ۳۵۵ مجرم سایبری دستگیر داشتیم که این نوع جرائم در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته افزایش ۵۱ درصدی داشته است که این امر بیشتر به عدم توجه مردم برمی‌گردد.

زمان خرید از دوره‌گردها مراقب باشید

امیری به مردم توصیه کرد که کارت دم دستی داشته باشند تا خریدهایشان را توسط آن انجام دهند به ویژه زمان خرید از دوره‌گردها باید مراقبت بیشتری کرد.

وی با اعلام اینکه کلاهبرداری اینترنتی اولویت جرائم ما است، خاطرنشان کرد: افزایش ۳۱ درصدی کشف جرائم سایبری را در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته داشتیم که مهمترین جرائم سایبری امسال به ترتیب ۴۱ درصد کلاهبرداری اینترنتی، برداشت اینترنتی ۳۳ درصد، دسترسی غیرمجاز ۱۱ درصد، مزاحمت اینترنتی  ۴ درصد، هتک حیثیت و نشر اکاذیب ۳ درصد و سایر جرائم ۷ درصد بوده است.

افزایش تمایل همدانی‌ها به کشیدن کروکی

امیری در ادامه در زمینه فعالیت پلیس راه و راهور گفت: در ۹ ماهه امسال ۵ درصد از آمار تصادفات فوتی و جرحی ۹ درصد کاهش یافت هر چند مجموع تصادفات ۱۲ درصد و تصادفات خسارتی ۱۹ درصد افزایش داشته که علت آن تمایل بالای مردم به کشیدن کروکی است.

وی اضافه کرد: ۸۷ درصد از تصادفات در ۳۰ کیلومتری و داخل شهرها اتفاق می‌افتد و از کل تصادفات ۱۲.۸ درصد در جاده‌های برون شهری و روستایی اتفاق می‌افتد. در ضمن بیشترین آمار تخلفات حادثه‌ساز در جاده‌های استان در ابتدا به علت سرعت و سبقت غیرمجاز و دوم نقص سیستم روشنایی است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha