• دوشنبه / ۹ بهمن ۱۴۰۲ / ۰۹:۱۴
  • دسته‌بندی: مرکزی
  • کد خبر: 1402110906135
  • خبرنگار : 50210

مدیرکل دفتر امور بانوان استانداری مرکزی:

مسائل فرهنگی، پاشنه آشیل جمعیت است

مسائل فرهنگی، پاشنه آشیل جمعیت است

ایسنا/مرکزی مدیرکل دفتر امور بانوان و خانواده استانداری مرکزی گفت: مسائل فرهنگی پاشنه آشیل مسئله جمعیت است. زمانی که کشور، شهر، روستا، خانواده و افراد برای خود عزت قائلند، قطعا برای نسل آینده و ماندگاری آن نگران خواهند بود.

پروین مفتح زاده در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به اینکه در اجرای قانون جوانی جمعیت، هنوز حرکت ویژه ای در استان مرکزی و همچنین کشور انجام نشده است، اظهار کرد: استان مرکزی اخیرا موضوع توسعه زیرساخت ها را به خوبی دنبال کرده است و ستاد مردمی جمعیت شکل و شالکه حقیقی و واقعی به خود گرفته است.

وی تصریح کرد: هیات موسس ستادهای مردمی در شهرستان ها اولین تا سومین جلسه خود را تشکیل داده اند و این اتفاق، نویدبخش است، از طرفی وزارت کشور موضوع بوم جمعیتی را آغاز کرده است که این امر به مشخص کردن وضعیت موالید در همه مناطق از جمله روستاها می انجامد.

مفتح زاده با بیان اینکه پیرو این اقدام، وضعیت موجود و مطلوب موالید در روستاهای استان تا سال ۱۴۰۶ ارزیابی و بررسی شده است، افزود: در این راستا نقشه راه مشخص است و می دانیم که هر سال چه وضعیتی را باید دنبال کنیم تا به اهداف تعیین شده دست یابیم.

وی تاکید کرد: این آمار و ارزیابی ها فقط در اختیار فرمانداران شهرستان ها قرار می گیرد تا براساس آن وضعیت کلی شهرستان را داشته باشند و از فعالین جمعیتی روستاها و شهرستان جهت اجرای نقشه راه استفاده کنند.

مدیرکل دفتر امور بانوان و خانواده استانداری مرکزی با اشاره به اینکه در بحث اصلاح موالید، حوزه بهداشت و درمان، حرف اول را می زند، افزود: در کنار دانشگاه علوم پزشکی، فعالین مردمی و ستاد مردمی جمعیت به منظور تشکیل هیات های محلی در محلات و روستاها و شهرها نقش تعیین کننده ای دارند و در واقع این هیات ها با عنوان "بیت الزهرا" برنامه ها را حول محور مسئله جمعیت دنبال می کنند و به کمک خانواده های علاقمند به داشتن فرزند از حیث مشاوره، آگاهی بخشی، حمایت به منظور رفع مشکلات اعم از مشکلات معیشتی، حقوقی، قضایی و ... می پردازند.

وی با بیان اینکه خوشبختانه این کار مردمی در اراک به خوبی جواب داده است و هم اکنون ۵۰ هیات محله محور فعال شده اند، گفت: در کنار فعالیت این ۵۰ بیت الزهرا، ۷ کارگروه تخصصی ذیل ستاد از جمله معیشت و اقتصاد، سلامت و بهداشت، نشاط اجتماعی، حقوق و امنیت، تعلیم و تربیت، قرآن و عترت در تمامی شهرستان های استان با حضور افراد کارشناس و توانمند به لحاظ علمی و عملی، تشکیل شده است و با کمیته های تخصصی ستاد جمعیت استان نیز در ارتباط خواهند بود.

مفتح زاده با بیان اینکه تا امروز چهار کمیته اقتصادی، گفتمان و تبلیغ، سلامت و بهداشت و بررسی های ویژه ستاد جمعیت استان شکل گرفته است، گفت: کمیته اجتماعی به ریاست معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار مرکزی نیز به زودی فعال می شود و این کمیته های تخصصی با جزئیات بیشتری مباحث و ۷۳ ماده قانون جوانی جمعیت را پیگیری خواهند کرد.

وی تاکید کرد: این کمیته ها بررسی وضعیت اجرای مواد قانون جوانی جمعیت را به شکل کاملا کارشناسی دنبال می کنند. عملکرد دستگاه های مرتبط، ابهامات و چالش ها را رسیدگی خواهند کرد و پیش بینی می شود که به واسطه تلاش این کمیته ها، به نوآوری دست یابیم. با این اقدامات انجام شده و توسعه زیرساخت ها به حل مسئله جمعیت در استان امیدوار هستم و در مسیر و ریل گذاری درستی قرار گرفته ایم.

مفتح زاده با بیان اینکه تمامی اهداف و برنامه ها تا پایان سال ۱۴۰۲ و ۱۴۰۳ پیش بینی شده است، اظهار کرد: نرخ جانشینی در کشور باید به ۲.۵ برسد، در حال حاضر این نرخ در استان مرکزی ۱.۱۴ است و امیدواریم آنرا به ۱.۸۰ برسانیم. اگر این امر که کار بسیار سنگین و بزرگی است را انجام دهیم، سهم خود را در کشور ایفا کرده ایم.

وی با بیان اینکه فضای راحت طلبی را عموما در بین زوجین و خانواده شاهد هستیم و این امر باعث شده است به واسطه افزایش سطح توقعات و کاهش سطح مسئولیت پذیری به سمت فرزندآوری حرکت نکنند، گفت: این شرایط، لذت بخش بودن زندگی را از بین برده است، مسلما پس از هر سختی، راحتی است و این راحتی پس از سختی لذت بخش است، اما متاسفانه افراد به دلیل عدم تمایل به پذیرش سختی و مسئولیت فرزندآوری، این لذت را از خود دریغ کرده اند.

مدیرکل دفتر امور بانوان و خانواده استانداری مرکزی بیان کرد: پدر و مادرها از سنین ۵۰ سالگی نیازمند فرزندان خود هستند و این فرزندان هستند که برای آنها سلامت و امنیت و امید را به همراه می آوردند و به علت زندگی تبدیل می شوند.

وی با بیان اینکه متاسفانه روند کاهش جمعیت در روستاهای استان نیز محسوس بوده است و در برخی از مناطق کاهش موالید چشمگیر است، البته در برخی از روستاهای خنداب و کمیجان وضعیت مناسبی را شاهدیم به عنوان مثال در روستای چهرقان کمیجان، ضمن اینکه تمامی اهالی روستا حافظ قرآن هستند، آمار طلاق صفر است و حتی جوان ترین مادربزرگ استان با سنی حدود ۴۸ سال مربوط به شهرستان خنداب است.

مفتح زاده اضافه کرد: متاسفانه در اغلب روستاها شاهدیم که مردان و پسران برای کار به شهرها، رفته اند و دختران روستا، مجرد باقی مانده اند.

وی با تاکید بر اینکه یکی از دلایل اصلی وضعیت کنونی موالید و جمعیت در کشور و استان مرکزی، مسائل فرهنگی است، گفت: فضای مجازی به شدت به لحاظ فرهنگی بر روی افراد به ویژه مناطق روستایی تاثیرگذار بوده و آسیب های خاص خود را وارد کرده است و از این موضوع نگرانیم. باید طرح مهاجرت معکوس را با توجه به جوانب مختلف آن خاصه علمی و فرهنگی با جدیت مدنظر قرار دهیم و روستاها را از وضعیت کنونی به لحاظ ازدواج و موالید نجات دهیم و جوانان به روستاها بازگردند.

مدیرکل دفتر امور بانوان و خانواده بر توجه به مسئله هویت تاکید کرد و افزود: استان مرکزی بیشترین روستا را دارد و باید مباحث هویتی و فرهنگ خانوادگی و طایفه ای را در این مناطق بیشتر دنبال کرد.

مفتح زاده مسائل فرهنگی را پاشنه آشیل جمعیت دانست و گفت: زمانی که کشور، شهر، روستا، خانواده و افراد برای خود عزت قائلند، قطعا برای نسل آینده و ماندگاری آن نگران خواهند بود و باید به مسائل مرتبط با هویت و فرهنگ توجه ویژه داشته باشیم. یکی از دلایل اصلی آسیب وارده شده به مسئله جمعیت و موالید، آسیب های فرهنگی است و این آسیب ها مدنظر کمیته های فرهنگی-اجتماعی و گفتمان و تبلیغ قرار خواهد گرفت.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha