• یکشنبه / ۱۵ بهمن ۱۴۰۲ / ۱۳:۳۷
  • دسته‌بندی: چهارمحال و بختیاری
  • کد خبر: 1402111511159
  • خبرنگار : 50123

افزایش ۲۱ درصدی اهداکنندگان بار اولی خون در چهارمحال و بختیاری

افزایش ۲۱ درصدی اهداکنندگان بار اولی خون در چهارمحال و بختیاری

ایسنا/چهارمحال و بختیاری مدیرکل انتقال خون چهارمحال و بختیاری گفت: طی ۹ ماهه امسال اهدا کنندگان مستمر در استان نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۶.۳ درصد افزایش و تعداد اهداکننده بار اولی‌ ۲۱ درصد رشد داشته است.

حسین هاشمی ۱۵ بهمن‌ماه در نشست خبری با اصحاب رسانه و مطبوعات چهارمحال و بختیاری اظهار کرد: انتقال خون سال ۶۸ در شهرکرد و در بروجن در سال ۷۶ فعالیت خود را آغاز کرد، البته دو مرکز اهدای خون در فارسان و بن فعال است، کما اینکه تیم سیار انتقال خون در حال تردد در کل استان بوده و در حال جمع آوری خون است.

وی افزود: انتقال خون سازمانی حیاتی است و اگر نتواند کار خود را به خوبی انجام دهد در حقیقت سلامت جامعه به خطر می‌افتد، البته پشتوانه انتقال خون اهدا کنندگان و مردم هستند.

هاشمی گفت: ۱۰۰ درصد اهدای خون در استان به صورت داوطلبانه محض است، گرچه موظفیم سالم‌ترین خون به بیمار تقدیم شود، از طرفی بالاترین ضریب خونی سالم مربوط به ایران بوده که این مساله به دلیل داوطلبانه بودن و انتخاب اهدا کننده سالم است.

مدیرکل انتقال خون چهارمحال و بختیاری گفت: با توجه به اینکه امسال بودجه بسیار خوبی در قالب طرح‌های تملک دارایی سرمایه‌ای به انتقال خون استان اختصاص پیدا کرده است، گرچه سردخانه‌های انتقال خون سال ۷۴ فعالیت خود را آغاز و تاکنون مرمت و بازسازی نشده بودند که توانستیم سردخانه جدید ایجاد کنیم، همچنین تجهیزاتی که قدیمی شده بودند اندکی به روز شدند، از طرفی ساختمان انتقال خون بروجن ساختمان اهدایی بود که نیاز به توسعه بنا داشت که از این اعتبار تملک ۱۰ میلیارد تومان برای توسعه آن اختصاص یافت.

هاشمی با اشاره به جمعیت بالای شهرستان لردگان و نبود مرکز انتقال خون در این شهرستان، تصریح کرد: در این شهرستان پایگاه انتقال خون مورد نیاز بود که با مرکز اهدای خون موافقت شد و زمینی به مساحت ۵۴۰ متر در لردگان گرفته شد و با سرمایه اولیه از سوی مجمع خیرین سلامت کار خود را آغاز کرد اما با سفر مدیرعامل سازمان انتقال خون ایران به چهارمحال و بختیاری دستور احداث پایگاه اهدای خون و تهیه فرآورده‌های خونی در این شهرستان صادر شد.

وی در ادامه گفت: همانگونه که مراکز درمانی در حال ارتقا هستند باید انتقال خون نیز ارتقا و مجهز شود چرا که این امر در ارائه خدمات بیشتر به مردم نقش دارد.

هاشمی افزود: در دور اول سفر حدود ۲۰ میلیارد تومان اعتبار برای مرکز جامع انتقال خون استان مصوب شد اما تاکنون اعتباری تخصیص پیدا نکرده که این امر همت مسئولان را می‌طلبد تا سریع‌تر این مرکز ایجاد شود.

به گفته وی، ایجاد بانک ژن از سوی انتقال خون باید راه‌اندازی شود در این صورت خدمت بسیار خوبی برای مردم‌ به دنبال دارد.

مدیرکل انتقال خون چهارمحال و بختیاری بیان کرد: سن اهدای خون در کشور و استان ۱۹ تا ۶۰ سال است که سن اهدای خون بسیار بالا رفته، به طوری که میانگین سن اهدای خون در استان ۳۷ و ۳۸ سال است، قطعا جوانان نباید از اهدای خون هراسی داشته باشند.

هاشمی اضافه کرد: در حال حاضر ذخایر خونی استان ۶.۸ روز است، البته یک ماه پایانی سال و ماه رمضان با کاهش مراجعه‌کنندگان به انتقال خون مواجهیم، اما مردم نباید انتقال خون را فراموش کنند حتی در ماه رمضان و بعد از افطار مردم می‌توانند از ساعت ۸ تا ۱۲ شب برای اهدا به مراکز انتقال خون مراجعه کنند.

وی با بیان اینکه ۹۶ درصد از اهدا کنندگان آقایان و تنها چهار درصد بانوان هستند، خاطرنشان کرد:  ۵۸ درصد از اهدا کنندگان جزو اهداکننده مستمر هستند، البته امسال حدود ۴۱۹۵ نفر برای اولین بار به مراکز انتقال خون مراجعه و خون اهدا کردند، طی ۹ ماهه ۲۴ هزار و ۳۴۸ نفر به انتقال خون مراجعه کردند که تنها ۲۰ هزار و  ۷۲۸ نفر موفق به اهدای خون شد.

به گفته وی، طی ۹ ماهه امسال اهدا کنندگان مستمر در استان نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۶.۳ درصد افزایش و تعداد اهداکننده بار اولی‌ ۲۱ درصد رشد داشته است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha