• دوشنبه / ۱۶ بهمن ۱۴۰۲ / ۰۷:۱۷
  • دسته‌بندی: مازندران
  • کد خبر: 1402111611587
  • خبرنگار : 50201

رئیس انجمن طبیعت گردی ایران تاکید کرد

صیانت از جنگل‌های هیرکانی اولویت همه مسئولان باشد/فقدان برنامه ریزی جامع گردشگری در کشور

صیانت از جنگل‌های هیرکانی اولویت همه مسئولان باشد/فقدان برنامه ریزی جامع گردشگری در کشور

ایسنا/مازندران رئیس انجمن طبیعت گردی ایران با تاکید بر صیانت از جنگل‌های هیرکانی، گفت: از سال ۱۳۳۵ تا امروز وسعت هیرکانی از ۳.۵ میلیون هکتار به ۲ میلیون و چهار هزار هکتار رسیده است و امارها نشان می‌دهد تنها ۸۰۰ هزار هکتار جنگل بکرو دست نخورده باقی مانده است.

فرید جواهرزاده در حاشیه چهارمین کنفرانس انجمن علمی طبیعت گردی ایران با نام اکوتوریسم، بیوتوریسم و حفاظت از تنوع زیستی که در سلمان شهر و کلارآباد برگزار شد در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان اینکه موضوع دریای کاسپین و جنگل‌های هیرکانی به عنوان دو محور اصلی در این کنفرانس مورد بحث و بررسی قرار گرفت، اظهار کرد: با توجه به اهمیت شگرفی که جنگل‌های هیرکانی به عنوان مادر جنگل‌ها در منطقه ما و دومین اثر طبیعی ایران که در فهرست جهانی یونسکو به ثبت رسیده است؛ دارد، ما را بر آن داشت تا این موضوع مهم به عنوان یک دغدغه از سوی انجمن تلقی شود و این کنفرانس پی ریزی شد.

رئیس انجمن طبیعت گردی ایران با بیان اینکه اکثریت فضاهای هیرکانی در شمال ایران دستخوش نابودی و تغییر کاربری است، تاکید کرد: جنگل‌های هیرکانی بیش از ۵۰ درصد تنوع زیستی کشور را در خود جای داده است و از مجموع ۵۰۰ گونه پرنده کشور حدود ۳۰۰ گونه در هیرکانی زندگی می‌کنند.

جواهرزاده با تاکید براینکه حفظ جنگل‌های هیرکانی باید جزو اولویت‌های همه برنامه ریزان کلان کشور و منطقه باشد، متذکر شد: حضور طبیعت گردها و اکو توریسم در جنگل و تعارضاتی که در هیرکانی هست موجب نگرانی بسیاری از طبیعت دوستان است.

وی به برخی اقدامات موثر در جهت حفظ جنگل و طبیعت اشاره کرد و گفت: ایجاد پارک‌های ملی در ابعاد گسترده و ایجاد سایت موزه‌های طبیعی در دل هیرکانی یکی از راهکارهای مناسب است.

رئیس انجمن طبیعت گردی ایران با تاکید بر لحاظ شدن  معیشت بهره برداران هیرکانی و جامعه محلی، افزود: وقتی بیکاری در یک منطقه باشد جنگل خواری و تخریب جنگل به شکل عجیبی رشد پیدا می‌کند.

جواهرزاده به توسعه گردشگری انبوه پرداخت و یاداور شد: متاسفانه ظرفیت تحمل مقاصد گردشگری را مورد توجه قرار نمی‌دهیم و طی دهه‌های اخیر شاهد عدم تناسب بین تعداد ورود گردشگران به یک منطقه و ظرفیت‌های اقتصادی اجتماعی و زیست محیطی هستیم.

وی تاکید کرد: اگر مدیریت مقاصد گردشگری بتواند با نظام دقیق برنامه ریزی شهری و روستایی توسعه مناطق گردشگری را به سمت نقاط مختلف و پراکنده روی استان‌های شمالی انجام دهد به طور قطع از این موضوع می‌توان به خوبی گذر کرد.

رئیس انجمن طبیعت گردی ایران گفت: فقدان یک برنامه ریزی و مطالعات جامع پیرامون شناسایی نقاط گردشگری و ظرفیت های آن و هدایت گردشگران با تم‌ها و بخش‌های مختلف یک چالش بزرگ محسوب می‌شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha