• چهارشنبه / ۹ اسفند ۱۴۰۲ / ۱۴:۱۳
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1402120906023
  • خبرنگار : 50642

رئیس دانشگاه بین‌المللی امام رضا(ع) مطرح کرد

توسعه اقتصاد فرهنگ و هنر مبتنی بر فرهنگ رضوی در جشنواره ملی صنایع خلاق فرهنگی

توسعه اقتصاد فرهنگ و هنر مبتنی بر فرهنگ رضوی در جشنواره ملی صنایع خلاق فرهنگی
عکس از آرشیو

ایسنا/خراسان رضوی رئیس دانشگاه بین‌المللی امام رضا(ع) گفت: ابتکار جشنواره ملی صنایع خلاق فرهنگی علام آل محمد(ص) برگرفته از سیاست‌های ابلاغی تولیت آستان قدس رضوی است که دو هدف عمده را دنبال می‌کند و اولین هدف در خصوص توسعه اقتصاد فرهنگ و هنر مبتنی بر فرهنگ رضوی است.

مرتضی رجوعی امروز ۹ اسفند ماه، در اختتامیه نخستین دوره جشنواره ملی صنایع خلاق فرهنگی عالم آل محمد(ص) که در دبیرستان معارف اسلامی امام رضا(ع) برگزار شد، اظهار کرد: حدود ۱۸ ماه است که همکاران ما در دانشگاه بین‌المللی امام رضا(ع) با همکاری سایر مجموعه‌های آستان قدس رضوی به ویژه موسسه آفرینش‌های هنری و تحت حمایت سازمان علمی و فرهنگی آستان قدس رضوی در تلاش هستند که این مراسم را برگزار کنند.

وی بیان کرد: مستحضر هستید که در سیاست‌گذاری‌های ابلاغ شده از سمت تولیت آستان قدس رضوی تاکید ویژه‌ای بر جریان سازی، گفتمان‌سازی و شبکه‌سازی هنرمندان، موسسات و مجموعه‌هایی که در حوزه صنایع خلاق فرهنگی مبتنی بر سیره و سنت امام رضا(ع) فعالیت دارند، شده است.

رجوعی ادامه داد: ابتکار این جشنواره برگرفته از سیاست‌های ابلاغی تولیت آستان قدس رضوی است که دو هدف عمده را دنبال می‌کند. اولین هدف در خصوص توسعه اقتصاد فرهنگ و هنر مبتنی بر فرهنگ رضوی و هدف دوم جریان‌سازی و امتداد اجتماعی زیارت و اصلاح سبد مصرف فرهنگی خانواده‌ها است. این اهداف در حوزه‌های گوناگون و پنج محور و موضوع مشخص در جشنواره دنبال شده است.

وی در خصوص محورهای جشنواره ابراز کرد: پنج محور اساسی جشنواره شامل  ترویج اندیشه و فرهنگ رضوی، خدمت کریمانه، ادب حضور، توسعه اقتصاد وقف و نذر، سوغات فرهنگی زائر می‌شود. همچنین مستحضر هستید که حوزه فناوری‌های نرم طبقه‌بندی‌های گوناگونی دارد، لذا کمیته علمی جشنواره بر اساس رسالت‌ها و ماموریت‌های آستان قدس رضوی ۹ موضوع را برای این جشنواره تعبیر کرده است.

رجوعی افزود: ۹ موضوع کلیدی در این جشنواره مورد نظر بوده است که این موضوعات مهم فناوری‌های فرهنگی و نرم از جمله «بازی‌های ویدئویی و موبایلی»، «ایده‌های نوآورانه در هنرهای دیداری و شنیداری»، «بازی، اسباب‌بازی و سرگرمی»، «واقعیت افزوده، مجازی و ترکیبی»، «نرم‌افزارهای کاربردی»، «ایده‌های خلاقانه طراحی و معماری اسلامی»، «صنایع دستی و هنرهای کاربردی»، «ایده‌های نوآورانه در بسته‌بندی، چاپ و نشر» و «مد و پوشاک» است که افراد آثار خود را در این موضوعات به جشنواره ارسال کرده‌اند.

رئیس دانشگاه بین‌المللی امام رضا(ع) ادامه داد: پنج رویداد مختلف در سطح کشور برای این جشنواره رقم خورده است که شامل رویدادهای شمال غرب تحت عنوان صنایع خلاق با همکاری دانشگاه هنر اسلامی تبریز، رویداد اسباب بازی تهران تحت عنوان سکو با همکاری حوزه هنری و مرکز نوآوری امید، رویداد سوغات فرهنگی زائر در قم، رویداد سبک زندگی اسلامی در اصفهان و رویداد اسباب بازی مشهد می‌شود که با همکاری مرکز کارآفرینی و نوآوری تک و شهرداری مشهد برگزار شده است.

وی خاطرنشان کرد: آثاری که به جشنواره رسیده است از دو طریق رویدادهای برگزار شده و از ارسال آن‌ها به دبیرخانه بوده است که در مرحله اول بالغ بر ۸۰۰ اثر دریافت شده است، که ۴۰۰ مورد از آن‌ها به مرحله دوم راه یافتند و بعد از آن ۶۰ اثر به مرحله نهایی رسیدند. از بین این آثار ۸ اثر مهم انتخاب و برگزیده شده‌اند؛ همچنین دو اثر در بخش دانش‌آموزی شایسته تقدیر شده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha