• پنجشنبه / ۱۷ اسفند ۱۴۰۲ / ۲۳:۲۴
  • دسته‌بندی: همدان
  • کد خبر: 1402121712670
  • خبرنگار : 50037

حدادعادل: واژه‌های مصوب سال گذشته تا اردیبهشت ۱۴۰۳ منتشر می‌شود

حدادعادل: واژه‌های مصوب سال گذشته تا اردیبهشت ۱۴۰۳ منتشر می‌شود

ایسنا/همدان رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی از انتشار واژه‌های مصوب شده سال گذشته به صورت یک فرهنگ اختصاصی تا زمان نمایشگاه کتاب ۲۵ اریبهشت‌ماه ۱۴۰۳ خبر داد.

غلامعلی حدادعادل در حاشیه همایش بیدارگر مشرق زمین در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: از سال ۷۱ تاکنون بیش از ۷۰ هزار کلمه معادل برای واژه‌های بیگانه تصویب شده است که در همین رابطه واژه‌های مصوب شده سال گذشته را به صورت یک فرهنگ اختصاصی در نمایشگاه کتاب ۲۵ اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۳ منتشر خواهیم کرد.

وی در ادامه با اشاره به سیدجمال‌الدین اسدآبادی بیان کرد: از اینکه یک دانشگاه در زادگاه سیدجمال‌الدین اسدآبادی به نام وی تأسیس شده و هر ساله این دانشگاه به نام این بیدارگر مشرق زمین، همایش و مراسم‌های مختلفی دارد جای بسی خوشحالی بوده و قدم بسیار مثبتی است.

حدادعادل ادامه داد: برای عمق بخشیدن به این اقدامات به دانشگاه سیدجمال‌الدین اسدآبادی پیشنهاد دادم یک مرکز سیدجمال‌شناسی در دانشگاه ایجاد کند و در این دانشگاه پژوهش‌های مختلفی را در رابطه با سیدجمال انجام و آثاری در قالب انواع کتاب، فیلم و نمایش تولید کند تا این تولیدات به سراسر کشور و حتی خارج از کشور انتشار پیدا کند چراکه این امر از نقش مؤثری در معرفی هر چه بیشتر و تقویت  اندیشه و افکار سیدجمال برخوردار خواهد بود.

کتاب‌های متنوع درباره سیدجمال به کتابخانه‌های مدارس اختصاص یابد

وی با بیان اینکه متأسفانه آنطور که باید سیدجمال‌الدین اسدآبادی را به جوانان و نوجوانان معرفی نکرده‌ایم، یادآور شد: انواع کارها و اقداماتی می‌توان برای معرفی سیدجمال به نوجوانان و جوانان را انجام داد که از جمله آن اختصاص کتاب‌های متنوع در رابطه با سیدجمال در کتابخانه‌های مدارس است.

حدادعادل همچنین با تأکید بر ترغیب نوجوانان به مطالعه درباره سیدجمال توسط معلمان و اساتید و درخواست مقالات مختلف با موضوع سیدجمال از آنها افزود: نامگذاری خیابان‌ها و مؤسسات به نام سیدجمال‌الدین اسدآبادی نیز به طور قطع از نقش موثری در معرفی و مشتاق شدن قشر نوجوان و جوان جامعه برای شناخت شخصیت او برخوردار است.

ضرورت تألیف کتاب زندگینامه سیدجمال برای نوجوانان و جوانان 

وی با اشاره به ضرورت تألیف کتاب‌های مختلف در رابطه با شرح حال و زندگینامه سیدجمال برای نوجوانان و جوانان تصریح کرد: به علت اینکه فعالیت سیدجمال‌الدین اسدآبادی شاعری و در حوزه ادبی نبوده، فرهنگستان از جهت ادبی نمی‌تواند به آن بپردازد اما برخی از اعضای فرهنگستان از جمله استاد محیط طباطبایی که جزو پیوسته فرهنگستان بوده، تحقیقات ارزنده‌ای در رابطه با سیدجمال داشته است.

حدادعادل در پایان تأکید کرد: در ارتباط با معرفی سیدجمال و نگاه و اندیشه این بیدارگر مشرق زمین وزارت ارشاد و رسانه‌ها و صداوسیما می‌توانند نقش ارزنده‌ای داشته باشند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha