• دوشنبه / ۲۰ فروردین ۱۴۰۳ / ۰۷:۰۵
  • دسته‌بندی: آذربایجان غربی
  • کد خبر: 1403012009936
  • خبرنگار : 50141

روستای سیوان، دژ اقتصاد و تجارت خوی

روستای سیوان، دژ اقتصاد و تجارت خوی

ایسنا/آذربایجان غربی روستای سیوان با قدمت تاریخ و تمدن چندین صدساله با ۳۵۰ خانوار و با داشتن ۱۵۰۰ نفر جمعیت در ۷ کیلومتری خوی در مسیر جاده بین المللی خوی_ ارومیه قرار گرفته است.

آب و هوای مناسب و معتدل و وجود مزارع حاصلخیز و باغات سرسبز موجب شده مردم این دیار به کشاورزی و کشت و زرع بپردازند و تخمه آفتابگردان از محصولات اصلی و برند آن که شهرت کشوری دارد از عمده محصول روستای سیوان است.

اولین و بزرگترین بازار تجارت خوی که خرید و فرورش بصورت پایاپای در آن انجام‌ می شد در این روستا قرار داشت، بطوریکه موجب شده تمامی روستاها و شهرهای همجوار برای خرید و فروش محصولات کشاورزی به این روستا مراجعه کنند و به همین جهت در سال های دور به علت وجود اقتصاد قوی مردم آن، این روستا مورد تاراج و دستبرد دزدان و راهزنان قرار می گرفت.

محمدحسین زاده، از اهالی روستای سیوان در گفت و گو با ایسنا اظهار کرد: به علت وجود بزرگترین بازار خرید و فروش در چندین قرن گذشته در سیوان که اکثرا هم به صورت پایاپای انجام می شد وضعیت اقتصادی مردم این  روستا مطلوب بود و به همین خاطر مورد تاراج و دستبرد دزدان قرار می گرفت.

وی تصریح کرد: مردم روستا حدود ۱۲۰ سال پیش محل روستای سیوان را برای در امان ماندن از دستبرد دزدان در شعاع یک کیلومتری جابجا نموده و برای محل جدید روستا حصار و برج های دیده بانی و دروازه های ورودی نصب کردند که در حال حاضر هم بقایای برج های روستا باقی مانده است.

مصطفی حسین زاده، دهیار روستای سیوان نیز در گفت و گو با ایسنا اظهار کرد:در روستای سیوان در حال حاضر سه مسجد وجود دارد که تعدد مساجد در این روستا نشان دهنده عمق ریشه های مذهبی و عشق و علاقه مردم به ائمه اطهار و اهل بیت عصمت و طهارت است.

وی تصریح کرد: ماه مبارک رمضان در روستای سیوان با شکوه فراوان برگزار می‌شود به طوری که ضیافت شب های رمضان هر روز با صرف افطاری در مساجد این روستا با حضور مردم و مهمانان برگزار می شود.

حجت الاسلام رشتبر دادستان خوی نیز در گفت و گو با ایسنا اظهار کرد: مردم روستای سیوان جزو افرادی هستند که همواره در کارهای خیر از قبیل تامین جهیزیه نوعروسان و آزادی زندانیان جرائم مالی غیر عمد پیشقدم هستند.

وی تصریح کرد: سال گذشته چندین نوعروس با کمک های خیرین روستای سیوان راهی خانه بخت شدند و چندین زندانی نیز به همت مردم این روستا آزاد و به کانون گرم خانواده خود بازگشتند.

دادستان خوی با اشاره به ریشه های قوی مذهبی روستای سیوان اظهار کرد: وجود مساجد تاریخی نشان دهنده عمق علاقه اهالی روستا به مسایل دینی و مدهبی است. 

به گزارش ایسنا، روستای سیوان به عنوان مفصل اقتصادی و تجارت خوی با شهرهای سلماس و ارومیه محسوب می شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۳-۰۱-۲۰ ۱۰:۰۸

یاشاسین خوی

avatar
۱۴۰۳-۰۱-۲۰ ۱۶:۵۵

دقیقا همین طور بوده وهست

avatar
۱۴۰۳-۰۱-۲۰ ۱۹:۳۸

یاشاسین خوی

avatar
۱۴۰۳-۰۱-۲۰ ۲۲:۴۶

سلام وقت بخیر به جز روستای سیوان اطرافش درامدی ندارن

avatar
۱۴۰۳-۰۱-۲۰ ۲۳:۴۲

خوی آدمهاش خیلی خونگرمند یاشاسین خوی وطنیم

avatar
۱۴۰۳-۰۱-۲۱ ۰۰:۲۳

سلام. یاشاسین روستای سیوان

avatar
۱۴۰۳-۰۱-۲۱ ۰۷:۴۳

یاشاسین آذربایجان