• دوشنبه / ۲۰ فروردین ۱۴۰۳ / ۱۰:۱۵
  • دسته‌بندی: خراسان جنوبی
  • کد خبر: 1403012010080
  • خبرنگار : 50662

اقدامات انجام شده برای رفع تنش آبی تابستان ۱۴۰۳ در خراسان جنوبی

اقدامات انجام شده برای رفع تنش آبی تابستان ۱۴۰۳ در خراسان جنوبی

ایسنا/خراسان جنوبی مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب خراسان جنوبی گفت: اقدامات انجام شده در حوزه مدیریت تنش آبی در شهرها و روستاهای استان شامل حفر و تجهیز ۲۰ حلقه چاه در سال ۱۴۰۱ با دبی ۴۹۰ لیتر بر ثانیه، حفر و تجهیز ۱۳ حلقه چاه در سال جاری با دبی ۲۹۰ لیتر بر ثانیه به منظور گذر از پیک مصرف تابستان و ایام پایانی سال بوده است.

مهدی دوستی در گفت‌وگو با ایسنا گفت: از سایر اقدامات موثر انجام شده برای مدیریت تنش آبی در استان می‌توان به اضافه نمودن پروژه های آبرسانی به شهرهای فردوس، اسلامیه، قاین، آرین شهر و شوسف به پروژه‌های تنش آبی عنوان کرد که در حال حاضر ۲۰ پروژه آبرسانی برای شهرهای سطح استان که با کمبود مخزن مواجه بوده یا نیاز به حفر و تجهیز چاه جدید دارند و یا از نظر کیفی دچار مشکلات می‌باشند، تعریف شده است.

وی بیان کرد: مطالعات پهنه بندی شبکه توزیع شهرهای استان، تهیه سند قرارگاه آبرسانی سقا به عنوان پایلوت کشوری با همکاری وزارت نیرو و تهیه اطلاعات به منظور ایجاد سامانه GIS شهرها و روستاهای استان، هوشمندسازی سیستم اسکادا و تله متری از دیگر برنامه‌های در دست اجراست.
 
دوستی بیان کرد: اقدامات انجام شده از ابتدای یکپارچه سازی از ابتدای سال ۹۹ تاکنون، عملیات اجرایی بالغ بر ۱۷۳۰ کیلومتر لوله گذاری (۴۶۰ کیلومتر اصلاح شبکه ، ۴۲۰ کیلومتر توسعه شبکه، ۱۳۰ کیلومتر اصلاح خط انتقال و ۷۳۰ کیلومتر اجرای خط انتقال جدید)، حفر و تجهیز ۸۷ حلقه چاه و احداث بیش از ۴۰ هزار مترمکعب مخزن جهت خدمت رسانی هر چه بهتر به مردم استان انجام پذیرفته است .
 
مدیر شرکت آب و فاضلاب خراسان جنوبی استفاده از ظرفیت خیرین تصریح کرد: در سال ۱۴۰۲ با پیگیری های انجام شده نسبت به جذب حداکثری مشارکت خیرین در پروژه های اجرایی و اصلاحی در سطح روستاهای استان اقدام شد، به طوریکه با جذب مشارکت بنیاد خیریه حاج اکبر ابراهیمی، بنیاد خیریه علوی، کمیته امداد امام خمینی، بنیاد برکت، آستان قدس رضوی، بنیاد احسان، سازمان هلال احمر اعتباری بالغ بر ۴۰۰ میلیارد ریال برای توسعه شبکه آبرسانی در ۸۳ روستا، اصلاح شبکه های فرسوده در ۶۱ نقطه روستایی، اصلاح و بازسازی کامل شبکه و انشعابات مشترکین در ۳۴ روستا و خرید تانکر آبرسانی و دستگاه آب شیرین کن اقدام شد.

وی افزود: در این راستا همکاری بسیار خوبی با سازمان یونیسف انجام و اصلاح و نوسازی شبکه توزیع در روستاهای استان به انجام رسید که در نتیجه پیگیری‌های صورت گرفته روستاییان محترم از نعمت آب آشامیدنی پایدار برخوردار شدند که اقدامات انجام شده در این راستا در سفر نماینده سازمان یونیسف در ایران به استان مورد تقدیر قرار گرفت.
 
دوستی با بیان اینکه اولویت برنامه‌های شرکت، شامل کاهش هدررفت و شناسایی مصارف بدون درآمد از جمله انشعابات غیرمجاز بر شمرد و تاکید کرد: برنامه‌های کاهش هدررفت در شبکه‌های آب با دو اولویت آماده شده که در صورت تامین اعتبار اجرایی می‌شود.
 
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خراسان جنوبی  گفت: با توجه به اینکه در سطح استان با شهرهای دارای تنش آبی مواجهیم و اولویت تامین آب مصارف خانگی بوده لذا تامین آب انشعابات فضای سبز به هیچ عنوان مقدور نبوده و در شهر بیرجند هم ۱۱۰ انشعاب فضای سبز از مدار مصرف خارج شد که کمک مناسبی به گذر از تابستان ۱۴۰۳ خواهد کرد.
 
وی تاکید کرد: این شرکت آماده است با انعقاد قرارداد با شهرداری بیرجند پساب تصفیه خانه فاضلاب را در اختیار شهرداری قرار دهد چون در شرایط فعلی آب تصفیه شده شبکه های آب شرب برای فضای سبز توجیه نداشته و قطع انشعابات فضای سبز تکلیف قانونی وزارت نیرو است که به شرکت های استانی آبفا ابلاغ شده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha