علی ملکی آهنگران در گفتوگو با خبرنگار ایسنا، اظهار کرد: در راستای کاشت یک میلیارد درخت در کشور از دو محل نهالستان شورآب و کمربند سبز خرمآباد دیدن کردم. اکنون در این کمربند سبز ۲۰ هکتار نهال کاشته شده و کل این مسیر برای کاشت درخت در نظر گرفته شده است.
وی درباره نیروهای یگان حفاظت منابع طبیعی آبخیزداری کشور، گفت: ۵۵۰۰ نیرو در قالب یگان حفاظت داریم که از این تعداد بیش از ۳۵۰۰ نفر نیروهای شرکتی و نیازمند توجه ویژه، ساماندهی و تبدیل وضعیت هستند.
فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی و آبخیزداری کشور بیان کرد: در بسیاری از یگانهای حفاظت، فرماندهان از همین افراد انتخاب میشوند و چنانچه همه این افراد را در ابعاد ۱۰ کیلومتر مربعی در جنگلهای شمال مستقر کنیم، باز با کمبود نیرو مواجهیم. بر همین اساس، حوزههای ماموریت را شناسایی کردیم و در چند حوزه کار میکنیم.
وی ادامه داد: در این حوزههای ماموریت برای مقابله با تعرضکنندگان به عرصههای جنگلی و ملی نیازمند پهپاد، ریزپرنده و دوربینهایی هستیم که برد ۵۰ تا ۶۰ کیلومتری داشته باشند تا مناطق حساس جنگل را پایش کنند. در این راستا، ۶۰ دستگاه دوربین پیشرفته با برد ۶۰ کیلومتری اطراف جنگل خریده شده است و به دنبال نصب آنها هستیم، البته برخی استانها بهصورت سلیقهای دوربینهایی را خریده و نصب کردهاند، اما در مجموع تعداد این دوربینها اندک است و نیازمند حداقل ۳۰۰ دوربین پیشرفته هستیم.
ملکی آهنگران اظهار کرد: دوربینهایی که خریدهایم بهخاطر اعتباری که برای نصب آنها لازم است، هنوز در مناطق مورد نظر نصب نشدهاند و محدودیتهای اعتباری همه جا کار را کُند میکند.
وی اضافه کرد: استفاده از ریزپرندهها، پهبادها و هوش مصنوعی را در دستور کار داریم و مجموعهای از فناوریهای خاص را به کار خواهیم گرفت و از تمام ظرفیتها در راستای حفاظت از جنگل جلوگیری از حریقهای احتمالی استفاده میشود.
انتهای پیام
نظرات