• شنبه / ۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ / ۱۰:۲۰
  • دسته‌بندی: همدان
  • کد خبر: 1403020100182
  • خبرنگار : 50035

مدیر توسعه شبکه و ارتقاء سلامت همدان مطرح کرد

نقش «پزشک خانواده» در کاهش هزینه درمان و مراجعه بی‌مورد به پزشکان رده بالا

نقش «پزشک خانواده» در کاهش هزینه درمان و مراجعه بی‌مورد به پزشکان رده بالا

ایسنا/همدان مدیر توسعه شبکه و ارتقاء سلامت معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان اعلام کرد: اگر مردم به تیم پزشک خانواده مراجعه کنند هزینه‌هایشان کاهش می‌یابد و مراجعه به متخصص و فوق‌تخصص تنها با نظر پزشک خانواده صورت می‌گیرد و از مراجعه‌های بی‌مورد به پزشکان رده بالا جلوگیری می‌شود.

دکتر مرضیه ارجمندیان در گفت‌وگو با ایسنا، در رابطه با سیستم پزشک خانواده و نظام ارجاع توضیح داد: همه افراد در هر گروه سنی، چه افراد سالم و چه افراد با بیماری پنهان و بدون علامت و چه بیماران دارای بیماری علامت‌دار، برای حفظ و افزایش سلامت خود می‌توانند به تیم پزشکی خانواده مراجعه کنند.

وی افزود: زمانی‌که فردی با یک مشکل سلامت و بیماری مواجه می‌شود، باید با تیم سلامت و پزشک خانواده خود به عنوان نخستین ارائه‌دهندگان خدمات سلامت تماس بگیرد چراکه پزشک خانواده از دانش و مهارت خود برای تشخیص و درمان انواع مسائل پزشکی استفاده می‌کند.

ارجمندیان تصریح کرد: به طور کلی نظام ارجاع شامل سه سطح است؛ اگر مردم در قالب این برنامه به تیم پزشک خانواده مراجعه کنند هزینه‌هایشان کاهش می‌یابد و مراجعه به متخصص و فوق‌تخصص تنها با نظر پزشک خانواده صورت می‌گیرد و از مراجعه‌های بی‌مورد به پزشکان رده بالا جلوگیری می‌شود.

وی با بیان اینکه سطح یک نظام ارجاع یعنی بیمار به پزشک خانواده و تیمش از جمله ماما، مراقب سلامت، بهیار در مراکز و پایگاه‌های بهداشت، مراجعه و معاینات اولیه را دریافت می‌کند، مطرح کرد: اگر بیمار درمان شد، نیازی به مراجعه به بیمارستان‌ها و متخصصان ندارد و هزینه‌های هنگفت بابت سی‌تی‌اسکن و ام‌آرآی به بیمار تحمیل نمی‌شود.

مدیر توسعه شبکه و ارتقاء سلامت معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان با اشاره به اینکه در سطح دو، بیمار به کلینیک‌های فوق‌تخصصی و بیمارستان‌ها ارجاع می‌شود، خاطرنشان کرد: اگر پزشک عمومی متوجه شود که بیمار نیازمند دریافت خدمات درمانی پیچیده‌تر است، بیمار را به سطح تخصصی ارجاع می‌دهد.

وی اضافه کرد: در صورتی‌که پزشک خانواده بررسی‌های بیشتر برای ادامه روند تشخیص و درمان بیمار را نیاز بداند، تیم پزشک خانواده برای دریافت نوبت از مناسب‌ترین و مرتبط‌ترین پزشک متخصص برای بیمار اقدام می‌کند.

ارجمندیان با بیان اینکه تمام اعضای خانواده به صورت دوره‌ای توسط تیم پزشکی خانواده ویزیت و معاینه می‌شوند، تأکید کرد: پزشک خانواده بر کلیه اقدامات و فعالیت‌های بهداشتی و درمانی انجام شده توسط تیم پزشکی خانواده نظارت می‌کند.

وی یادآور شد: ثبت سوابق پزشکی فرد در پرونده الکترونیکی سلامت، علاوه بر کم کردن نیاز به تکرار آزمایشات و اقدامات تشخیصی، کاهش هزینه‌های مالی مربوطه و شناخت کامل پزشک خانواده از بیمار، منجر به انجام اقدامات درمانی مناسب و کاهش تعداد مراجعه به پزشک می‌شود.

ارجمندیان با بیان اینکه برنامه پزشک خانوده در مناطق روستایی و شهرهای زیر ۲۰ هزار نفر جمعیت استان همدان از سال ۱۳۸۵ در حال اجرا است، گفت: این برنامه در مناطق شهری با عنوان برنامه «سلامت خانواده و نظام ارجاع» از اردیبهشت سال گذشته از شهر کبودراهنگ و در اواخر سال ۱۴۰۲ در شهر بهار آغاز شده است و در آینده نزدیک  در بقیه شهرهای بالای ۲۰ هزار نفر استان هم اجرا خواهد شد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha