• چهارشنبه / ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۳ / ۱۱:۳۳
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1403021913597
  • خبرنگار : 50355

مدیر جهاد کشاورزی گناباد خبر داد

پیش‌بینی برداشت بیش از ۱۴۰ تن گل محمدی در گناباد

پیش‌بینی برداشت بیش از ۱۴۰ تن گل محمدی در گناباد

ایسنا/خراسان رضوی مدیر جهاد کشاورزی شهرستان گناباد از آغاز فصل برداشت گل محمدی در این شهرستان خبر داد و گفت: پیش‌بینی می‌شود امسال بیش از ۱۴۰ تن گل‌تر از این محصول در گناباد برداشت شود.

اسماعیل قربانی با بیان اینکه برداشت گل محمدی از باغات این شهرستان از اواخر فروردین شروع شده و تا آخر اردیبهشت ادامه دارد، افزود: در حال حاضر ۵۰ هکتار از اراضی شهرستان زیر کشت گل محمدی قرار دارد که از این مقدار اراضی زیر کشت، ۴۸ هکتار، بارور و ۲ هکتار به صورت نهال است.

وی با اشاره به پیش‌بینی برداشت ۱۴۰ تن گل‌تر از اراضی زیر کشت این محصول در شهرستان افزود: ارقام گل محمدی موجود در شهرستان، رقم‌های مخصوص گلاب‌گیری است و متوسط عملکرد برگ گل محمدی در هر هکتار ۳ هزار کیلوگرم است.

مدیر جهاد کشاورزی گناباد اضافه کرد: ۹۰ درصد محصول برداشت شده در صنعت گلاب‌گیری استفاده و باقی ‌مانده آن به صورت گلبرگ خشک، غنچه خشک، تهیه مربا و سایر مصارف خوراکی استفاده می‌شود.

 قربانی گفت: یکی از ویژگی‌های مهم و استثنایی این شهرستان و از جمله بخش کاخک که در منطقه بی‌نظیر است، تنوع اقلیم توپوگرافی و اختلاف ارتفاع از سطح دریا در مناطق تولید گل محمدی است که این ویژگی مهم افزون بر تأثیر در ارتقای کیفیت اسانس و گلاب تولیدی موجب افزایش تولید و برداشت گل محمدی در گناباد می‌شود.

کشت گل‌محمدی راهکاری مناسب برای اصلاح الگوی کشت

رئیس اداره تولیدات گیاهی شهرستان گناباد نیز در ادامه گفت: در راستای تغییر الگوی کشت و با توجه به ارزش اقتصادی بالا و نیاز کم آبی گل محمدی و سازگاری به اقلیم منطقه، توسعه باغات گل محمدی شهرستان در دستور کار جهاد کشاورزی قرار گرفته است.

علی مؤذنی با اشاره به اینکه در حال حاضر ۶۰ بهره‌بردار در شهرستان به کشت و کار گل محمدی مشغول‌اند، افزود: اصلاح الگوی کشت به عنوان یکی از سیاست‌های موردنظر در مواجهه با شرایط کم‌آبی شهرستان در دستور کار جهاد کشاورزی قرار گرفته و در همین راستا، کشت گیاهان کم‌ آبخواه و استفاده از شیوه‌های نوین آبیاری از جمله ضرورت‌های فعلی در کشاورزی شهرستان است.

وی با تأکید بر توسعه کشت گل‌ محمدی در اراضی این شهرستان، گفت: «گل محمدی» یکی از گونه‌های مهم گیاهان دارویی محسوب می‌شود که قابلیت کاشت در تمام مناطق این شهرستان را دارد و جایگزین خوبی برای کشت گیاهانی است که دیگر در شهرستان مقرون به صرفه نیستند.

بنا بر گزارش روابط عمومی مدیریت جهاد کشاورزی گناباد، وی با اشاره به افزایش ۲۰ درصدی تولید نسبت به سال گذشته افزود: گل محمدی برداشت شده از سطح باغات این شهرستان توسط ۱۲ کارگاه سنتی فرآوری می‌شود و در طول دوره برداشت به طور متوسط هزار نفر روز کار مشغول به کار هستند.

رئیس تولیدات گیاهی شهرستان گناباد با اشاره به حمایت جهاد کشاورزی از کشت این گیاه دارویی کم آب بر و مفید، اظهار کرد: رویکرد این مدیریت برای افزایش سطح زیر کشت و تولید محصول و حفظ منابع طبیعی با حمایت از توسعه این محصول است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha