• پنجشنبه / ۳ خرداد ۱۴۰۳ / ۱۰:۵۴
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1403030301535
  • خبرنگار : 50558

/دولت سیزدهم و دیپلماسی/

تلفیق دیپلماسی و میدان از مهمترین دستاوردهای دیپلمات شهید است

تلفیق دیپلماسی و میدان از مهمترین دستاوردهای دیپلمات شهید است

ایسنا/خراسان رضوی معاون بین‌الملل حزب موتلفه اسلامی گفت: نتیجه‌ تقویت تعاملات وزارت خارجه دولت سیزدهم با جبهه مقاومت، تلفیق دیپلماسی و میدان است.

حمیدرضا ترقی در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به رویکرد متمایز شهید امیرعبداللهیان در حوزه سیاست خارجی، اظهار کرد: در قانون اساسی جمهوری اسلامی اصل حمایت از مستضعفین و به ویژه فلسطین گنجانده شده است. پیروی از این اصل، یکی از مهمترین وجوه تمایز شهید امیرعبداللهیان از سایر وزرای خارجه است. همچنین مرحوم امیرعبداللهیان در حفظ استقلال در سیاست خارجی که نیازمند قاطعیت و عدم انفعال در برابر سیاست‌های آمریکا و استکبار جهانی و تقویت ارتباط با کشورهای اسلامی است، موفق عمل کرد.

وی افزود: او هرگز در محافل بین‌المللی انفعال نداشت و از طرف دیگر جدیت و عزت بالایی از جمهوری اسلامی به نمایش گذاشت و اکنون حضور بیش از ۶۰ هیات از کشورهای مختلف در کشورمان برای ادای احترام به شهدای خدمت و اعلام عزای عمومی از سوی تعدادی از کشورها نشانه این عزت است.

وی با اشاره به تقویت ارتباطات با جبهه مقاومت در دوران وزارت مرحوم امیرعبداللهیان اضافه کرد: از زمانی که آقای امیرعبداللهیان تصدی وزارت خارجه را برعهده گرفت، به دلیل ارتباطاتی که از سال‌ها قبل با جبهه مقاومت، رزمندگان منطقه و خصوصا فلسطین داشت، ما شاهد تقویت فزاینده و استراتژیک روابط ایران و جبهه مقاومت بودیم. نتیجه‌ این تعاملات تلفیق دیپلماسی و میدان و از سویی دیگر ایجاد وحدت عملیاتی و هماهنگی میان ایران و جبهه مقاومت در مقابل اسرائیل و تروریسم است.

معاون بین‌الملل حزب موتلفه اسلامی با اشاره به مواضع متفاوت شهید امیرعبداللهیان نسبت به نفوذ آمریکا، عنوان کرد: سیاستی که در ۳ سال گذشته دنبال شده، از همان ابتدا بر تقویت اقتدار نظام جمهوری اسلامی و توانمندسازی ایران در ابعاد مختلف علمی، سیاسی و نظامی متمرکز بود تا بتواند تحریم‌ها را خنثی و همچنین زمینه خروج آمریکا از منطقه را فراهم کند. چنین امری مستلزم این بود که ایران با اکثر کشورهای منطقه به ویژه آنهایی که تحت نفوذ آمریکا بودند و محل استقرار پایگاه‌های آمریکایی به شمار می‌رفتند به اتفاق نظر برسد.

به گفته معاون بین‌الملل حزب موتلفه اسلامی، تعاملات آقای امیرعبداللهیان با عراق، ترکیه و کشورهای عربی نظیر عمان، قطر و حتی عربستان موجب شد مواضع این کشورها نسبت به حضور آمریکا در منطقه تغییرات قابل ملاحظه‌ای داشته باشد.

ترقی ادامه داد: در این راستا از یک طرف پیگیری دیپلماسی فعال و افزایش ارتباطات با کشورهای منطقه و از سویی دیگر افزایش مانورهای نظامی و تقویت ارتباطات ارتش و سپاه پاسداران با کشورهای منطقه که خود پیگیری دیپلماسی فعال در منطقه را می‌طلبید، زمینه را فراهم کرد تا آمریکا در منطقه و نظام بین‌الملل تضعیف شود.

وی با اشاره به سیاست خارجی مبتنی بر تنش‌زدایی و افزایش ارتباط با همسایگان در دولت سیزدهم، بیان کرد: کاهش تنش با کشورهای اسلامی و تقویت ارتباطات سیاسی، اقتصادی و فرهنگی با آنان و همچنین تنظیم توافقات درازمدت با این کشورها در زمینه تجارت خارجی و توسعه بازار کالاهای ایرانی و متعاقبا استفاده از تولیدات آن کشورها در داخل، از جمله توفیقات دولت سیزدهم است.

معاون بین‌الملل حزب موتلفه اسلامی افزود: امروز ما شاهدیم روابط حسنه با همسایگان جای روابط تضعیف‌شده و تنش‌آمیزی که در دولت‌های پیشین ایجاد شده بود را گرفته و ارتباطات متقابل و تعاملات اقتصادی با این کشورها رو به افزایش است، ضمن اینکه در روابط با برخی از این کشورها روادید کاملا حذف شده و ارتباط میان ملت‌ها افزایش قابل توجهی پیدا کرده است. سرمایه‌گذاری‌های دوجانبه مردمی رو به افزایش دارد و در قالب پیمان‌های شانگهای و بریکس توافقات اقتصادی خوبی با کشورهای منطقه و جهان منعقد شده است. 

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha