• یکشنبه / ۶ خرداد ۱۴۰۳ / ۱۳:۰۵
  • دسته‌بندی: همدان
  • کد خبر: 1403030603546
  • خبرنگار : 50037

آب‌انبار صفوی اسدآباد پس از ۲۵ سال افتتاح می‌شود

آب‌انبار صفوی اسدآباد پس از ۲۵ سال افتتاح می‌شود

ایسنا/همدان رئیس اداره میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی اسدآباد از افتتاح و بهره‌برداری آب انبار صفوی این شهرستان تا پایان سال‌جاری خبر داد.

کامران اکبری شایگان  در گفت‌وگو با ایسنا، اظهارکرد: آب انبار صفوی اسدآباد به عنوان بزرگترین آب انبار کشور و تنها آب انبار استان همدان، پس از ۲۵  تا ۳۰ سال تعطیلی، تا پایان سال‌جاری با اتمام تکمیل مرمت آن افتتاح شده و درهای آن به روی گردشگران و مسافران و شهروندان اسدآبادی باز می‌شود.

وی با بیان اینکه این اثر در تاریخ ۲۱ اردیبهشت ۱۳۷۶ با شمارهٔ ثبت ۱۸۷۳ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است، تصریح کرد: این اثر تاریخی در سال‌های گذشته متمادی با اعتبارات قطره چکانی در حال مرمت و بازسازی و تعمیر بوده و در بیش از  ۲۵  سال گذشته به علت همین امر تعطیل بوده است.

اکبری شایگان با اشاره به اختصاص یک میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومان اعتبار از محل مصوبات سفر ریاست جمهوری برای مرمت آثار و بناهای تاریخی پل شکسته، حمام نیلوفر و آب انبار صفوی و نیز حمام قدیمی شهر آجین، خاطرنشان کرد: این میزان اعتبار از محل مصوبات سفر دارای صد در صد تخصیص بوده و خوشبختانه پس از سالیان سال مرمت و تعمیر آب انبار صفوی این شهرستان از محل این اعتبارات در حال تکمیل و اتمام بوده و پس از ۲۵ سال درهای این آب انبار به روی مشتاقان بازدید از این اثر تاریخی باز خواهد شد.

وی اضافه کرد: با این میزان اعتبار اختصاص یافته، مرمت اثر تاریخی پل شکسته و حمام نیلوفر مربوط به دوران صفوی نیز در سال‌جاری به اتمام خواهد رسید.

اکبری شایگان همچنین با اشاره به اثر تاریخی حمام نیلوفر، گفت: مالکیت اثر تاریخی حمام «نیلوفر» متعلق به شهرداری شهر و مرمت این اثر برعهده میراث فرهنگی شهرستان بوده که با توجه به اتمام مرمت آن، در حال حاضر این اثر از طرف شهرداری و میراث فرهنگی در حال واگذاری به متقاضی بخش خصوصی برای راه‌اندازی سفره‌خانه سنتی است.

وی در ادامه از آغاز فاز دوم بافت با ارزش و سنگ‌فرش روستای گردشگری حبشی این شهرستان در آینده نزدیک خبر داد و تصریح کرد: اعتبار مورد نیاز برای اجرای فاز دوم بافت واجد ارزش و  سنگ‌فرش این روستای گردشگری از محل اعتبارات استانی اختصاص یافته و به زودی ظرف یک هفته آینده فاز دوم این پروژه آغاز خواهد شد.

رئیس اداره میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی اسدآباد در ادامه از وجود سه آسیاب آبی ثبت فهرست آثار ملی کشور در روستای گردشگری ترخین آباد این شهرستان خبر داد و اظهار کرد: شهرستان اسدآباد دارای ۱۵ آسیاب آبی بوده که از این تعداد ۱۴ آسیاب  به روستای ترخین‌آباد و یک آسیاب به روستای گذرکجین اختصاص داشته است.

وی با بیان اینکه از این تعداد آسیاب آبی در حال حاضر سه مورد از  آسیاب‌های آبی روستای ترخین‌آباد هنوز باقی است، خاطرنشان کرد: در ۱۵ آبان سال ۸۴  آسیاب‌های روستای ترخین‌آباد با شماره ثبتی ۱۳۶۰۵  ثبت فهرست آثار ملی کشور شده‌اند.

شایگان با اشاره به وجود این سه آسیاب در روستای ترخین‌آباد و در مسیر روستای گردشگری ملحمدره، اظهارکرد: این آسیاب‌ها مربوط به دوران قاجار بوده و بیشتر روستاهای شهرستان برای آرد کردن گندم خود از آسیاب‌های این روستا استفاده می‌کرده‌اند ضمن اینکه آب این آسیاب‌ها از آب رودخانه بالادست روستا گردشگری ملحمدره تأمین می‌شده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha