• چهارشنبه / ۱۸ بهمن ۱۳۹۱ / ۱۰:۱۵
  • دسته‌بندی: ادبیات و کتاب
  • کد خبر: 91111811017
  • منبع : نمایندگی کرمانشاه

یک عضو هیأت علمی دانشگاه:

تغییر رسم‌الخط فارسی نه عملی است و نه مورد پسند مردم

تغییر رسم‌الخط فارسی نه عملی است و نه مورد پسند مردم

عضو هیأت علمی دانشگاه رازی کرمانشاه معتقد است، زبان و رسم‌الخط فارسی جزوی از فرهنگ و پیشینه ماست و تغییر آن نه عملی است و نه مورد پسند مردم واقع می‌شود.

عضو هیأت علمی دانشگاه رازی کرمانشاه معتقد است، زبان و رسم‌الخط فارسی جزوی از فرهنگ و پیشینه ماست و تغییر آن نه عملی است و نه مورد پسند مردم واقع می‌شود.

فاطمه کلاهچیان در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) در کرمانشاه، در خصوص بحث‌های مطرح‌شده برای اصلاح رسم‌الخط فارسی، گفت: معتقدم مشکلات این رسم‌الخط به گونه‌ای نیست که به تغییر ساختار نیاز وجود داشته باشد.

او ادامه داد: خط ما مجموعه‌ای است که طی سال‌ها به این شیوه شکل گرفته و همه مردم در این مدت آشنایی کافی با آن پیدا کرده‌اند و تلاش برای تغییر آن مشکل‌آفرین خواهد بود.

این استاد زبان و ادبیات فارسی با تاکید بر این‌که رسم‌الخط نوشتاری جزوی از زبان ماست، افزود: این زبان سال‌ها در ذهنیت مردم تصویب شده و ایجاد تحول در آن زمان‌بر و نیازمند برنامه‌ریزی طولانی مدت است.

کلاهچیان تصریح کرد: تلاش برای عوض کردن رسم‌الخط فارسی چندان ضروری به نظر نمی‌رسد.

او وجود برخی دوگانگی‌ها در شیوه نوشتار، از جمله سرهم و جدانویسی و همچنین وجود نویسه‌های مختلف برای یک تلفظ را از جمله برخی اشکلات زبان فارسی دانست و تأکید کرد: می‌توان با اعمال اصلاحات مختصر زبان نوشتاری را کمی ساده‌تر کرد.

به گفته این عضو هیأت علمی دانشگاه رازی، تجیمع شیوه‌های نوشتاری برای یک آوا، نیازمند عوض کردن متن کتاب‌هاست و شاید عملا امکان‌پذیر نباشد.

کلاهچیان گفت: برای ایجاد اصلاحات در زبان باید گروهی متشکل از دستور زبان‌نویسان، زبان‌شناسان، شاعران و نویسندگان و خصوصا آموزگاران و دبیران مدارس هم‌فکری و تغییرات لازم را اعمال کنند.

این استاد دانشگاه با بیان این‌که تعامل زبان‌ها با یکدیگر نیز بر نوشتار و رسم‌الخط تأثیرگذار است، یادآور شد: در جوامع امروزی تأثیرگذاری زبان‌ها بر هم اجتناب‌ناپذیر است.

او درباره جایگزینی رسم‌الخط فارسی با شیوه‌های نوشتاری دیگر، خاطرنشان کرد: زبان ما با فرهنگ ایرانی و اسلامی سازگار است و جایگزینی آن نه ضرورتی دارد و نه رغبتی در اذهان عمومی ایجاد می‌کند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha