• پنجشنبه / ۱۰ اسفند ۱۳۹۱ / ۱۷:۳۳
  • دسته‌بندی: لرستان
  • کد خبر: 91121006840
  • منبع : نمایندگی لرستان

نگاهی به زندگی‌نامه سید "نعمت‌الله جزایری" از علمای برجسته لرستان

نگاهی به زندگی‌نامه سید "نعمت‌الله جزایری" از علمای برجسته لرستان

ایسنا/لرستان سید "نعمت‌الله جزایری" از علمای برجسته قرن یازده و دوازده هجری قمری است که آرامگاه وی در شهرستان پل‌دختر قرار دارد.

سید "نعمت‌الله جزایری" از علمای برجسته قرن یازده و دوازده هجری قمری است که آرامگاه وی در شهرستان پل‌دختر قرار دارد.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) - منطقه لرستان، «سیدنعمت‌الله جزایری» فرزند سید"عبدالله" که به دوازده واسطه نسب او به عبد‌الله بن امام موسی بن جعفر(ع) می‌رسد.

وی یکی از علمای بزرگ شیعه در اواخر قرن یازدهم و اوایل قرن دوازدهم هجری و به سید جزایری معروف است.

او در سال ۱۰۵۰ در قریه صباغیه از قراء جزایر متولد شد، ایشان در جزائر(جنوب) و فارس مقدمات و قسمتی از سطوح فقهی را به پایان برد سپس در دارالعلم اصفهان سالها از حضور اساتید مختلف همچون محقق‌ خوانساری، محقق‌ سبزواری، حاج میرزا رفیعا، علامه فیض و علامه مجلسی بهره‌مند بود.

سید جزایری در فقه و حدیث و روایات و تفسیر و سایر علوم متداوله مهارت داشت و از وی تألیفات مفیدی برجای مانده است که از جمله آنها می‌توان به انوار نعمانیه، انس وحید، شرح عیون، شرح تهذیب، شرح روضه کافی، شرح صحیفه سجادیه، قصص‌العلما، قصص‌الانبیاء، غرائب اخبار، نوادر آثار، کشف‌الاسرار، مقامات النجاة، ریاض‌الابرار، نور‌الانوار، غایت‌المرام، مقصود‌الانام، منتهی‌المطلب، هدایت‌المؤمنین، قاطع‌اللجاج، اربعین و ... اشاره کرد.

بزرگانی همچون میرزا ابراهیم فرزند ملاصدرای شیرازی، ملامحمدباقر مجلسی، شیخ علی و محمدبن مرتضی و ملامحسن فیض کاشانی از جمله اساتید وی به شمار می‌روند.

از شاگردان وی نیز می‌توان به شیخ محمدعلم الهدی کاشانی، شیخ محمد نجار، قاضی مجدالدین، شیخ حسین بحرینی و میرابوالقاسم اشاره کرد.

وی در شب جمعه بیست و سوم شوال سال هزار و صدو دوازده (1112) هجری، قمری در راه مراجعت از مشهد مقدس در پل‌دختر میان خرم‌آباد و اندیمشک فعلی به ریاض رضوان شتافت.

امروزه بارگاه سید نعمت‌الله جزایری در پل‌دختر زیارتگاه خاص و عام است، در اثر کراماتی که از آن شخصیت بزرگ دیده شده، هر روز به خیل عاشقان آن بزرگوار افزوده می‌شود و مردمان مرتب به نذر برای آن حضرت می‌پردازند.

لازم به ذکر است که امروز درباره علامه جزایری متنی از بیانات رهبر معظم انقلاب اسلامی در دیدار اعضای ستاد برگزاری کنگره بزرگداشت علّامه سیّد"نعمت‌الله جزایری" قرائت شد که در بخشی از این بیانیه آمده است:

ایشان، هم فقیه بودند فقیه ماهری است مرحوم سیّد نعمت‌اللّه و هم محدّث خبیر و متوسّعِ در کتاب‌های اخبار بودند، هم ادیب بودند. جالب این‌جا است که خانواده‌ این‌ها یک خانواده‌ای‌اند که علاوه‌ بر فقاهت و حدیث، اهل ادب و لغت و این‌ها هستند.

مجلسی خیلی بزرگ است، منتها فقط به حدیث معروف شده؛ در حالی که این‌جور نیست. ایشان محدّث هم هست - خب کتاب حدیث ایشان، بحارالانوار، کتاب بزرگی است - لکن فقیه متکلّم صاحب‌نظر است، گاهی اوقات ایشان یک آراء بسیار برجسته‌ای در مسائل کلامی و عقلی - در ذیل روایات - دارد که این‌ها خیلی برجسته است. مرحوم سیّد نعمت‌اللّه شاگرد یک چنین کسی است، شاگرد مرحوم علّامه مجلسی. شاگرد فیض ظاهراً، به نظرم ایشان شاگرد فیض هم بوده است. به هر حال شخصیّت برجسته‌ای است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۱-۱۲-۱۰ ۱۹:۲۰

علامه جزایری از علمای شهر شوشتر و استان خوزستان است. لطفا دقت کنید. خوبه امروز بزرگداشتش توی شوشتر بود ها!

avatar
۱۳۹۱-۱۲-۱۴ ۰۹:۳۳

درود بر آنان که علم را پاس می‌دارند و سیادت را ارج می‌نهند.