• دوشنبه / ۲۷ خرداد ۱۳۹۲ / ۰۸:۰۶
  • دسته‌بندی: حوادث، انتظامی
  • کد خبر: 92032716042
  • خبرنگار : 71431

/پاسخ سردار کمالی به کامنت‌ها و پرسش‌های مخاطبان ایسنا/

چرا سربازی اجباری است؟

چرا سربازی اجباری است؟

جانشین اداره منابع انسانی ستادکل نیروهای مسلح چرایی سربازی اجباری و ضرورت اجرای آن را تشریح کرد.

جانشین اداره منابع انسانی ستادکل نیروهای مسلح چرایی سربازی اجباری و ضرورت اجرای آن را تشریح کرد.

چرایی سربازی اجباری در ایران مخالفان و موافقان زیادی دارد، در همین راستا سوالات زیادی از سوی مخاطبان در فراخوان ایسنا برای طرح پرسش‌های مردمی درباره سربازی مطرح شد.

سردار موسی کمالی در گفت‌وگو با خبرنگار «انتظامی» خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، با بیان اینکه بحث سربازی به شکل کنونی آن از زمان انقلاب فرانسه مطرح شد، گفت: در آن زمان بحث سربازی به شکل کنونی (اجباری) مطرح شد و این که کار مردم را باید به خودشان سپرد تا خودشان نیز بتوانند امنیت کشور را تامین کنند.

وی با بیان اینکه در زمان تشکیل حکومت مرکزی در ایران الگوهای زیادی از فرانسه گرفته شد، گفت: امیرکبیر به دنبال احیای سربازی اجباری بود و طرح "بنیچه" را ارائه کرد که به موجب آن باید از میان هر 10 جوان ذکور، یک نفر به سربازی اعزام می‌شد و خانواده‌های 9 جوان دیگر نیز هزینه‌های وی را تامین می‌کردند.

جانشین اداره منابع انسانی ستادکل نیروهای مسلح با بیان اینکه نخستین جرقه‌های شکل‌گیری سربازی فعلی که امیرکبیر به دنبال اجرای آن بود، در زمان رضاخان اجرایی شد، گفت: رضاخان بنیانگذار سربازی نبود اما در آن زمان این‌گونه بود که با اعزام جوانان به سربازی و دخیل کردن آنان در پروسه تامین امنیت، مقابل دیکتاتوری و کودتا در کشور ایستاد که شهید مدرس نیز از موافقان آن بود.

سردار موسی کمالی

کمالی با اشاره به وجود دو مدل سربازی «حرفه‌ای» و «سربازی وظیفه» در کشورهای جهان، خاطرنشان کرد: اغلب کشورها در ابتدا سربازی را اجباری کردند، مانند فرانسه، آمریکا و ... اما برخی دیگر نیز اصلا به دنبال خدمت سربازی نرفته‌اند، مانند برخی کشورهای عربی که در آن زمان به دلیل این کارشان، به آنان کشورهای «استبدادی» می‌گفتند.

سربازی حرفه‌ای از چه زمانی مرسوم شد؟

وی با بیان اینکه بعد از اتمام جنگ‌جهانی دوم و پایان جنگ‌سرد کشورها به دنبال سربازی حرفه‌ای رفتند، گفت: این سبک سربازگیری در اروپا حدود 20 سال است، اجرا می‌شود.

جانشین اداره منابع انسانی ستادکل نیروهای مسلح درباره علت استفاده از سربازان حرفه‌ای در برخی از کشورهای جهان نیز گفت: رشد منفی جمعیت و همچنین از بین رفتن تهدیدات از جمله مواردی است که این کشورها به سربازگیری حرفه‌ای روی‌آور شده‌اند.

کمالی همچنین با بیان اینکه ممکن است در برخی اظهارنظرها گفته شود که اغلب کشورها دارای سربازی حرفه‌ای هستند، گفت: البته این‌طور نیست، چرا که اساسا از میان این کشورهایی که نام برده می‌شود، حدود 20 درصد حتی اجازه داشتن ارتش را هم ندارند.

جانشین اداره منابع انسانی ستادکل نیروهای مسلح با بیان اینکه در ایران سربازی وظیفه و حرفه‌ای پیمانی با هم اجرا می‌شود به ایسنا گفت: در حال حاضر تعداد قابل توجهی متخصص به صورت حرفه‌ای پیمانی استخدام می‌شوند.

وی با بیان اینکه استقلال یک کشور، پیمان‌های نظامی، تهدیدات و ... از جمله مواردی است که در نحوه سربازگیری حرفه‌ای و اجباری دخیل است، گفت: به عنوان مثال در موضوع پیمان‌های نظامی هنگامی که عراق به ایران حمله کرد، همه کشورها جز یکی دو مورد از عراق حمایت کردند، در حالی که هنگام حمله همین کشور به کویت، موضوع برعکس شد که این امر نشان‌دهنده تاثیرگذاری پیمان‌های نظامی در روند سربازگیری است.

جانشین اداره منابع انسانی ستادکل نیروهای مسلح با بیان اینکه در برخی دیگر از کشورها نیز به ناچار سربازگیری حرفه‌ای انجام می‌شود، گفت: در بعضی از کشورها، یک قوم، نژاد، قبیله و ... حاکمیت دارد و به دلیل نداشتن حکومت ملی در این نوع از کشورها نمی‌توان هر فردی را مسلح کرد.

برای سربازی تخصصی تنها بحث تجهیزات مطرح نیست

کمالی درباره اظهاراتی که پیرامون توان بالا و تجهیزات دفاعی خوب کشور و ارتباط آن با سربازگیری حرفه‌ای مطرح می‌شود نیز گفت: تنها بحث تجهیزات برای سرباز تخصصی مطرح نیست و در کنار آن باید به تهدیدات و بحث‌های سوق‌الجیشی یک کشور نیز توجه کرد.

وی وسعت یک کشور را نیز امری تاثیرگذار در چگونگی سربازگیری دانست و گفت: در برخی از کشورها به دلیل وسعت کوچکی که دارند، به راحتی می‌توان سربازان را در کوتاه‌ترین زمان ممکن از نقطه‌ای به نقطه‌ دیگری منتقل کرد، در حالی که در کشور ما به دلیل وسعت زیاد چنین امری ممکن نیست.

جانشین اداره منابع انسانی ستادکل نیروهای مسلح حضور سربازان و ارتش‌های برخی کشورها در کشورهای دیگر را نیز از مواردی دانست که سبب بحث سربازگیری حرفه‌ای می‌شود و گفت: به عنوان مثال کشوری مانند آمریکا نمی‌تواند سرباز وظیفه‌اش را به خلیج‌فارس بیاورد، بنابراین مجبور است برای حضور نیروهایش در کشورهای دیگر از سرباز مزدور استفاده کند.

کمالی یکی از علت‌های شکست سنگین آمریکا در جنگ ویتنام را وجود سربازان اجباری در این جنگ برشمرد و افزود: در آن زمان سربازان می‌گفتند اگر هدف از سربازگیری اجباری، خدمت به کشور است، پس ما در خاک کشور دیگر چه می‌کنیم که همین موضوع سبب شد آنان به این نتیجه برسند که سرباز حرفه‌ای و مزدور اجیر کنند.

راهبرد در سربازی اجباری، دفاع از ممکلت است

وی با بیان اینکه راهبرد ما در سربازگیری اجباری، دفاع از مملکت است، گفت: کدام جوانی پیدا می‌شود که در صورتی که سربازگیری حرفه‌ای شود، حاضر باشد برود سیستان و بلوچستان یا چابهار خدمت کند، اما سربازان وظیفه در تمامی نقاطی که لازم باشد، خدمت می‌کنند.

جانشین اداره منابع انسانی ستادکل نیروهای مسلح با بیان اینکه در جنگ ایران و عراق حدود سه میلیون جوان در قالب سربازی آموزش‌دیده و به مناطق جنگی اعزام شده‌اند، گفت: حال اگر جنگ شود، چه فردی حاضر است برود و استخدام شود تا به جبهه اعزام شود.

سربازی حرفه‌ای، نیروهای مسلح را از حالت مردمی خارج می‌کند

کمالی ادامه‌داد: در صورت استخدام نیز زمان زیادی لازم است تا به وی آموزش‌های لازم داده شود، در حالی که در سربازی فعلی همواره تعداد لازمی از سربازان که آموزش‌های لازم را نیز دیده‌اند، برای دفاع از کشور و مقابله با هر نوع تهدیدی آماده هستند.

به گفته جانشین اداره منابع انسانی ستادکل نیروهای مسلح، سربازی حرفه‌ای نیروهای مسلح را از حالت مردمی خارج و به قشری تبدیل می‌کند که در این صورت نیروهای مسلح از انعطاف‌پذیری خارج می‌شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۲-۰۳-۲۷ ۱۰:۳۲

اگه دفاع از مملکته پس چرا پسراي بعضيا نميرن؟! پدراي ما هم واسه اين مملکت زحمت کشيدن. اين عدالت نيست ...

avatar
۱۳۹۲-۰۳-۲۷ ۱۱:۲۱

جناب سردار کمالي شما به جاي توجيه اجباري بودن سربازي، بهتره يه فکري به حال بهبود وضعيت سربازان از نظر حقوق، بالا بردن کيفيت دوره سربازي و ... بکنيد تا عمر جوونا هدر نره.

avatar
۱۳۹۲-۰۳-۲۷ ۱۱:۴۷

همه بايد به خدمت سربازي بروند ولي مدت خدمت سربازي بايد 17 ماه باشد كه براي همه سربازان وظيفه قابل تحمل و خوشايند باشد

avatar
۱۳۹۲-۰۳-۲۷ ۱۱:۵۷

نظام اسلامي است. نه اميرکبيري و نه رضاخاني اميدوارم توجيه ننماييد

avatar
۱۳۹۲-۰۳-۲۷ ۱۲:۳۹

حال اگر جنگ شود، چه فردي حاضر است برود و استخدام شود تا به جبهه اعزام شود؟ --------- شما با اين گفته، غيرت و مردانگي جوانان ما رو زير سوال بردين. کسي که در زمان جنگ به جبهه ميرود به فکر استخدام و حقوق نيست بلکه به فکر دفاع از خاک و ناموس و وطنش است. اگه جنگي رخ بده باز ما جوانان هستيم که بايد از کشورمون دفاع کنيم. مثل هشت سال دفاع مقدس که افراد حتي با سن کم داوطلبانه به جبهه جنگ ميرفتن. اگر شما تا اين حد نااميد هستين از جوانان نگاه کنين به 24 خرداد که خيلي‌ها بخاطر قدرت‌نمايي در مقابل دشمنان و نااميد کردن دشمنان راي دادن. اگر شما با حرفه‌اي کردن سربازي مخالفين به نظرم شايسته نيست که ما جوانان را بي‌غيرت جلوه بدين. اي کاش قدر جوانان رو بدونين

avatar
۱۳۹۲-۰۳-۲۷ ۱۲:۴۹

کي از نيروي کار مجاني بدش مياد؟

avatar
۱۳۹۲-۰۳-۲۷ ۱۳:۲۷

چرا سربازي اجباري است؟ سرمايه‌هاي ارزشمند اين کشور در دوران سربازي هدر مي‌رود.

avatar
۱۳۹۲-۰۳-۲۷ ۱۳:۳۱

چرا به پرسنل نظامي کادر و پايور بن کالا مي‌دهند؟ بايد به تمام سربازان وظيفه سبد کالا داده شود. سربازي براي خدمت کردن است. بيگاري کشيدن و بي‌عدالتي در مورد سربازان جايز نيست.

avatar
۱۳۹۲-۰۳-۲۷ ۱۴:۲۴

ممنون از ايسنا بخاطر پيگيري اخبار سربازي

avatar
۱۳۹۲-۰۳-۲۷ ۱۴:۵۲

سلام اگر از جناب سردار کمالی بپرسید که آیا ما که هیچ کسری نداریم و به خاطر دو ماه دیرتر اعزام به خدمت نتوانستیم از کسر مدرک استفاده کنیم امسال مانند کسری ایثارگری آن را دوباره تمدید کنند تا عدالت نسبت به ما نیز اجرا شود؟ با تشکر

avatar
۱۳۹۲-۰۳-۲۷ ۱۵:۰۹

کدام سنت و قرآن گفته به اجبار به خدمت بريد!!!!!!!!!!!!!!! آيا عقب انداختن زندگي جوانان و ازدواج آنها مقدس است؟؟؟؟؟ آيا کار بدون سربازي به کسي ميدن؟ آيا همه خدمت ميرن؟؟ آيا با دو سال سربازي چيزي از تحصيلات عالي يادمان ميماند؟؟؟ آيا فساد اخلاقي بيشتر يا کمتر ميشود؟؟؟ آيا مي‌توانيد جوابگو باشيد در قيامت؟؟؟؟؟؟؟؟ آيا سرباز اجباري با ميل و شوق و اشتياق خدمت ميکند؟؟؟؟؟؟؟؟ آيا آمار فساد و اعتياد را ديده‌ايد؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟

avatar
۱۳۹۲-۰۳-۲۷ ۱۵:۴۹

مگر مي‌شود ناگهان مدت خدمت سربازي از 17 ماه به 21 ماه تغيير کند؟ مگر قرار نبود حقوق سربازان وظيفه 60 تا 90 درصد حداقل حقوق پرسنل نظامي رسمي (کادري) باشد؟ چرا سازمان وظيفه عمومي قانون جديد سربازي را به نفع خودش اجرا ميکند؟ افزايش مدت سربازي از 17 به 21 ماه فقط در شرايطي قابل اجرا بود که حقوق سربازان به 3 برابر حقوق فعلي افزايش يابد. خدايا به حق کرم و بزرگي‌ات حق مستضعفين را بستان.

avatar
۱۳۹۲-۰۳-۲۷ ۱۶:۳۷

سلام ايسنا! ما که هميشه طرفدار پر هياهوي تو بوديم و هستيم و خواهيم بود اينا همش توجيهه ... معافيت 2 برادري رو خواهش کرديم پيگيري کني. سهميه که گيرعزيزان اومد نوش جانشون اما وقتي که همه رو شامل نميشه چيکار بايد کرد؟ الان دکترا بگيريم واست 1 ماه کم نميکنند! عدالته؟ لطفا پيگير دوبرادري باشيد 3برادري که اجرا شد به 2برادري رسيد نميشه؟ ايسنا ما هميشه ازت انتظار داريم (گل)

avatar
۱۳۹۲-۰۳-۲۷ ۱۶:۴۱

ايشون فقط دارند توجيه ميکنند. وقتي يک جوان از اينکه مجبور است تا دو سال بيگاري کند نفرت از همه چيز در دلش ريشه ميکند و هيچ آينده‌اي پس از سربازي براي خود نمي‌بيند. وسعت کشور آمريکا و برزيل از ما بيشتر است اما آنها سربازي اجباري ندارند. سربازي ميراث رضاشاه است ...

avatar
۱۳۹۲-۰۳-۲۷ ۱۷:۳۱

ماهي 40-50 تومان به سرباز حقوق مي‌دن در عوض ازش بيگاري مي‌کشن! آخه شما اختياريش کنيد سربازي رو ببينم چند درصد از جوانان مي‌رن خدمت! 2 سال از بهترين دوران جواني يه پسر رو براي منافع شخصي استفاده مي‌کنن. حداقل يه حقوق مناسبي بدين که جوانان رغبت به رفتن به سربازي رو داشته باشن!

avatar
۱۳۹۲-۰۳-۲۷ ۱۷:۳۷

کجاي اسلام گفته که در دوران سربازي شخصيت سرباز را تحقير کنند و او را مورد توهين و تمسخر قرار دهند؟ متاسفانه برخي نيروهاي نظامي با سربازان وظيفه رفتار تحقيرآميزي دارند. تعالي سازماني در نيروهاي مسلح ايران فراموش شده؟ استفاده سربازان وظيفه در امور انتظامي خلاف قانون است. سربازان وظيفه فقط در جنگ خارجي بايد مورد استفاده قرار گيرند. اصلا جذب سرباز در نيروي انتظامي خلاف قانون است

avatar
۱۳۹۲-۰۳-۲۷ ۱۷:۳۸

متاسفانه نيروي انتظامي از ستاد کل نيروهاي مسلح پيروي نمي‌کند. متاسفانه نيروي انتظامي حقوق سربازان وظيفه را ناديده مي‌گيرد. بازرسي ستاد کل نيروهاي مسلح بايد موضوع افزايش حقوق سربازان ناجا را به دقت بررسي کند

avatar
۱۳۹۲-۰۳-۲۷ ۱۷:۵۸

بسيج لشکر مخلص خدا بود و حالا ما مخلص بسيج هستيم براي 6 ماه کسري‌ خدمت

avatar
۱۳۹۲-۰۳-۲۷ ۱۸:۱۷

اين يه طور سوءاستفاده کردن و بيگاري کشيدن و برده‌داري به شيوه جديده. الان همين کشورهايي که ايشون دارن نام ميبرن سرباز اجباري ندارن سرباز حرفه‌اي دارن يا به قولي ارتش حرفه‌اي که طرف مسير زندگيشو مشخص ميکنه و وارد کار نظامي ميشه!! همين کشورها سربازي رو حذف کردن. بسه ديگه تا کي ميخواهيد با زندگي و وقت‌کشي هزاران جوان ديگه بازي کنيد؟!! اگه تو خيلي چيزها دارين تبليغ ميکنيد ما تو جهان اوليم يا رتبه هاي زير ده داريم خوبه که تواين هم بياييد بگين ما کشور صلح‌دوست هستيم و سرباز اجباري نداريم!!!! ماشاالله که کم هم نداريم نيروي نظامي از ارتش و سپاه و ........ اين طوري هم اونيکه وارد کار نظامي ميشه حقوق بالايي دريافت ميکنه

avatar
۱۳۹۲-۱۱-۰۷ ۱۷:۵۶

ايران وسعتش زياده؟؟پس اونوقت هند و چين و امريکا و کانادا که سربازي اجباري ندارند مگه وسعتشون از ايران کمتره؟؟---در ضمن نرخ رشد جمعيت منفي بهانه است چرا که همين هند و چين نرخ رشد بالايي دارند