یک دانشیار دانشگاه علوم پزشکی اصفهان گفت: مصرف غذاهای آماده، فست فودها و مصرف بیش از اندازه گوشت قرمز از دیگر عوامل ایجاد کننده یبوست است.
سید محمد حسن امامی در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، منطقه اصفهان، اظهار کرد: در هر فردی دفع مواد زائد متفاوت است و بروز یبوست سه بار در روز یا سه بار در هفته طبیعی است.
وی با بیان اینکه برای یبوست تعریف واحدی وجود ندارد، افزود: یبوست طیفی از حالتهای دفع است که در افراد متفاوت است و در صورتی که از حالت طبیعی خارج شود، بیماری تلقی میشود.
این فوق تخصص گوارش و کبد با بیان اینکه معمولا عادات تغذیه ای نادرست، عدم تناسب بین عضلات دفعی و عضلات روده و یا بیماریهایی مانند اختلالات هورمونی، کم کاری تیروئید، اختلالات عصبی دستگاه گوارش علت ایجاد یبوست است، اضافه کرد: اختلالات حرکتی رودهها که علت آن نامشخص است و معمولا در زنان جوان بیشتر مشاهده میشود نیز میتواند موجب بروز یبوست شود.
امامی سندروم روده تحریک پذیر را از علل نسبتا شایع یبوست است، افزود: بی تحرکی نیز موجب یبوست میشود به همین دلیل انجام ورزش و فعالیت بدنی برای پیشگیری از یبوست توصیه می شود.
وی با اشاره به اینکه داشتن یک برنامه غذایی مناسب از ایجاد یبوست جلوگیری میکند، خاطرنشان کرد: کاهش مصرف سبزیجات، مایعات، میوهها و حتی غذاهای فیبردار مانند حبوبات میتواند موجب بروز یبوست شود.
دانشیار دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با بیان اینکه مصرف غذاهای آماده، فست فودها و مصرف بیش از اندازه گوشت قرمز از دیگر عوامل ایجاد کننده یبوست است، ادامه داد: مصرف برخی از داروها مانند داروهای ضد فشارخون بالا و برخی داروهای پایین آورنده چربی خون نیز در ایجاد یبوست موثر است.
امامی افزود: در برخی مواقع بروز یبوست میتواند ناشی از یک بیماری باشد که در این صورت باید بیماری تشخیص و اقدامات درمان لازم انجام شود اما اگر یبوست به دلیل مسافرتهای طولانی و تغییر در رژیم غذایی باشد، بیماری محسوب نمیشود و میتوان با درمانهای ساده آن را رفع کرد.
انتهای پیام


نظرات