• سه‌شنبه / ۲۴ دی ۱۳۹۲ / ۱۵:۱۰
  • دسته‌بندی: کرمان
  • کد خبر: 92102414240
  • منبع : نمایندگی کرمان

قلب‌هایمان را در یابیم

قلب‌هایمان را در یابیم

ایسنا/کرمان کارشناس تغذیه حوزه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شهرستان رفسنجان گفت: در حال حاضر مهم‌ترین علت مرگ و میر در کشور ما بیماری‌های قلبی و عروقی است، بطوری که از هر 800 مرگ که در کشور اتفاق می‌افتد، 300 مورد مربوط به این بیماری‌هاست.

کارشناس تغذیه حوزه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شهرستان رفسنجان گفت: در حال حاضر مهم‌ترین علت مرگ و میر در کشور ما بیماری‌های قلبی و عروقی است، بطوری که از هر 800 مرگ که در کشور اتفاق می‌افتد، 300 مورد مربوط به این بیماری‌هاست.

"فاطمه ابراهیمی"، در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، منطقه کویر، افزود: یکی از مواردی که باعث افزایش کلسترول خون و بروز بیماری‌های قلبی عروقی می‌شود، الگوی غلط مصرف روغن‌ها و چربی‌ها و مصرف زیاد روغن‌های جامد است.

ابراهیمی با اشاره به اینکه این بیماری‌ها در دوران کودکی در بدن شکل می‌گیرد، خاطرنشان کرد: تمایل به مصرف غذاهای چرب، شور، برشته و سرخ شده از دوران کودکی شکل گرفته و ذائقه را می‌سازد که تغییر آن در بزرگسالی مشکل است.

وی افزود: روغن نباتی به طور طبیعی به صورت مایع است که آن را در کارخانه تبدیل به روغن جامد می‌کنند در فرآیند تبدیل روغن مایع به جامد‌، اسیدهای چرب با هیدروژن اشباع می‌شوند که این اسیدهای چرب اشباع برای سلامتی مضرند و در لیست غذاهای خطرناک قرار می‌گیرند.

کارشناس تغذیه حوزه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شهرستان رفسنجان با بیان اینکه روغن زیتون و مغزها بخصوص گردو حاوی روغن با کیفیت مطلوب هستند و باعث کاهش کلسترولمی شوند، توصیه کرد: سعی کنید مصرف چربی‌های اشباع‌(جامد) را در برنامه غذایی خود حذف کنید و از روغن‌های غیراشباع نظیر روغن‌های زیتون‌، کانولا‌( کلزا) آفتابگردان، ذرت و سویا استفاده کنید‌.

ابراهیمی، میزان تولید کالری توسط همه چربی‌ها و روغن‌ها را دو برابر پروتئین‌ها و مواد نشاسته‌ای عنوان و خاطرنشان کرد: تمام مواد غذایی چرب که چربی آن دیده نمی‌شود مثل گردو‌، پسته‌، گوشت‌، بیسکویت‌ها‌، انواع شیرینی‌ها و لبنیات پرچرب به دلیل چربی پنهان به اندازه چربی که دارند کالری بیشتری ایجاد می‌کنند و اگر بی‌رویه مصرف شوند، باعث چاقی می‌شوند.

وی افزود: پرهیز از مصرف بیش از حد روغن و غذاهای چرب‌، تشویق تولید کنندگان صنایع روغن نباتی به تولید روغن‌ها‌یی با فرمولاسیون بهبودیافته و تشویق مردم به انجام فعالیت بدنی منظم و کافی توصیه می‌شود.

ابراهیمی تصریح کرد: مصرف زیاد از حد روغن، باعث بروز اضافه وزن و چاقی شده و امکان افزایش کلسترول، افزایش فشارخون و در نتیجه خطر ابتلا به امراض قلبی عروقی را فراهم می‌آورد.

وی بر مصرف مواد لبنی کم چرب و گوشت کم چربی تاکید کرد و افزود: مصرف شیر و مواد لبنی پرچرب و گوشت پرچربی به دلیل دارا بودن چربی‌های اشباع موجب افزایش کلسترول خون و بروز بیماری‌های قلبی عروقی می‌شود.

وی خاطرنشان کرد : روغن مایع به دلیل اینکه حاوی اسیدهای چرب غیر اشباع فراوان و فاقد کلسترول است، به روغن جامد ارجحیت دارد.

کارشناس تغذیه حوزه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شهرستان رفسنجان مصرف ماهی، زیتون و مغزها به دلیل دارا بودن خواص اسیدهای چرب امگا 3 در ماهی، روغن زیتون و اسید اولئیک در روغن گردو را برای سلامت قلب و عروق مفید دانست و گفت‌: استفاده از حرارت بالا هنگام طبخ‌، باعث ایجاد ترکیبات شیمیایی نامطلوب در روغن می‌شود و زمانی که غلظت این ترکیبات زیاد باشد، روغن کدر، بدبو و غلیظ می‌شود، بنابراین باید روغن با شعله کم حرارت داده شود و از مصرف مجدد روغن حرارت دیده پرهیز شود.

وی توصیه کرد: از مصرف غذاهای سرخ کرده خودداری کرده و در صورت لزوم از روغن مخصوص سرخ کردنی استفاده کنید.

ابراهیمی با اشاره به اینکه مصرف چیپس بدلیل مقادیر زیاد روغن و نمک توصیه نمی‌شود، خاطرنشان کرد: فرآورده‌های غذایی چرب مثل چیپس‌، کیک و بیسکویت را باید در محل خشک‌، خنک‌، تاریک و به دور از هوا نگهداری کرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha