کارشناس تغذیه مرکز بهداشت بجنورد گفت: تغذیه صحیح قبل و بعد از ورزش در بهبود عملکرد بدن نقش بسزایی دارد.
به گزارش گروه دریافت خبر خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) منطقه خراسان شمالی شهلا جودت بیان کرد: پس از ورزش فرد احساس گرسنگی خواهد داشت و همین امر سبب می شود بیش از نیاز غذا خورده و سراغ غذاهایی برود که به بدن کالری زیادی می رساند.
وی خاطرنشان کرد: خوردن موادغذایی مناسب در زمان مناسب برای حفظ انرژی در سطح بالا، دستیابی به سطح بالای تمرینات ورزشی و سوخت سریع چربی در بدن ضروری است.
جودت افزود: خوردن زیاد غذاهای نامناسب ممکن است به جای این که صرف ترمیم و بازیافت ماهیچهها و انرژی شود، تبدیل به چربی شده و اضافه وزن به دنبال داشته باشد.
وی در خصوص ویژگیهای وعده غذایی ایده آل و مناسب پس از ورزش توضیح داد: بهتر است تا انرژی کافی یعنی 50 درصد انرژی سوزانده شده در ورزش را دریافت شود و مهم نیست هدف از ورزش حفظ وزن یا کاهش وزن بوده است.
جودت تصریح کرد: به طور معمول 60 درصد کالری ناشی از خوردن غذا از کربوهیدراتها به دست میآید و در تمرینات ورزشی متوسط دریافت 30 تا 40 گرم کربوهیدرات پس از یک ساعت از تمرین کافی است اما در تمرینات کششی سنگین برای هر یک ساعت به بیش از 50 تا 60 گرم کربوهیدرات پس از ورزش نیاز است.
وی گفت: مصرف پروتئین با کیفیت بالا برای ماهیچهها بسیار مهم است و حدود 25 درصد از انرژی دریافتی پس از ورزش باید از منابع غذایی حاوی پروتئین به دست آید.
جودت در خصوص مصرف چربی افزود: چربی نقش مهمی در بازتوانی پس از ورزش ندارد و خوردن مقدار زیادی چربی پس از تمرینات، کمکی به کنترل وزن و تمرینات تناسب اندام نمیکند تنها 15درصد از کالری دریافتی پس از ورزش باید از چربیها تامین شود که حدود 10 گرم می شود.
وی ضمن تاکید بر مصرف مایعات خاطرنشان کرد: به طور کلی بدن در روز به 8 تا 10 لیوان مایعات نیاز دارد و اگر مایعات به اندازه کافی به بدن نرسد قادر به انجام صحیح فعالیتها نخواهیم بود و علاوه بر این که نیروهای حیاتی بدن تضعیف میشود؛ توانایی بدن در مصرف کالری نیز کم می شود.
انتهای پیام


نظرات