• چهارشنبه / ۲۶ شهریور ۱۳۹۳ / ۱۱:۴۶
  • دسته‌بندی: گیلان
  • کد خبر: 93062615676
  • منبع : نمایندگی گیلان

وجود 2500 خانه‌توریستی غیرمجاز در گیلان

وجود 2500 خانه‌توریستی غیرمجاز در گیلان

ایسنا/گیلان معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی استان گیلان گفت: 506 اقامتگاه خانگی– توریستی روستایی مجاز در گیلان وجود دارد، این در حالی است که براساس شواهد و بررسی‌های میدانی، دست کم 2500 اقامتگاه خانگی - توریستی در روستاهای مختلف گیلان به مسافران خدمات رفاهی ارائه می‌دهند اما هنوز زیرپوشش اداره کل میراث فرهنگی قرار نگرفته‌اند.

معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی استان گیلان گفت: 506 اقامتگاه خانگی– توریستی روستایی مجاز در گیلان وجود دارد، این در حالی است که براساس شواهد و بررسی‌های میدانی، دست کم 2500 اقامتگاه خانگی - توریستی در روستاهای مختلف گیلان به مسافران خدمات رفاهی ارائه می‌دهند اما هنوز زیرپوشش اداره کل میراث فرهنگی قرار نگرفته‌اند.

حمیدرضا آذرپور در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، منطقه گیلان، در خصوص مسافرکاشانه‌ها اظهار کرد: طرح مسافرکاشانه، اقامتگاه‌های خانگی - توریستی یا خانه مسافر در گیلان، از سال 76 و با هدف ایجاد امکانات رفاهی برای ماندگاری مسافر در مناطقی که قابلیت جذب گردشگر دارد، آغاز شد. اقامت گردشگران در اقامتگاه‌های خانگی - توریستی روستایی، در دنیا به ویژه کشورهای آسیای شرقی به عنوان "پذیرایی فامیلی" مرسوم بوده و در آن یک واحد اقامتی روستایی با حفظ ساختار سنتی و امکانات رفاهی مختص همان روستا، در اختیار گردشگران قرار می‌گیرد.

وی خاطرنشان کرد: ایجاد اقامتگاه‌های خانگی - توریستی در روستاهای گیلان در چندسال گذشته علاوه بر رونق صنعت گردشگری، جان تازه‌ای به توسعه روستایی داده است.

آذرپور افزود: براساس آمارهای رسمی، 506 اقامتگاه خانگی– توریستی روستایی و مجاز در گیلان وجود دارد، این در حالی است که براساس شواهد و بررسی‌های میدانی، دست کم 2500 اقامتگاه خانگی - توریستی در روستاهای مختلف گیلان به مسافران خدمات رفاهی ارائه می‌دهند اما هنوز زیرپوشش اداره کل میراث فرهنگی قرار نگرفته اند که درصدد شناسایی و ساماندهی آنها هستیم.

وی با اشاره به اینکه بسیاری از مسافرکاشانه‌ها در دل طبیعت و روستاها قرار دارند افزود: گردشگران و مسافران علاوه بر استفاده از طبیعت بکر با اقامت در خانه مسافرهای روستایی، زندگی در روستا را برای مدت کوتاهی تجربه می‌کنند، همچنین تهیه و تدارک غذاهای محلی در این اقامتگاه‌ها برای گردشگران، بسیار جذاب بوده و در کنار معرفی این غذاها، صنایع دستی هم به عنوان سوغات گیلان به آنان ارائه می‌شود.

آذرپور خاطرنشان کرد: وجود چنین اقامتگاه‌هایی به مسافران روستاها فرصت می‌دهد تا در طول روز از بافت و مناطق مختلف روستا دیدن کرده و از نزدیک با آداب و رسوم و فرهنگ و سبک زندگی روستایی گیلان آشنا شوند. هزینه اقامت در این خانه‌ها معمولا کمتر از هتل‌ها، مسافرخانه‌ها و اقامتگاه‌های شهری است. بیشتر مسافران و گردشگران برای فرار از هیاهوی زندگی شهری اقامت در روستاها را ترجیح می‌دهند.

معاون اداره کل میراث فرهنگی استان گیلان با بیان اینکه نوروز امسال اقامت شب 6 میلیون گردشگر در مجتمع های رفاهی و اقامتگاه‌های توریستی گیلان ثبت شد، افزود: فقط 17 هزار نفر از این گردشگران در هتل‌ها، مجتمع ها و مهمانپذیرها اقامت داشته و حدود 5 میلیون و 983 هزار نفر از آنها اقامتگاه‌های خانگی- توریستی در روستاها را انتخاب کرده‌اند.

این مقام مسئول با اشاره به اینکه ورود هر گردشگر داخلی به یک روستا به طور میانگین برای یک نفر و هر گردشگر خارجی برای 10 نفر شغل ایجاد می‌کند، گفت: اگرچه ایجاد اشتغال گردشگری در روستاها، به میزان توسعه و امکانات آن روستا بستگی دارد اما ایجاد اقامتگاه‌های خانگی– توریستی روستایی تا حدود زیادی به تحقق این امر کمک می‌کند.

آذرپور با بیان اینکه اهالی روستا می‌توانند در کنار دیگر فعالیت‌های خود از جمله کشاورزی و دامپروری‌، با خانه هایی که تبدیل به اقامتگاه سنتی کرده‌اند، منبع درآمد دیگری برای خود دست و پا کنند، ادامه داد: از طرفی دیگر روستاییان می‌توانند صنایع دستی، غذاهای محلی و محصولات خود را در کنار این اقامتگاه‌های خانگی - توریستی به گردشگران بفروشند و به این ترتیب علاوه بر کسب درآمد، در وقت و هزینه رفت و آمد به شهر برای فروش محصولات خود صرفه‌جویی کنند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha