دکتر «آزاده نجارزاده» در گفتوگو با خبرنگار ایسنا، با اشاره به فرا رسیدن روز جهانی غذا، اظهار کرد: بحث امنیت و ایمنی غذایی دو مقوله مهم در مدیریت مصرف میزان و انواع مواد غذایی مختلف است.
وی بسیاری از بیماریهای موجود در جامعه را نتیجه رفتار نامناسب غذایی بین اقشار مختلف جامعه دانست و خاطرنشان کرد: برخی از آلودگیهای میکروبی که در برخی غذاها وجود دارد، بعد از مصرف علائم خود را نشان میدهند.
نجارزاده ادامه داد: آلودگیهای شیمیایی که در غذاها وجود دارد برخلاف آلودگیهای میکروبی، علائم خود را در درازمدت نشان میدهند و باعث بیماریهای مختلف نظیر سرطان و حتی مرگ انسانها میشود.
این متخصص تغذیه با اشاره به اینکه تاکنون بحث کمیت انواع مواد غذایی در استان یزد مشکلی جدی پیش نیاورده است، افزود: رفتار غذایی از جمله ضرورتهای جدی استان یزد در راستای تأمین سلامت عمومی جامعه است.
سرپرست مرکز تحقیقات تغذیه و امنیت غذایی استان در بخش دیگری از سخنان خود تأمین ویتامینهای مختلف و مورد نیاز بدن را از دیگر ضرورتهای مدیریت مصرف مواد غذایی دانست و تصریح کرد: کمبود ریزمغذیها یکی از مشکلات جدی مردم استان یزد است.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی یزد با اشاره به نقش ریزمغذیها در تأمین انرژی و ویتامینهای مورد نیاز بدن، تصریح کرد: سبک زندگی سالم در حقیقت ترکیبی مستمر از تغذیه و فعالیتهای بدنی مناسب است.
وی در ادامه ترویج فرهنگ انجام تحرک مناسب بین مردم یزد را ضروری دانست و تصریح کرد: شیوع دیابت و پرفشاری خون از جمله نتایج ناسازگاری و عدم هماهنگی تغذیه و تحرک لازم بین مردم استان است.
نجارزاده در پایان سخنان خود استفاده از انواع صیفیجات در هر وعده غذایی را یکی از راهکارهای تأمین برخی ویتامینهای لازم برای بدن برشمرد و افزود: البته دستور غذایی برای هر گروه سنی متفاوت است.
انتهای پیام
نظرات