• شنبه / ۴ دی ۱۳۹۵ / ۱۰:۴۶
  • دسته‌بندی: اصفهان
  • کد خبر: 95100401636
  • منبع : نمایندگی دانشگاه اصفهان

چهارباغ همچنان آبستن آثار تاریخی است

چهارباغ همچنان آبستن آثار تاریخی است

ایسنا/اصفهان چندی پیش مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اصفهان اعلام کرد با ادامه روند کاوش‌ها در محور چهارباغ عباسی و در جنب پایه‌های کشف شده کاخ جهان نما، جدار خارجی بلوار میانی تفرجگاه چهارباغ اصفهان کشف شد.

به گزارش ایسنا، چهارباغ یکی از قدیمی‌ترین تفرجگاه‌های جهان با بیش از چهار سده قدمت به شمار می‌رود. کاوش‌های جدید باستان شناسی در این محدوده از زمانی شروع شد که بحث ساخت ایستگاه مترو در محدوده دروازه دولت به اجرا در آمد. هرچند باستان شناسان معتقد هستند که عبور مترو از چهارباغ چیزی از لایه‌های زیرین آن باقی نگذاشته، اما از وجود برخی آثار مدفن در زیر این خیابان خبر می‌دهند و معتقدند که چون مکان محدوده مرکزی اصفهان در عهدهای مختلف همواره ثابت بوده می‌تواند مدفن بناهای تاریخی بیشتری باشد.

علیرضا جعفری زند باستان شناس در گفت و گو با خبرنگار ایسنا، در خصوص وضعیت خیابان چهارباغ و محدوه دروازه دولت (میدان امام حسین (ع)) اظهار کرد: خیابان چهارباغ جزء آثار ملی محسوب می‌شود و طبیعتاً آثار متعدد تاریخی در آن موجود است. همان طور که در مورد جهان نما اعلام شد بازهم اعلام می‌کنیم که این محدوده می‌تواند آثار تاریخی بیشتری در خود داشته باشد.

وی با بیان اینکه کف و بدنه اصلی چهارباغ باید نمایان و بازسازی شود، افزود: در منطقه میدان انقلاب کاوش‌هایی انجام شد که نتیجه‌ای نداشت، اما از ابتدای دروازه دولت (میدان امام حسین (ع)) تا ابتدای خیابان آمادگاه دارای اهمیت است چراکه این منطقه به ویژه در چهارباغ دارای حساسیت‌های تاریخی بوده و آثاری در این منطقه است که هنوز کاوش‌های لازم بر روی آن‌ها انجام نشده است.

بدنه شرقی، فرم چهارباغ را از بین برد

این باستان شناس با اشاره به اینکه کف اصلی خیابان چهارباغ عباسی پایین‌تر از این چیزی است که امروز ما روی آن گام می‌گذاریم، تصریح کرد: طرح و فرم بدنه سازی شرق خیابان چهارباغ طرح و فرم بدنه اصلی خیابان را از بین برده، این در حالی است که در سفرنامه‌ها فرم بدنه کاملاً عنوان شده و باغ‌ها به سردرها ختم می‌شده‌اند و جالب آنکه در همین ساخت و سازها سر در باغ خیمه گاه نیز یافت شد که نشان از چگونگی سردرها در دوران صفویه داشت.

جعفری زند به کاوشناسی در محدوده دروازه دولت تا آمادگاه اشاره کرد و افزود: اعتقاد من این است که همچنان در منطقه دروازه دولت و در محدوده کاخ جهان نما که ما بارها نسبت به وجودش هشدار داده بودیم و دوستان هنگام حفاری مترو آن را یافتند هنوز جای کاوش‌های بیشتری است و آثار جدیدی می‌توان در آن به دست آورد.

وی تاکید کرد: این محدوده شهری اصفهان در عهد ترکمان‌ها و سلجوقیان یک مکان مهم محسوب می‌شده و در زمان صفویه نیز باغات صفویه بوده است که در باغات آثار با ارزشی وجود داشته است. در این محدوده سر در درب کوشک در خیابان طیب پیدا شده است، هرچند سردر مخروبه بود. اگرچه عبور مترو از چهارباغ همه چیز را نابود کرد ولی همچنان آثاری وجود دارد.

این باستان شناس با بیان اینکه اصفهان مثل شهرهای تازه تأسیس نیست که هرکجا خواستیم کند و کاو کنیم، خاطرنشان کرد: باید تفاوت اصفهان با شهرهای جدید را درک کنیم، اصفهان در همه دوران ثابت بوده و محدوده مرکزی آن در عهدهای مختلف تغییری نداشته است و بستر آن کاملاً میراثی است.
انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha