• پنجشنبه / ۳۰ دی ۱۳۹۵ / ۲۲:۰۰
  • دسته‌بندی: رسانه
  • کد خبر: 95103019671
  • خبرنگار : 71461

چرا تلویزیون به کاهش ازدحام محل حادثه کمک نکرد؟

چرا تلویزیون به کاهش ازدحام محل حادثه کمک نکرد؟

سوالی که پس از وقوع حادثه پلاسکو به ذهن‌ها می‌رسد، این است که چرا با وجود تاکید به حضور نیافتن مردم عادی در مکانی که حادثه رخ داده است، در برخی از رسانه‌ها شاهد اقدام به تشویق حضور یافتن مردم و فیلم و عکس گرفتن آنها هستیم؟!

به گزارش ایسنا، امروز در خبرها از همان ساعت‌های ابتدایی در صبح، خبرهای مبنی برآتش‌سوزی ساختمان پلاسکو که از آن به عنوان اولین ساختمان مرتفع و مُدرن ایران یاد می‌شد، به گوش می‌رسید و این خبر کم‌کم در تمام شبکه‌های اجتماعی و فضای مجازی پر شد.

همین امر سبب شد که برخی از مردم که یا محل کارشان آنجا بود و یا برای کنجکاوی به آنجا می‌آمدند، در محل حادثه تجمع کنند و این در حالی بود که این تجمع سبب می‌شد امدادرسانی به حادثه‌دیدگان و تلاش برای اطفای آتش، به‌دلیل همین ازدحام با مشکل مواجه شود.

در این بین بارها مسئولان و ماموران آتش‌نشانی از طریق بلندگو از مردم می‌خواستند که به خیابان‌های اطراف خیابان جمهوری مراجعه نکنند ولی متاسفانه این‌گونه نشد و هر لحظه بر ازدحام جمعیت افزوده شد؛ به گونه‌ای که در آن همه مشکلات امداد رسانی که وجود داشت، در یکی از رسانه‌ها آمده بود که «تصاویرتان را برای ما ارسال کنید تا با نام خودتان منتشر شود...» و از طرفی هم یکی از شبکه‌های تلویزیونی اخبار تصاویر و فیلم‌های مردم را به عنوان شهروند خبرنگار پخش کرد.

حال این سوال پیش می‌آید که این همه گفته می‌شود در محدوده بروز هر حادثه‌ای مردم حضور نداشته باشید تا امدادرسانی‌ها به موقع انجام شود، آیا در این میان برخی از رسانه‌ها با مطرح کردن این چنین مسائلی سبب تشویق به حضور یافتن مردم و فیلم و عکس گرفتن نمی‌شوند!؟

فاجعه امروز فقط در آتش‌سوزی نبود، بلکه فاجعه یعنی اینکه گروهی برای نجات جان هموطنان تلاش می‌کردند ولی جمعی دیگر به فکر گرفتن سلفی و تهیه گزارش تصویری بودند.

برخی مسؤولان حاضر در محل نیز با بیان اینکه عکاسان و خبرنگاران در محل حضور داشته و به نظر نمی‌رسد که نیازی به فعالیت شهروند خبرنگارها و تجمع‌شان برای ثبت تصویر در محل عملیات وجود داشته باشد، از شهروندان می‌خواستند که مسیرهای اطراف ساختمان پلاسکو را برای تردد خودروهای امدادی باز بگذارند.

در این میان آن چیزی که بعد از وقوع این امر چشمگیر بود، این بود که در تمام شبکه‌های اجتماعی مردم نسبت به این بی‌مبالاتی‌ها در تجمع واکنش نشان می‌دادند و همه با پخش تصاویر و مقایسه این امر با سایر کشورها ابراز تاسف می‌کردند. با این حال، برخی شبکه‌های تلویزیونی همچنان مردم را تشویق می‌کردند که خبرنگار تلویزیون باشند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۵-۱۰-۳۰ ۲۲:۰۵

چرا نیروی انتظامی با مردمی که جمع شده بودن برخورد نکرد؟ امکان شلیک تیر هوایی هم وجود داشت. چرا چنین کاری نکرد؟ چرا اون یگان ویژه های که در سال 88 از اونها استفاده می شد اینجا برای دور کردن مردم نیامدند؟؟ چون آتش نشان مظلوم است.

avatar
۱۳۹۵-۱۰-۳۰ ۲۳:۱۱

چون در آن زمان نفع مسؤلين به مخاطره افتاده بود ولي امروز جان مردم بيگناه

avatar
۱۳۹۵-۱۰-۳۰ ۲۲:۱۹

مشکل از شهروند خبرنگار نیست ازون ابلهیه که نمیفهمه کجا از مردم عکس و فیلم بخواد. مضاف بر اینکه از استفاده از عنوان شهروند خبرنگار برای عده ای که جمع شده بودن عکس و فیلم بگیرن مخالفم. بخش زیادی از اونا همون مردمی ان که 20 سال قبل هم اگه همچین اتفاقی می افتاد نمیشد متفرقشون کرد..حالا بی عقلی تی وی هم نزید بر علت که پس فردا همینها رو متهم به بیسوادی رسانه ای میکنه

avatar
۱۳۹۵-۱۰-۳۰ ۲۲:۲۳

هر کس خودش باید ادم باشد مثل شماها با این نظرات و نوشته هایتان

avatar
۱۳۹۵-۱۰-۳۰ ۲۲:۲۵

عکسی که نشون دادید از فاصله دور گرفته شده و به تیتر و متن خبر کاملاً بی ربطه ! امان از سیاسی کاری و سیاسی بازی !!!

avatar
۱۳۹۵-۱۰-۳۰ ۲۳:۳۰

به جای ساختن یک مجتمع تجاری دیگر جای پلاسکو، به نظرم باید فضای شهری مناسبی همراه با مجسمه‌‌های آتش نشانان ساخته شود تا هرگز این داغ فراموش نشود.