• چهارشنبه / ۲۰ بهمن ۱۳۹۵ / ۱۱:۳۶
  • دسته‌بندی: گردشگری و میراث
  • کد خبر: 95112014073
  • خبرنگار : 71191

جندی‌شاپور برای اولین‌بار بررسی باستان‌شناختی می‌شود

نخستین فصل کاوش‌های باستان شناختی محوطه تاریخی جندی‌شاپور، یکی از چهار شهر مهم دوره ساسانی در حال انجام است.

به گزارش ایسنا، به نقل از روابط عمومی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری، یوسف مرادی، سرپرست فصل اول کاوش های باستان‌شناختی جندی شاپور با اعلام این خبر، هدف از این کاوش‌ها را شناسایی ساختار شهر و عناصر تشکیل‌دهنده بافت آن اعلام کرد.

این باستان‌شناس گفت: در این فصل از کاوش‌ها، بقایایی از یک خانه مسکونی متعلق به سده‌های نخستین اسلامی ساخته شده از مصالح آجر و سنگ شناسایی شد.

سرپرست فصل اول کاوش‌های باستان شناختی جندی شاپور اظهارکرد: جندی شاپور یکی از چهار شهر مهم دوره ساسانی در خوزستان بوده که احتمالا در اوایل دوره ساسانی ساخته شده است.

او گفت: این شهر در دوره ساسانی و سده‌های نخستین اسلامی به عنوان یکی از کانون‌های مهم سیاسی (مانند نبرد روم با ایران، جنبش مانی، شورش انوشزاد، فتح شهر توسط مسلمانان)، تحولات اجتماعی-فرهنگی (چون اسکان اسرای رومی، وجود عناصر مختلف نژادی، زبانی و مذهبی، تاسیس مراکز علمی همچون دانشگاه جندی شاپور) و اقتصادی (چون توسعه صنعت و تجارت به و یژه پارچه بافی و کشاورزی چون کشت نیشکر و برنج) مطرح بوده است.

به گفته مرادی، این شهر دارای طرح «هیپودامی» با پلان مستطیل شکل به طول ۵.۳ کیلومتر و عرض ۵.۱ کیلومتر بوده که هنوز بقایای حصار پیرامون آن در برخی قسمت ها قابل مشاهده است.

او اظهار کرد: محدوده داخل حصار متشکل از تعدادی تپه کم ارتفاع و شبکه بندی از خیابان های متقاطع است که جغرافی دانان اسلامی به توصیف آن پرداخته اند.

براساس این گزارش، شهر تاریخی جندی شاپور (گندی شاپور) در جنوب روستای کنونی اسلام آباد در ۵ کیلومتری جنوب شرقی شهر دزفول در مسیر جاده دزفول به شوشتر واقع شده است.

نخستین فصل کاوش های باستان شناختی جندی شاپور خوزستان با مجوز ریاست پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری در حال انجام است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۵-۱۱-۲۰ ۱۳:۲۸

با سلام خدمت سایت وزین ایسنا محوطه باستانی گندی شاپور در مسیر دزفول - شوشتر و فاصله 20 کیلومتری از دزفول کنونی و 35 کیلومتری از شهر باستانی شوشتر قرار دارد! موفق باشید.