• شنبه / ۲۷ خرداد ۱۳۹۶ / ۱۱:۴۹
  • دسته‌بندی: یزد
  • کد خبر: 96032715119
  • منبع : نمایندگی یزد

مدیر دفتر مدیریت مصرف شرکت توزیع نیروی برق استان:

یک چهارم برق مصرفی ساختمان‌ها مربوط به وسایل سرمایشی است

یک چهارم برق مصرفی ساختمان‌ها مربوط به وسایل سرمایشی است

ایسنا/یزد مدیر دفتر مدیریت مصرف شرکت توزیع نیروی برق استان یزد اعلام کرد: عامل افزایش مصرف و پیک بار در فصل تابستان، استفاده از سیستم سرمایشی به ویژه در ساعات 12 تا 16 است .

به گزارش ایسنا، «محمد میرشمس» در حاشیه نشست کمیته نظارت بر انرژی ساختمان‌های اداری تاکید کرد: به صورت میانگین 26 درصد مصرف برق ساختمان‌ها در کشور مربوط به وسایل سرمایشی است که این میزان در مناطق مختلف آب و هوایی با توجه به نوع مصرف و فرهنگ خانوارها متفاوت است .

وی با اشاره به اینکه  استفاده از کولر در روزهای گرم سال امری حیاتی است اما می‌توان با تدابیر مدیریت مصرف از مصرف آن کاست، افزود: استفاده از ترموستات برای کنترل لوازم سرمایشی و قرار دادن درجه ترموستات بین 24 تا 26 درجه سانتیگراد از مصرف بیهوده برق جلوگیری می‌کند .

میرشمس با اشاره به این که کم مصرف‌ترین کولرهای گازی نیز حدوداً چهار برابر نسبت به کولرهای آبی، برق مصرف می‌کنند، افزود: نصب سایبان روی کندانسور دارندگان کولر گازی و سایبان برای کولرهای آبی به طور چشمگیری در افزایش بازدهی انها موثر هستند .

وی همچنین به مردم توصیه کرد که در هنگام خرید کولر به میزان مصرف انرژی آن توجه داشته باشند چرا که میزان مصرف برق در سطح مصرف انرژی G   نسبت به گرید   A بیش از 2.5 برابر است .

مدیر دفتر مدیریت مصرف شرکت توزیع نیروی برق استان تعویض سالانه‌ی پوشال کولرهای آبی، رنگ‌آمیزی کانال‌ها با رنگ سفید برای جذب کمتر گرما، استفاده از دور کم  و نصب کلیدهای ترموستات‌دار را از روش‌های کاهش مصرف برق کولرهای آبی دانست .

میرشمس در این نشست نکاتی را در خصوص بازرسی و ممیزی ساختمان‌های اداری نیز مطرح کرد و نظرات حاضرین را در اجرای آن جویا شد .

دکتر «فرشاد نصراللهی» مدرس معماری دانشگاه اصفهان هم در این نشست تقویت نگاه ویژه به ساخت ساختمان‌های کم انرژی و صفر انرژی در کشور را با اهمیت دانست و گفت: برای طراحی این ساختمان‌ها در نظر گرفتن فاکتورهای زیست محیطی، توجه به بخش کاهش مصرف انرژی، حوزه اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی اهمیت بسزایی دارد .

وی افزود: توجه به تابش نور خورشید، تهویه طبیعی ساختمان، سقف سبز برای کمک به جمع‌آوری آب باران و مطالعات اقلیمی و اقتصادی مرتبط با اقلیم را باید در طراحی این قبیل ساختمان‌ها درنظر داشت .

این مدرس دانشگاه گفت: برای بازطراحی ساختمان‌ها ، ایجاد الگوی مناسب برای مردم نقش مهمی را خواهد داشت .

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha