• یکشنبه / ۲۸ خرداد ۱۳۹۶ / ۱۴:۳۵
  • دسته‌بندی: همدان
  • کد خبر: 96032816018
  • منبع : نمایندگی همدان

رئیس سازمان جهادکشاورزی استان همدان:

بیش از 38 هزار تن محصول کشاورزی استان گواهی بهداشتی گرفتند

بیش از 38 هزار تن محصول کشاورزی استان گواهی بهداشتی گرفتند

ایسنا/همدان رئیس سازمان جهادکشاورزی استان همدان با بیان اینکه قرنطینه نباتی جزء مصوبات قانونی بوده است، گفت: سال گذشته بیش از 38 هزار تن محصول کشاورزی گواهی بهداشتی از این سازمان دریافت کردند.

منصور رضوانی‌جلال در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: قرنطینه نباتی و صدور گواهی بهداشت برای اطمینان از سلامت محصولات کشاورزی توسط 2 مرکز در گمرک همدان و ملایر انجام می‌گیرد.

وی تصریح کرد: محصولات صادراتی استان از جمله کشمش، گردو و محصولات سبزی و صیفی و سیب‌زمینی در مرکز قرنطینه نباتی گمرکات استان بررسی شده و گواهی بهداشت دریافت می‌کنند تا از راه قانونی به کشورهای دیگر صادر شوند.

وی با تأکید بر اینکه گواهی بهداشتی آبروی هر کشوری برای صادرات محصولات کشاورزی است، ادامه داد: در سال گذشته بیش از 38 هزار تن محصول کشاورزی که عمدتا کشمش بوده برای صادرات به 25 کشور دنیا گواهی بهداشت دریافت کردند.

رضوانی‌جلال با بیان اینکه سال گذشته هیچ‌گونه مرجوعی در صادرات محصولات کشاورزی استان رخ نداد، خاطرنشان کرد: در صورتی که محصولات کشاورزی از مبادی قانونی و پس از طی مراحل قانونی صادر شوند مرجوع نخواهند شد.

رئیس سازمان جهادکشاورزی استان همدان با اشاره به اینکه هر محموله‌ای که وارد کشور می‌شود، باید مجوزهای لازم را از سازمان حفظ نباتات کشور و گواهی بهداشت نباتی از کشور مبدأ را داشته باشد، عنوان کرد: در محموله سیب‌زمینی و گل‌های شاخه بریده‌ای که وارد استان می‌شود، قرنطینه پس از ورود صورت می‌گیرد تا از نبود آفات و عوامل بیماری‌زا اطمینان حاصل شود.

وی با بیان اینکه قرنطینه نباتی یکی از وظایف حاکمیتی حفظ نباتات برای جلوگیری از ورود عوامل خسارت‌زای گیاهی است، یادآور شد: امسال 150 تن سیب‌زمینی وارداتی در گمرک همدان قرنطینه پس از ورود شده و مورد بررسی قرار گرفته است.

رضوانی‌جلال با اشاره به مبارزه با سن غلات در مزارع استان، تأکید کرد: تا کنون در 300 هزار هکتار از مزارع غلات استان مبارزه با سن صورت گرفته که 160 هزار هکتار در مرحله پوره و 140 هزار هکتار مبارزه با سن مادر بوده است.

وی خاطرنشان کرد: در برخی از مزارع دیم که دچار آسیب شده‌اند، کشاورزان اقدام به مبارزه با سن ندارند که سازمان جهادکشاورزی برنامه دارد مبارزه با سن غلات در مزارع رها شده را انجام دهد تا به مزارع دیگر هجوم نیاورند.


انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha