• پنجشنبه / ۱۲ مرداد ۱۳۹۶ / ۱۰:۳۷
  • دسته‌بندی: کرمانشاه
  • کد خبر: 96051207528
  • منبع : نمایندگی کرمانشاه

معاون دانشگاه علم پزشکی کرمانشاه:

عطاری‌ها به سمت تولید "مواد مخدر" رفته‌اند

عطاری‌ها به سمت تولید "مواد مخدر" رفته‌اند

ایسنا/کرمانشاه معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه نسبت به عملکرد برخی عطاری ها در خصوص عرضه مواد مخدر و نیز عرضه غیرقانونی کالاهای سلامت محور هشدار داد.

به گزارش خبرنگار ایسنا، دکتر امید عبدی در جمع خبرنگاران با هشدار نسبت به وضعیت عطاری‌ها گفت:  متاسفانه این مراکز از عملکرد اصلی خود که تحویل گیاهان دارویی است خارج شده و به سمت تولید مواد مخدر و به ویژه شیشه رفته‌اند.

وی با اشاره به عرضه قرص، دارو و انواع مکمل‌ها در عطاری‌ها، گفت: عرضه این اقلام در عطاری‌ها غیرمجاز است، اما به دلیل اینکه این مراکز زیر نظر وزارت بهداشت نیستند، نظارت بر آنها سخت است و باید نظارت‌ها توسط وزارت صنعت، معدن و تجارت تشدید شود.
عبدی تصریح کرد: در حالی که ۵۰ درصد صاحبان عطارها فاقد تحصیلات دانشگاهی هستند، شاهد تجویز دارو، مکمل‌ها و سایر اقلام سلامت محور از سوی این افراد هستیم.

این مسئول افزود: ویترین عطاری‌ها گیاهان دارویی است و در پشت پرده انواع مواد مخدر عرضه می‌شود و شاهدیم ترکیبات شیشه و مواد روانگردان در عطاری‌ها به عنوان داروهای لاغری و چاقی به افراد عرضه می‌شود.

وی با بیان اینکه ادامه این روند عطاری‌ها می‌تواند به سلامت جامعه آسیب جدی وارد کند، گفت: در این زمینه باید ساماندهی اساسی صورت گرفته و با مداخلات پزشکی در عطاری‌ها  برخورد شود.

معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه با بیان اینکه پرونده ۵۰ درصد عطاری‌های استان به مراجع  قضایی ارجاع شده، گفت: تنها طی سال گذشته بیش از ۱۸۰ عطاری غیرمجاز در کرمانشاه پلمب شدند.

عبدی با اشاره به لزوم فرهنگ‌سازی در خصوص عدم خرید کالاهای سلامت محور از عطاری‌ها، گفت: افراد باید به هنگام خرید از عطاری‌ها به پروانه واحد صنفی توجه کرده و تنها از عطاری گیاه دارویی خریداری کنند.

معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه افزود: عرضه هرگونه پماد، قرص، دارو و مکمل‌های ورزشی در عطاری‌ها ممنوع است.

عبدی با اشاره به فعالیت خطرناک آرایشگاه‌ها، باشگاه‌های ورزشی و عطاری‌ها، گفت: متاسفانه این مراکز از فعالیت اصلی خود خارج شده و به مراکز ضد سلامت تبدیل شده‌اند.

وی افزود: مداخلات بین صنفی بسیار افزایش یافته و در این مراکز داروها و کالاهای سلامت محور عرضه می‌شود.

عبدی تصریح کرد: در حالیکه برخی مربیان ورزشی مدرک سیکل هم ندارند برای جوانان داروهای سلامت‌محور و مکمل‌ تجویز می‌کنند که مصرف این اقلام در جوانان موجب افزایش موارد سکته مغزی، نازایی و سایر بیماری‌ها شده است.

وی تاکید کرد: افراد باید بدانند برای دریافت دارو باید به داروخانه مراجعه کرده و مشاوره‌های تغذیه و ورزشی خود را حتما از پزشکان تغذیه و طب ورزش دریافت کنند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha