• شنبه / ۱۳ آبان ۱۳۹۶ / ۱۶:۳۷
  • دسته‌بندی: گردشگری و میراث
  • کد خبر: 96081307831
  • خبرنگار : 71191

مدیرکل موزه ملی ایران:

لزومی به برپایی نمایشگاه‌های تاریخی دو جانبه نیست

لزومی به برپایی نمایشگاه‌های تاریخی دو جانبه نیست

با برگزاری نمایشگاه «سیلا و پارس؛ خاطره مشترک» هرچند مدیرکل موزه ملی ایران می‌گوید به زودی نمایشگاهی از تمدن چند هزار ساله خود را به کره‌جنوبی می‌فرستند، اما مدیر اداره‌کل موزه‌ها معتقد است «همیشه نمایشگاه‌ها نباید دو طرفه برگزار شوند»

به گزارش ایسنا، جبرئیل نوکنده - مدیرکل موزه ملی ایران - در نشست خبری افتتاح نمایشگاه «سیلا و پارس: یک خاطره مشترک» که ظهر شنبه ۱۳ آبان در موزه ملی ایران برپا شد، در پاسخ به ایسنا گفت: پیشنهاداتی از موزه ملی کره جنوی برای برگزاری نمایشگاهی ازسوی ایران در سئول شده است، بنابراین در حال حاضر مشغول مذاکره در این زمینه هستیم، و در آینده نمایشگاهی از تاریخ چند هزار ساله ایران در  سئول برگزار می‌کنیم.

محمدرضا کارگر، مدیر اداره‌کل موزه‌ها نیز در این زمینه گفت: هر نمایشگاه مستقل است و حتما مستلزم برگزاری رفت و برگشتی نیست، اما بعد از برگزاری یک نمایشگاه معمولا برای برگزاری نمایشگاه‌های دوجانبه ابراز تمایل می‌شود.

او اظهار کرد: در سال ۲۰۰۱ با آغاز گفت‌وگوی تمدن‌ها، برگزاری‌ نمایشگاه‌های مختلف موزه ملی ایران در کشورهای مختلف دنیا آغاز شد که همه آن‌ها برای معرفی فرهنگ و تمدن در نقاط مختلف دنیا بود. این اقدام یک زمینه مساعد برای برگزاری این نمایشگاه‌ها با هدف آشنایی با ویژگی‌های تمدنی کشورهای مختلف به‌ویژه ایران بود.

 فرهنگی مشترک در قالب خاطره ای مشترک

جبرئیل نوکنده، مدیر کل موزه ملی ایران همچنین با بیان‌که بیش از ۱۵۰۰ سال پیش در باستان‌شناسی شهر کیانگ‌جو مدارکی به‌دست آمد که نشان‌دهنده ریشه‌های فرهنگی در آسیای غربی به‌ویژه پارس است، افزود: دو موزه ملی کیانگ‌جو و موزه ملی ایران تلاش داشتیم که به هزاره‌های کهن برگردیم، به همین دلیل از فرهنگ "سیلا" یافته‌های زیادی به‌دست آمده که رابطه عمیق فرهنگی بین‌المللی بین دو کشور را نشان می‌دهد.

او با بیان اینکه این نمایشگاه از فرهنگ سیلا آغاز می‌شود افزود: «بیش از ۱۴۴ شیء از فرهنگ سیلا در این نمایشگاه به نمایش درآمده است. چاپ بروشور سه زبانه فارسی، کره‌ای و انگلیسی، برگزاری شب فرهنگی کره، برگزاری تورهای دانشجویی و دانش‌آموزی و... از دیگر برنامه‌هایی است که در حاشیه برگزاری این نمایشگاه تدارک دیده شده است.

یو بیانگ هه، مدیر موزه کیانگ‌جو کره نیز در این نشست گفت: رابطه صمیمانه ایران و کره به هزار سال قبل برمی‌گردد که مدارک و آثار باقی‌مانده ثابت می‌کند این دو کشور در گذشته رابطه صمیمانه‌ای داشتند. با برگزاری این نمایشگاه قصد داریم این روابط صمیمانه فرهنگی و هنری را احیا کنیم و همکاری‌های دو جانبه را ارتقا دهیم.

آثار تاریخی مسافران فرهنگی اند

محمد حسن طالبیان، معاون میراث فرهنگی سازمان میراث فرهنگی با بیان اینکه تغییر نگاه در موزه ملی در سال‌های اخیر اتفاق افتاده است، گفت: برگزاری چنین نمایشگاه‌هایی از این تغییر دیدگاه نشات می‌گیرد.

او با اشاره به برگزاری نمایشگاه ایران و ارمنستان در روزهای گذشته و اکنون نمایشگاه کره جنوبی گفت: این نمایشگاه‌ها نشان‌دهنده وجود فرهنگ مشترک بین کشورها است. مردم با برگزاری این نمایشگاه‌ها می‌توانند با حوزه‌های فرهنگی منطقه بیش‌تر آشنا شوند.

معاون میراث‌فرهنگی سازمان میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری ادامه داد: «بیش از ۱۵ فرهنگ بین کشورهای کره جنوبی، چین و سایر کشورهای آسیایی وجود دارد، ما نیازمند این هستیم که با چنین رویدادهای فرهنگی و برگزاری نمایشگاه‌های مشترک روابط دوستانه و صمیمانه را توسعه دهیم. این اشیا مسافران فرهنگی هستند و می‌توانند حامل پیامی مهمی باشند که مثل قبل در راستای صلح و ارتباط فرهنگی حرکت کنیم.»

او بیان کرد: موزه‌ها محل پویایی اجتماعی، فرهنگی و روابط بین کشورهایی است که از فرهنگ مشترک برخوردار هستند. خوشبختانه موزه ملی در این حوزه پویا شده است و باید این نگاه و رویکرد در سایر موزه‌های کشور نیز اتفاق بیفتد.

کیم سونگ هو، سفیر کره جنوبی در ایران گفت: «پارس چندین هزار سال ارتباطی دوستانه با کره داشت. این نمایشگاه نیز بیان کننده این رابطه فرهنگی عمیق است.»

او افزود: «موضوع این نمایشگاه خاطرات مشترک بین پارس و سیلا است، در حال حاضر نیز روابط صمیمانه‌ای بین دو کشور وجود دارد، امیدوارم بواسطه این نمایشگاه این روابط روز به روز توسعه پیدا کند.»چند هزار ساله ایران به نمایش گذاشته می‌شود.»

وی گفت: در چند سال اخیر تبادل فرهنگ بین دو کشور اهمیت پیدا کرده است. دوست داریم که ایرانی‌ها فرهنگ کره را بیش‌تر بشناسند.

رییس موزه کیانگ‌جو کره همچنین در پاسخ به پرسش ایسنا درباره وجود آثار یا محوطه‌های تاریخی نشات گرفته از فرهنگ ایرانی گفت: «در موزه کیانگ‌جو و موزه ملی آثاری باقی‌مانده از پارس مانند شمشیر طلایی، مجمسمه شیر برآمده از پارس وجود دارد.»

نوکنده نیز در پاسخ به سئوال خبرنگاران درباره بیمه اشیاء این نمایشگاه گفت: «این نمایشگاه ازسوی موزه ملی کیانگ‌جو بیمه شده است و ما فقط مصونیت قضایی آن را تأمین کرده‌ایم.‌»

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha