• سه‌شنبه / ۴ اردیبهشت ۱۳۹۷ / ۱۱:۰۱
  • دسته‌بندی: رسانه
  • کد خبر: 97020402281
  • خبرنگار : 71442

در روز رادیو و در گفت‌وگو با ایسنا

حمید منوچهری: من میدان ارگم +‌صدا

حمید منوچهری: من میدان ارگم +‌صدا

«من میدان ارگم و رادیو میدان ارگ است. درست است که حالا رادیو بالا رفته و وسعت پیدا کرده است، اما رادیو میدان ارگ است.» حمید منوچهری درباره‌ی ۶۰ سال حضور در رادیو چنین می‌گوید: هنوز هم بعد از ۶۰ سال، عاشق رادیو هستم؛ حتی کمی آن‌ورتر از ۶۰ سال.

این پیشکسوت رادیو و هنرمند عرصه دوبله در گفت‌وگویی با ایسنا به مناسبت هفتاد و هشت سالگی رادیو از حضورش در این رسانه که به بیش از ۶۰ سال می‌رسد و عشقش به رادیو و حال فعلی این رسانه شنیداری گفت.

منوچهری در پاسخ به اینکه او جوان‌تر است یا رادیو؟ می‌گوید: من میدان ارگم و رادیو میدان ارگ است. اگر حالا جایش تغییر کرده است به هر حال وسعت پیدا کرده و شبکه‌هایش زیاد شده است اما رادیو میدان ارگ است. از سال ۴۰ تاکنون من در رادیو بوده‌ام و هنوز هم روزهای شنبه و یکشنبه ضبط داریم و سعادت با ما یار بود تا با شبکه نمایش در خدمت مردم باشیم.

در این بخش می‌توانید شنونده صحبت‌های حمید منوچهری با موضوع رادیو باشید که در گفت‌وگو با ایسنا عنوان شده است.

بعد از ۶۰ سال هنوز عاشقش هستم

منوچهری در پاسخ به اینکه آیا با گذشت ۶۰ سال هنوز هم عاشق رادیو هستید، اظهار کرد: بعد از ۶۰ سال عاشق رادیو هستم. ۱۶ ساله که بودم نمایش‌های رادیو ارتش را ضبط می‌کردیم که در خیابان فردوسی که یکی از مکان‌های بزرگ ارتش بود واقع بود و در خدمت هوشنگ بشیرنژاد عزیز بودم که شنیده‌ام از دنیا رفته‌اند. از سال ۴۰ به بعد استادم زنده‌یاد نصرت‌الله محتشم من را به رادیو دعوت کرد و وارد رادیو ارگ شدم.

او با بیان اینکه در بدو سال‌های حضورش، رادیو فقط به دو شبکه محدود می‌شد، بیان کرد: ما شبکه یک و دو رادیو را داشتیم که شبکه دوم آن شبکه فرهنگ فعلی محسوب می‌شد. اما حالا نزدیک به ۲۰ تا ۳۰ شبکه داریم. آن موقع یک رادیو به نام ایران را داشتیم و تمام نمایش‌ها در آن ضبط می‌شد. در حال حاضر نیز این نمایش‌ها در آنجا با عنوان اداره کل هنرهای نمایشی ضبط می‌شود.

منوچهری در حالی از خاطراتش یاد می‌کند که آن سال‌ها هنوز تلویزیون راه نیفتاده بود. او می‌گوید: تلویزیون ثابت سال ۱۳۳۹ به ایران آمد. آن موقع ما در تلویزیون تئاتر زنده هم اجرا می‌کردیم.

از حضورم در رادیو اصلا پشیمان نیستم

حمید منوچهری در این گفت‌وگو در پاسخ به این پرسش که آیا مقاطعی شده است که از حضور در رادیو پشیمان شده باشد؟ اظهار کرد: اصلا پشیمان نیستم. اگر حضرت دوست یک بار دیگر به من عمری بدهد، باز هم به رادیو می‌روم. فرزندان من هم خوشبختانه هم در رادیو و هم در عرصه دوبله حضور دارند و من خدا را شکر می‌کنم؛ چرا که عاشق این بودم که آن‌ها رادیویی باشند. با وجود اینکه خودم رادیو و دوبله را همزمان شروع کردم اما هنوز که هنوز است عاشق رادیو هستم و اگر باز هم یک بار دیگر به دنیا بیایم، رادیو را انتخاب می‌کنم.

به رادیو بها داده نمی‌شود

این پیشکسوت رادیو در ادامه در پاسخ به اینکه وضعیت فعلی رادیو را چگونه ارزیابی می‌کنید و اینکه نسبت به گذشته چگونه است؟ اظهار کرد: ۱۰۰ درصد رادیو در سال‌های پیش به جهت اینکه جمع‌وجورتر بود، بهتر بود. از لحاظ محتوایی ما فقط همین رسانه را داشتیم و زمانی که فقط همین رسانه را داشتیم، بهترین نویسنده‌ها، بهترین بازیگران و بهترین هنرمندان به رادیو دعوت می‌شدند و ما جزو بچه‌هایی بودیم که کارمان را تازه شروع کردیم وگرنه بزرگان و عزیزانمان مثل جناب محتشم بزرگ، صادق‌خان بهرامی، هوشنگ سارنگ، حمید قنبری، علی تابش و ... جزو بهترین‌های رادیو بودند.

اما به دلیل تعدد شبکه‌های مختلف، متأسفانه چیزی که الان می‌بینیم و هرازگاهی می‌شنویم، کمی عزیزان مسؤول به کسانی که این عرصه را برای حرفه خود انتخاب کرده‌اند، کمتر بها و تعلیم داده می‌شود. آن زمان بسیار طول می‌کشید که کسی مجری یا گوینده شود، اما الان بسیار راحت است. در حالی که آن موقع امتحان‌های بسیاری گرفته می‌شد.

او در ادامه در همین زمینه یادآور شد: درست است که ما دانشکده‌های مختلف داریم و بسیار کمک‌کننده هم هستند اما عزیزانی که از خروجی دانشگاه بیرون می‌آیند، هنرمند نیستند؛ در حالی که تجربه، کار، مطالعه باید دست به دست هم دهد تا یک بازیگر چه در رادیو و چه تئاتر مطرح شود.

ما معلم نیستیم اما راه نشان می‌دهیم

منوچهری در بخش دیگری از این گفت‌وگو در پاسخ به این پرسش که شبکه‌های اجتماعی را چقدر برای رادیو تهدید می‌دانید، اظهار کرد: ما معلم نیستیم، راه را نشان می‌دهیم اما به صورت نمایش و غیرمستقیم. ما به صورت غیرمستقیم برای مردم فهیم نمایش‌هایی را اجرا می‌کنیم و این مردم هستند که هر چه می‌خواهند برداشت می‌کنند. من به سهم خودم به عنوان بازیگر و کارگردان رادیو یک سری نمایش‌هایی را ضبط و به نمایش می‌گذارم. حال این مردم هستند که باید برداشت کنند که این نمایش درست است یا نه. امیدوارم که همیشه مورد رضایت‌شان باشد.

رادیو با مردم صادق باشد

او در پایان این گفت‌وگو در پاسخ به این پرسش که رادیو برای مانایی خود چه باید کند؟ افزود: رادیو باید با مردم صادق باشد و برای مردم کار کند و عاشق مردم باشد. اگر عشق مردم را داشته باشد و در طریق مردم حرف بزند، شنونده‌های بسیاری خواهد داشت. رادیو باید درست حرف بزند. مردم خودشان خیلی چیزها را در تمام این سال‌ها تشخیص داده‌اند که چه چیزی درست است و چه چیزی غلط. پس باید با عشق برای مردم کار کنیم تا این گونه به دلشان بنشینیم.

به گزارش ایسنا، حمید منوچهری پیشکسوت رادیو این روزها همچنان در رادیو نمایش فعالیت می‌کند و به تازگی نمایش‌هایی را برای رادیو اجرا و کارگردانی کرده که قرار است به روی آنتن برود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha