• دوشنبه / ۲۸ خرداد ۱۳۹۷ / ۱۵:۰۱
  • دسته‌بندی: گردشگری و میراث
  • کد خبر: 97032813306
  • خبرنگار : 71191

سهم گردشگری از جشنواره‌های بین‌المللی داخلی

سهم گردشگری از جشنواره‌های بین‌المللی داخلی

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان تهران معتقد است: مسائل زیست محیطی و آسیب‌ها در حوزه‌ی تهران توجه‌ها را نسبت به عناصر فرهنگی کم‌رنگ‌تر کرده است، بنابراین برای توفیق در در این زمینه باید نگاه‌همان را به سمت "صنعت گردشگری" ببریم، هرچند آن هنوز با خود "گردشگری" فاصله‌ی زیادی دارد.

دلاور بزرگ‌نیا که امروز –دوشنبه ۲۸ خرداد- در نشست خبری با خبرنگاران میراث فرهنگی در این اداره کل صحبت می‌کرد، تاکید کرد: وقتی می‌گوئیم صنعت گردشگری یعنی به محصول می‌اندیشیم پس صنایع دستی و میراث فرهنگی را با همه اجزایش  که امتیاز این اداره کل خواهد بود برای معرفی به دیگران باید داشته باشیم.

او در ادامه به تقسیم بندی اساسی محورهای صنعت گردشگری در تهران اشاره کرد و این محورها را این‌طور توضیح داد: "محور فرهنگی تاریخی" که می‌تواند گردشگران قابل توجهی را به استان و شهر تهران وارد کند هر چند میراث فرهنگی تا کنون در معرفی آثار تاریخی ضعیف عمل کرده است، اما تبلیغات می‌تواند اثرگذار باشد.

وی محور "گردشگری رویدادها" را دومین محور دانست و ادامه داد: میراث فرهنگی تا کنون از رویدادهایی مانند جشنواره‌های فجر که اغلب با حضور تیم‌های خارجی در کشور برگزار می‌شود هیچ استفاده‌ای نکرده است، باید دید  تا کنون چقدر از فرصتِ رویدادها و کنفرانس‌هایی ماندد نمایشگاه‌های بین‌المللی و جشنواره‌های فیلم و موسیقی فجر به عنوان یک محصول گردشگری استفاده کرده‌ایم.

او رویداد جشنواره‌ی "کن" را نمونه‌ای مشابه و قابل مقایسه با ایران دانست و افزود: سالانه افراد زیادی به "کن" می‌روند تا در کنار حضور در آن‌جشنواره به بُعد گردشگری آن منطقه نیز بپردازند،اما ما هنوز متاسفانه نتوانسته‌ایم از این اتفاق به درستی استفاده کنیم.

آداب گردشگری برای هشت میلیون زائر شاه عبدالعظیم چیست؟

بزرگ‌نیا سومین محور را محور "گردشگری مذهبی" عنوان کرد و افزود: هشت میلیون زائر سالانه به حرم حضرت‌ عبدالعظیم می‌روند  و با منابع درآمدی استحصال خود آئین زیارت از ان منطقه را به جا می‌آورند در حالی که هنوز نتوانسته‌ایم از آن حتی در قالب یک روش ساده و سنتی برای معرفی آثار تاریخی استفاده کنیم.

وی گفت: ما چند محور اساسی را در تهران در نظر گرفته ایم. یک محور تاریخی و فرهنگی است که در این محور باید به این نیز توجه داشت که اگر به موقع حریم برخی از بناهای تاریخی تعیین می شد، مشکلی در حفاظت از آنها به وجود نمی آمد یا در حوزه میراث معنوی در برخی از محورها به پژوهش های فوری نیاز داریم که عناصر فرهنگی استان را مشخص کند مانند اطلس جامع باستان شناسی، با این وجود در بخش معرفی آثار بسیار ضعیف بوده ایم.

وی افزود: در شهرستان ری ۸ میلیون مسافر به حرم عبدالعظیم می‌روند در حالی که مشهد الرضا میزبان ۱۵ میلیون مسافر است. فاصله عددی آن زیاد نیست، ولی اگر برای این ۸ میلیون برنامه داشته باشیم می‌توان از این فرصت و ظرفیت استفاده‌های زیادی کرد.

مدیر کل میراث فرهنگی استان تهران؛ چهارمین محور توسعه گردشگری با نگاه به صنعت گردشگری و محصول آن را "گردشگری سلامت" عنوان کرد و افزود:‌فضاهای کالبدی بیمارستانی که در حال حاضر در دست ساخت هستند نیز با نگاه به پذیرش بیماران در حد بین‌المللی به بهره‌برداری می‌رسند، بنابراین معتقدم این ظرفیت در سطح ملی و استان تهران با ظرفیت‌های منابع انسانی و استفاده از پزشکان حاذق  می‌تواند به نتایج مطلوبی برسد.

چشم‌اندازی برای آینده بوم‌گردی در تهران

او با تاکید بر این‌که تاثیر محصولات دیگر برای پیشرفت گردشگری استان قابل توجه است، اظهار کرد: ما ذهنیت ویژه‌ای در مورد روستاهای استان تهران نداریم، تا پایان سال ۹۶ فقط یک مرود مجوز بوم‌گردی صادر شده که ان اکنون فعال است.

وی گفت: براساس برنامه‌ریزی‌ها، چشم‌انداز ایجاد ۱۰۰ بوم‌گردی در استان تهران در دستور کار است که در فاصله‌ی کوتاهی تا کنون نزدیک به ۴۶ پرونده برای تقاضای بوم‌گردی مطرح شده و حدود هشت پروانه نیز فعال شده‌اند. بنابراین بناید از این ظرفیت غافل شویم.

بزرگ‌نیا با تاکید بر این‌که اگر تهران می‌تواند گردشگرفرست باشد، باید به این باور برسیم که می‌تواند مقصد گردشگری نیز انتخاب شود، ادامه داد: درست است که گردشگری تهران را در چند محور دیده ایم اما مانع از این نیست که در دیگر بخش‌ها نگاه به جلو نداشته باشیم. ما قصد داریم تا فستیوال تهران را با موضوع تهران قدیم برگزار کنیم.

مدیرکل میراث فرهنگی استان تهران همچنین از آمادگی افزودن ۷۰۰ تخت به ظرفیت اقامتی استان تهران خبر داد و گفت: برخی از این پروژه‌ها در هفته دولت به بهره‌برداری می‌رسد.

مسافران روسیه برگردند امار تخلفات می‌دهیم

او همچنین درباره‌ی میزان تخلفات گزارش شده تا امروز در مورد مسافران جام جهانی ۲۰۱۸ روسیه اظهار کرد: باید تا بعد از پایان بازی‌ها منتظر ماند و دید افراد با چه مشکلاتی روبرو بوده اند و ما چه پرونده‌هایی را باید رسیدگی کنیم، الان برای قضاوت زود است.

وی اضافه کرد: حتی در کشورهای توسعه یافته نیز تاخیر پروازها به وجود می آید، مانند اینکه چند روز پیش برخی از افراد از بازی اول جا مانده بودند، چون هواپیما تاخیر داشت.

تعلیق‌ها و لغو مجوزهای گردشگری در سال ۹۷

مهدی عنبر کارشناس گردشگری این اداره کل نیز به آمار تعداد تعلیق‌ها و لغو مجوزهای اژانس‌های گردشگری تهران اشاره کرد: تا نیمه اردیبهشت ماه ۲۷۲ شکایت از دفاتر خدمات مسافرتی به دست ما رسیده است که بخش عمده ای از آنها درباره سفرهای نوروزی بوده است.

او افزود: همچنین پنج آژانس لغو مجوز و سه آژانس فعالیت‌شان تعلیق شده است. در سال گذشته نیز ۵۵ آژانس لغو مجوز و ۷۲ آژانس فعالیتشان تعلیق شد. ما در سال ۹۶ با ۲۵۰۰ شکایت که منجر به رسیدگی شده‌اند روبرو بودیم.

                                                                                   مسیر را برای سرمایه‌گذاری کوتاه می‌کنیم
وی ادامه داد: هر چند گردشگری استان تهران در چهار محور اساسی فرهنگی و تاریخی، سلامت، مذهبی و رویدادها تعریف شده‌اند، اما ان مانعی برای توجه به دیگر حوزه‌ها و ظرفیت‌های گردشگری نیست. همه‌ی این موارد زمانی حاصل می‌شوند که با ورود سرمایه‌گذار به بخش گردشگری مواجه شویم.
او سرمایه‌گذاری در سه حوزه‌ی مختلف این سازمان را ریسک‌پذیر ندانست و افزود: قطعا باید تلاش کنیم تا همه دستگاه‌های متولی در این زمینه همکاری کنند.
وی با تاکید بر این‌که باید پنجره واحد برای سرمایه‌گذاری را جدی بگیریم  تا در کوتاه‌ترین مدت زمان مسیر اخذ مجوزها به نتیجه برسند، ادامه داد:  سرمایه‌گذار در حال حاضر برای گرفتن مجوز باید به چندین دستگاه مراجعه کند، اما تلاش می‌کنیم  با راه‌نادازی پنجره واحد به وزدی این مسیر را کوتاه‌تر کنیم و حتی بعد از به نتیجه رسیدن در پنجره واحد فیزیکی، محوزایجاد پنجره واحد مجازی را در دستور کار قرار می‌دهیم


                                                                              حضور گشت امنیت گردشگر در محدوده دولت‌آباد شهرری
مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان تهران در ادامه در پاسخ به آخرین اقدامات انجام شده برای وضعیت امنیت گردشگران در دولت‌آباد شهرری اظهار کرد: با حوزه‌ی امنیت گردشگری به این نتیجه رسیدیم که با اجاره‌ی  یک دفتر شخصی و آماده‌سازی تجهیزات اتفاقات این منطقه را به درستی رصد کنیم، اما باید به سرعت به فکر  افزایش ظرفیت‌های اقاماتی در شهرری باشیم، چون اگر ساماندهی انجام نشود، نمی‌توان اقامت را کنترل کرد. سعی می‌کنیم خطای کمتری داشته باشیم و مسائل امنیتی را رعایت کنیم.
وی ادامه داد: ما به سمت مسیر ساماندهی این وضعیت پیش می‌رویم تا افراد حرفه‌ای وارد فضای اژانس‌ها شوند، از سوی دیگر با ورود استارتاپ‌ها که برای فضای نوین آماده نیستند، آن در معرض تهدید خواهند بود.
او همچنین در مورد فعالیت «اسنپ تریپ» که به اعتقاد کارشناسان به نوعی یک رفتار رقابتی با آژانس‌های هتلداران خوانده شده است، نیز بیان کرد:فعالیت اسنپ یک موضوع ملی  و یک نکته‌ی اجتناب‌ناپذیر است استارتاپ‌ها آمده‌اند و گسترش پیدا کرده‌اند، موضوع  به این سادگی نیست که برای بهتر شدن وضعیت 10 آژانس میدان را برای دع‌های باز نگه‌داریم و درها را به روی دیگران ببندیم.


                                                                            ایجاد مشکل نوسانات ارز برای برخی آژانس‌دارها
بزرگ‌نیا در ادامه با اشاره به این‌که نوسانات ارز، برخی آژانس‌ها را با مشکل مواجه کرده است، افزود:  با این وجود ما تقویت نظارت بر دستگاه‌ها را در دستور کار داریم، هر چند نظارت و رسیدگی کار ساده‌ای نیست.
 انتهای پیام

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha