• یکشنبه / ۲۱ مرداد ۱۳۹۷ / ۰۸:۲۵
  • دسته‌بندی: لرستان
  • کد خبر: 97052110760
  • منبع : نمایندگی لرستان

یک مسئول:

نقدینگی‌های سرگردان در کشور آسیبی برای اقتصاد است

نقدینگی‌های سرگردان در کشور آسیبی برای اقتصاد است

ایسنا/لرستان ‌عضو اتاق بازرگانی لرستان گفت: در یک اقتصاد باثبات که دستخوش تغییرات ناگهانی نمی‌شود، می‌توان فعالیت‌های دلالی را کنترل کرد.

‌علی محمدی‌فر در گفت‌وگو با ایسنا‌، با بیان اینکه نقدینگی‌های سرگردان در کشور آسیبی برای اقتصاد است، افزود: در دوران بعد از انقلاب  اقتصاد کشور دستخوش نقدینگی‌های سرگردان شده و متأسفانه آسیب‌دیده است.


وی اضافه کرد: این نقدینگی‌های سرگردان گاهی بازار ارز، سکه و مسکن را تحت تأثیر قرار داده به‌طوری‌که در چند سال اخیر شاهد این آسیب از محل نقدینگی سرگردان بوده‌ایم.

عضو اتاق بازرگانی ادامه داد: امروز سرمایه‌گذار احساس می‌کند سودی که از محل واسطه‌گری و دلالی به دست می‌آورد به‌هیچ‌عنوان از محل تولید نبوده و گاهی سودهای ناشی از واسطه‌گری و دلالی مثل همین بازار ارز و سکه بیش از ۱۰۰ درصد است.
 

متوسط سود صنعت در ایران ۵ درصد است


عضو اتاق بازرگانی با بیان اینکه متوسط سود صنعت در ایران ۵ درصد است، افزود: این در حالی است که تولیدکننده و صنعتگر باید مشکلات کارگری، تأمین مواد اولیه تولید، بازار فروش و مشکلات بیمه کارکنان خود را حل کند درحالی‌که یک واسطه‌گر و دلال با چنین موضوعات مواجه نیست.

وی گفت: در اقتصاد باثبات که دستخوش تغییرات ناگهانی نمی‌شود می‌توان فعالیت‌های دلالی را کنترل کرد.

محمدی‌فر تأکید کرد: دولت باید با تقویت واحدهای تولیدی، صنعتی و افزایش سود از محل تولید برای سرمایه‌گذار بین صنعت و تولید با افرادی که پول خود را به سمت دلالی و واسطه‌گری هدایت می‌کنند، نوعی توازن ایجاد کند.
 

نقدینگی‌های سرگردان به سمت تولید هدایت شوند


وی خاطرنشان کرد: شاهد جریانات اخیر سکه و ارز در بازار بودیم و در سال‌های گذشته نیز در بحث مسکن شاهد هجوم سرمایه‌های سرگردان بودیم و این نقدینگی‌ها سبب تورم سرسام‌آور در حوزه مسکن شد.

عضو اتاق بازرگانی با تأکید بر اینکه تقویت تولید از سوی دولت و افزایش سوددهی در حوزه صنعت می‌تواند این نقدینگی سرگردان را مدیریت کند، تصریح کرد: از طرف دیگر ثبات اقتصادی و سیاسی در بحث تورم انتزاعی  در جامعه حاکم است، افراد احساس می‌کنند هرلحظه قرار است قیمت‌ها افزایش یابد و چنانچه بتوانیم این نگرش را مدیریت کنیم و باثبات در رفتار اقتصادی خودمان می‌توانیم فضا و بستر را به سمتی ببریم که این نقدینگی‌ها به سمت تولید هدایت شود.

وی تصریح کرد: چنانچه نقدینگی‌های سرگردان به سمت تولید هدایت شوند شاهد اشتغال در کشور خواهیم بود چراکه امروز اصلی‌ترین موضوع بیکاری است و با تحقق این مهم دیگر شاهد تورم‌های یک‌شبه افزایش قیمت‌های آن‌چنانی نخواهیم بود.
 

نظام مالیاتی حاکم بر کشور دقیق و کارآمد نیست


عضو اتاق بازرگانی در ادامه با اشاره به وضعیت مالیات بر فروش سکه و افزایش مالیات برای خریدوفروش مسکن اظهار کرد: متأسفانه در کشور ما برخلاف آنچه در دنیا اعمال می‌شود رصد خوبی در حوزه اخذ مالیات وجود ندارد لذا نظام مالیاتی حاکم بر کشور دقیق و کارآمد نبوده که بتواند مالیات را از شخصی که مستحق پرداخت مالیات است اخذ کند.

محمدی‌فر افزود: امروز شاهدیم کارمندان، کارگران، اقشار ضعیف جامعه و درمجموع قشر حقوق‌بگیر پرداخت‌کنندگان اصلی مالیات هستند، همچنین کارخانه‌ها تولید شناسنامه‌دار نیز در معرض اخذ مالیات بوده اما آن کس که هزاران هزار میلیارد تومان از محل فروش سکه، ارز و مسکن به دست آورده است در معرض اخذ مالیات نبوده و این‌ها به‌نوعی فرار مالیاتی محسوب می‌شود.
 

افراد به‌راحتی قانون را دور زده و از مالیات فرار می‌کنند


محمدی‌فر با تأکید براینکه دولت باید با اصلاح قانون از طریق نمایندگان مجلس روی این موضوع به‌صورت اختصاصی کارکرده و قانون مالیاتی را اصلاح کند به‌نحوی‌که ما شاهد فرار مالیاتی ازاین‌دست نباشیم، تصریح کرد: در یک نظام اقتصادی و مالیاتی سالم و کارآمد به‌هیچ‌عنوان نباید چنین حفره‌ای بزرگ وجود داشته باشد که افراد سودجو، سوداگرو دلال از پرداخت مالیات فرار کنند و افراد ضعیفی همچون کارمند و کارگر همواره پرداخت‌کنندگان مالیات باشد.

عضو اتاق بازرگانی با بیان اینکه لازم است در چنین شرایط خاص اقتصادی مالیات تولید کاهش پیدا کند، اضافه کرد: همچنین مالیات از قشر کارگر را کمتر و به معیشت آنان کمک کنیم، همچنین با کاهش ارزش‌افزوده ۹ درصدی که به گردن تولید گذاشته‌شده می‌توانیم شاهد رونق تولید باشیم.

وی عنوان کرد: لجام‌گسیختگی در بحث  معاملات سکه، ارز و مسکن مشاهده می‌شود که افراد به‌راحتی قانون را دور زده و از مالیات فرار می‌کنند.
 

نظام مالیاتی کشور نیازمند بازنگری، به‌روزرسانی و اصلاح ساختاری


محمدی‌فر اضافه کرد: باید با استفاده از مکانیسم مالیاتی در دول پیشرفته جهان، در راستای کاهش فاصله طبقاتی که  در کشور جلوگیری کرد.

عضو اتاق بازرگانی بیان کرد: با اصلاح و بازنگری قانون مالیات وان سرمایه‌ها را به سمت تولید هدایت و از این طریق مالیات بر تولید را کاهش داد و مالیات بر واسطه‌گری‌ها را افزایش داد.

وی اظهار کرد: چنانچه مکانیسم مالیات درست عمل کند حتی درآمد خیلی خوبی برای دولت خواهد بود چراکه در اروپا و برخی کشورهای پیشرفته دنیا شاهدیم درآمد دولتشان اختصاصاً از محل مالیات به دست می‌آید و کشور را با اخذ مالیات اداره می‌کند.

محمدی‌فر اذعان کرد: متأسفانه نظام مالیاتی نتوانسته  آن‌گونه که باید مالیات را از کسانی که صاحبان ثروت هستند اخذ کند و معتقدیم نظام مالیاتی کشور نیازمند بازنگری به‌روزرسانی و اصلاح ساختاری است تا از این حالت ناکارآمدی خارج و به کمک تولید کار و اشتغال بیاید.

وی گفت:  چنانچه لازم باشد کشور با اخذ مالیات اداره شود این نظام مالیاتی پس از اصلاح و بازنگری بتوانند نقش جایگاه خود را به‌خوبی ایفا کند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha