• سه‌شنبه / ۲۴ مهر ۱۳۹۷ / ۱۳:۰۶
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 97072413548
  • منبع : نمایندگی خراسان رضوی

معاونت گردشگری میراث‌ فرهنگی خراسان رضوی عنوان کرد:

شرایط اعطای مجوز به اقامتگاه‌های بوم‌گردی

شرایط اعطای مجوز به اقامتگاه‌های بوم‌گردی

ایسنا/خراسان رضوی معاونت گردشگری سازمان میراث‌فرهنگی خراسان رضوی گفت: مجوز اقامتگاه بوم‌گردی و پروانه بهره‌برداری برای واحدها به استناد آیین‌نامه ایجاد، تکمیل و درجه‌بندی و نرخ‌گذاری تاسیسات گردشگری هست که در سال 1394 آخرین اخطاریه این آیین‌نامه ابلاغ شد.

یوسف بیدخوری در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، در خصوص شرایط صدور مجوز به اقامتگاه‌های بوم‌گردی اظهار کرد: بر اساس این آیین‌نامه که در سال 94 ابلاغ شد، اقامتگاه بوم‌گردی به عنوان یکی از تاسیسات گردشگری در آیین‌نامه گنجانده شده است و واحدهایی که شرایط لازم را برای اقامتگاه بوم‌گردی داشته باشند، از ما مجوز می‌گیرند.

وی ادامه داد: خانه‌های قدیمی و خانه‌هایی که سابقه فعالیت در گذشته را دارند، در موارد تبدیلی می‌توانند از ما درخواست مجوز کنند و همچنین واحدهایی که از ابتدا به‌صورت احداثی هستند، هم می‌توانند از ما تقاضای مجوز کنند.

معاونت گردشگری میراث‌فرهنگی خراسان رضوی تصریح کرد: معمولا متقاضیان، ساختمان و زمینی که مدنظرشان هست را پیشنهاد می‌دهند و ما دو معاونت گردشگری و معاونت سرمایه‌گذاری و تامین منابع به‌طور مشترک دور هم می‌نشینیم و آنجا تصمیم می‌گیریم که مجوز بگیرند یا خیر.

بیدخوری خاطرنشان کرد: عمدتا واحدهای احداثی ما هنوز به بهره‌برداری نرسیده‌اند و همه واحدهایی که اکنون در دست بهره‌برداری هستند و پروانه بهره‌برداری را تا الان برای آن‌ها صادر کردیم، همه تبدیلی بودند و در شهرستان‌های مختلف فعالیت می‌کنند.

وی افزود: بعد از تقاضا هر واحدی با هر شرایطی نمی‌تواند از ما مجوز بگیرد و حتما باید فضاها به شکل سنتی ساخته، تجهیز و تداعی شوند؛ نکته دیگری که به غیر از فضای فیزیکی و تجهیزات سنتی مدنظر ماست، تامین غذاهای محلی در اقامتگاه  بوم‌گردی به‌خاطر مهمان‌هایی که آنجا می‌آیند، است و این کار برای ما اولویت دارد و می‌خواهیم این کار را انجام دهند.

معاونت گردشگری میراث‌فرهنگی خراسان رضوی اضافه کرد: بحث بعدی هم بحث صنایع‌ دستی و سوغات است که معمولا در روستاها و مکان‌هایی که از ما مجوز می‌گیرند، باید در برنامه دوستان قرار گیرد. جدای از واحدهایی که از ما پروانه بهره‌برداری قطعی گرفته‌اند که 30 مورد هستند، ما 113 مورد هم پرونده‌هایی داریم که در دست اقدام هستند و در حال تامین شرایطی که ما به آن‌ها اعلام کردیم از جمله تجهیزات، نواقصی اگر در ساختمان هست و تامین نیروی انسانی هستند و در پروسه‌ای هستند که امیدواریم تا آخر سال بتوانند به بهره‌برداری برسند.

بیدخوری با اشاره به این 30 اقامتگاه بهره‌برداری شده عنوان کرد: اقامتگاه قوامیه، ارگ رادکان، نرگس، سنی، زعفرانیه، ننه کلوباباکلو، پوریعقوب، غیاثیه، جاده ابریشم، فصیح، گلستان ادیب، خالو عیسی، ماژان، اشنو، کنگ کهن، خواجه ابومنصور، ریو، میراحمدخوافی، حموی، آصف، شودالون، باغدشت، سرکمر، بی‌بی بانو، بادام، جوری، غور، باراب، چشمه نقره و عارف و ماهرخ تاکنون به بهره‌برداری رسیده‌اند. 

وی گفت: یکی از اولویت‌های ما در سال‌های اخیر اهمیت دادن به بحث تمرکززدایی از شهر مشهد مقدس است و این‌که گردشگران بتوانند از شهرستان‌های دیگر هم اقامت داشته باشند. بعضی از شهرستان‌هایی که در سطح استان داریم، حتی واحد اقامتی به‌عنوان هتل و هتل‌آپارتمان و مهمان‌پذیر ندارند و اقامتگاه بوم‌گردی بهترین کمک است که ما بتوانیم در خیلی از شهرها، روستاها و شهرستان‌هایی که فضا فراهم نیست، باعث حضور گردشگران شویم و درآمدزایی و ایجاد اشتغال بوجود آید‌؛ ضمن این‌که این مسائل را در شهرستان‌ها از طریق اقامتگاه‌های بوم‌گردی بهتر می‌توان انجام داد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha